Βαρβιτσιώτης: Καρατόμησε κατόπιν εορτής τους Λιμενάρχες για να μην καρατομηθεί ο ίδιος — Άμοιρη Ελλάδα, άμοιρη Αθήνα, άμοιρη Θεσσαλονίκη, άμοιρη Θεσσαλία, άμοιρη…

 

Εντολή κατόπιν εορτής για την απομάκρυνση δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Λιμενικού Σώματος έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά και το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος απωθήθηκε βίαια από το πλοίο Blue Horizon. Ο υπουργός Ναυτιλίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση με καθυστέρηση σχεδόν 48 ωρών, βγάζοντας από το κάδρο των ευθυνών τον εαυτό του.

Πρόκειται για τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και τον Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο παραπέμπονται τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για το πόρισμα
Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

 

Άμοιρη Ελλάδα, άμοιρη Αθήνα, άμοιρη Θεσσαλονίκη, άμοιρη Θεσσαλία, άμοιρη…

Τιμημένοι μου αναγνώστες, λίγο έλειψε να με στείλει αδιάβαστη την Στήλη Άλατος, ο Κωστάκης ο Μπακογιάννης και ο Γιώργος ο Πατούλης. Πριν συνεχίσω θέλω να διαμαρτυρηθώ, γιατί δεν θα υπάρξει ξανά αυτό το δίδυμο στην αυτοδιοίκηση. Ίσως βρεθεί κάποιος Χριστιανός, να μην τους στερηθούμε, να τους δώσει μια θεατρική σκηνή, να έχουμε να τους θαυμάζουμε για την ομορφάδα και την εξυπνάδα τους. Τέλος πάντων παραλίγο να πνιγώ με τις μακακίες που έχει κάνει ο Κωστάκης στην Αθήνα. Κατέβαινα προς Ομόνοια την Βασιλίσσης Σοφίας και νόμιζα πως έκανα ράφτινγκ στο Βοιδοματη.

Παράνοια καλά μου παιδιά. Το δίδυμο της καταστροφής δεν είχε φροντίσει να καθαρίσει όλα τα φρεάτια και το νερό ήταν τόσο πολύ που ο δρόμος έγινε χείμαρρος. Μην με ρωτήσετε ποιος έχει την ευθύνη, δεν ξέρω καλά μου παιδιά, πάντως ένας από τους δύο ή και οι δύο μαζί, έχουν κάνει την Αθήνα ανέκδοτο. Βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα, όχι σε ανέκδοτο αλλά σε τραγωδία. Ότι μπορεί ο καθένας τιμημένοι μου αναγνώστες. Πάντως το τι βρισίδι έφαγαν χθες εν χορώ και οι τρεις τους, ο Μητσοτάκης, ο Μπακογιάννης και ο Πατούλης δεν λέγεται. Το καλύτερο το άκουσα από μια κυρία, που ξεβούλωνε με ένα σκουπόξυλο, φρεάτιο σε δρόμο στο Παγκράτι, γιατί το νερό είχε μπει μέσα στις πολυκατοικίες. Όχι στα υπόγεια, στα ισόγεια καλά μου παιδιά. Έχωνε που λέτε η κυρία το σκουπόξυλο στο φρεάτιο και μονολογούσε: ” Α βρε κερατάδες, που δεν έχετε περάσει από δω τέσσερα χρόνια, μέχρι και νεκρούς θα βρω εδώ μέσα”. Μα την Παναγία τιμημένοι μου αναγνώστες δεν ξέρω αν βρήκε πτώματα η κυρία, αλλά μετά από πέντε λεπτά που την παρακολουθούσα(δεν μπορούσα να περάσω τα ποτάμια με τα λευκά παπουτσάκια μου, να τα καταστρέψω), το φρεάτιο ξεβούλωσε. Και τότε που λέτε καλά μου παιδιά, έστρεψα το βλέμμα μου , προς την αντίθετη γωνία, πίσω από την πλάτη μου. και είδα ένα όχημα της πολιτικής προστασίας, με δύο άτομα να κοιτάζουν κι αυτοί με ενδιαφέρον την ίδια κυρία που κοιτούσα κι εγώ. Πρόλαβαν και έφυγαν τιμημένοι μου αναγνώστες, γιατί η οργή όσων βρίσκονταν στα πεζοδρόμια, ξεχείλιζε…

Αχ, δεν ξέρω που ψηφίζουν όλοι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν χθες, αλλά σίγουρα οι τρεις προαναφερθέντες, θα πετάγονταν στον ύπνο τους χθες το βράδυ. Αν και για τον Κυριάκο, δεν το πολυπιστεύω να σας πω την αλήθεια, έτσι άνοιωθος που είναι.

ΥΓ. Εκεί στον Συριζα όταν λέτε γείωση με την κοινωνία, εννοείται να γειώνεται την κοινωνία, όπως την γειώνει ο Μητσοτάκης ή να γειωθείτε με την κοινωνία, μπας και απαλλαγούμε από αυτόν. Ο Κυριάκος και οι υπόλοιποι άνοιωθοι σύντροφοι του, στο έγκλημα, θα παριστάνουν τους θλιμμένους στα πλημμυρισμένα χωριά κι εσείς θα κάνετε εκλογές σαν να μην συμβαίνει τίποτα ;