Βασίλης Κικίλιας, ο πρώτος υπουργός που διαφοροποιείται από τη γραμμή Μαξίμου — Μαντζουράνης σε Μητσοτάκη: «Ραντεβού στο Δικαστήριο κύριε Πρωθυπουργέ»

Βασίλης Κικίλιας, ο πρώτος υπουργός που διαφοροποιείται από τη γραμμή Μαξίμου: Δεν διέψευσε ότι γίνονταν παρακολουθήσεις, ούτε ότι ήταν στόχοι ο ίδιος και η γυναίκα του! (vid – OPEN)

“Φωτιές” μέσα στην κυβέρνηση “άναψε” ο Υπ Τουρισμού, το πρωί στο OPEN και στην εκπομπή “Μαζί Τώρα” με την Ευλ Ρέβη και τον Γ. Σιαδήμα, όταν απαντώντας  για το σκάνδαλο των υποκλοπών, διαφοροποιήθηκε σαφώς από τη γραμμή Μαξίμου για “μύθους του Αισώπου” σχετικά με τις αποκαλύψεις με τις λίστες με ονόματα όσων παρακολουθούνταν. Ο Βασίλης Κικίλιας, ούυε μία φορά δεν είπε ότι δεν πιστεύει ότι γίνονταν παρακολουθήσεις, ή ότι δεν πιστεύει ότι οι λίστες που εχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι ακριβείς. Αντίθετα, τόνισε, ότι θα περιμένει το πόρισμα της Δικαιοσύνης – για την οποια επεσήμανε με νόημα ότι θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα – και για τον ίδιο και για τη σύζυγό του, οι οποίοι και οι δύο περιλαμβάνονται στη λίστα με τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν υπό την εποπτεία  του Μαξίμου! Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος, που και ο ιδιος περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση, έκανε λόγο για «μύθους» και «κατασκοπικές νουβέλες» ενώ αναφερόμενος στις αποκαλύψεις μίλησε για “Αισώπους” …

Δείτε την παρεμβαση του Βασίλης Κικίλια από το 12.30′ και μετά:

Ο Βασίλης Κικίλιας, έγινε ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που δεν είπε ότι δεν πιστεύει ότι γίνονταν παρακολουθήσεις, ή ότι δεν παρακολουθούνταν αυτός και η σύζυγός του, σε αντίθεση με άλλους υπουργούς που προτίμησαν την κομματική νομιμοφροσύνη. Εντύπωση δημιουργεί και το “καρφί” ότι ” δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα ταλανίζεται από κάτι τέτοιο (υποκλοπές)”, καθώς είναι γνωστό ότι ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός – μέχρι σήμερα – που είχε κατηγορηθεί για οργανωτής υποκλοπών!

 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνηθίζει να ψεύδεται και να δολοφονεί την προσωπικότητα των πολιτικών αντιπάλων του, είναι καιρός να αντιληφθεί ότι στις δημοκρατίες ουδείς είναι ανέγγιχτος, υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων. Η αλήθεια δεν φιμώνεται και τελικά επικρατεί του ψεύδους και της συκοφαντίας», τονίζει ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη σε δήλωση του με αφορμή την αγωγή του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento κατά του πρωθυπουργού.

Η δήλωση έγινε με αφορμή την αγωγή του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento κατά του πρωθυπουργού, η οποία επιδόθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, για συκοφαντική δυσφήμιση με αίτημα χρηματικής ικανοποίησης ύψους 100.000 ευρώ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, περί εμπλοκής του Βαξεβάνη σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πιστοποιείτο και από δικαστική απόφαση. Όσα είπε δημοσίως ο πρωθυπουργός, αναφέρεται στην αγωγή είναι απολύτως ψευδή, αφού ούτε εμπλοκή του Κώστα Βαξεβάνη σε ροή ρωσικού χρήματος, ούτε βέβαια αυτό προκύπτει από οποιαδήποτε δικαστική απόφαση.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη:

«Ο κ. Μητσοτάκης το συνηθίζει να ψεύδεται.
Το συνηθίζει να δολοφονεί την προσωπικότητα των πολιτικών αντιπάλων του και όσων τολμούν να του ασκήσουν κριτική.
Το συνηθίζει να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο βούρκο.
Το συνηθίζει να συμπεριφέρεται ως γόνος δυναστείας, που όλα του επιτρέπονται.
Ε, λοιπόν, είναι καιρός να αντιληφθεί ότι αυτό δεν ισχύει.
Ότι στις δημοκρατίες ουδείς είναι ανέγγιχτος, υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων.
Με την αγωγή του Κώστα Βαξεβάνη εναντίον του θα υποχρεωθεί να λογοδοτήσει για τις συκοφαντίες του στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Για να καταλάβει επιτέλους ότι η αλήθεια δεν φιμώνεται και τελικά επικρατεί του ψεύδους και της συκοφαντίας.
Ραντεβού στο δικαστήριο, κύριε πρωθυπουργέ».