ΑstraZeneca: Περιστατικό θρόμβωσης και στην Ελλάδα. Τι λέει ο Μόσιαλος – Χαστούκι και τραμπουκισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ηθοποιός – 100 γιατροί απαντούν στον δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο: «Άξιος ο μισθός σας»

Ένα περιστατικό θρόμβωσης καταγράφηκε και στη χώρα μας έπειτα από την χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca. H καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, το απόγευμα της Παρασκευής, σχολίασε πως για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΟΦ), τονίζοντας πως το περιστατικό αυτό διερευνάται από την επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η περίπτωση αυτή δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.

Στη χώρα μας – ανέφερε – έχουν χορηγηθεί συνολικά 173.000 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας και αυτό ήταν το μοναδικό συμβάν. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, στην Ευρώπη έχουν, επίσης, καταγραφεί 300 παρόμοια περιστατικά, έπειτα από τη χορήγηση 15 εκατομμυρίων εμβολίων της εταιρείας. Σημείωσε, πάντως, πως δεν έχει επιβεβαιωθεί η σχέση των συμβάντων με τον εμβολιασμό.

Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις

Σε αναρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρει:

Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τη νόσο του COVID-19 διακόπτονται έως ότου διερευνηθεί και ανακοινωθεί εάν τα περιστατικά θρόμβων συσχετίζονται με το εμβόλιο. Είναι εύλογο οι πολίτες να έχουν ανησυχία όταν οι υγειονομικές αρχές μιας χώρας ανακοινώνουν την προσωρινή αναστολή της χορήγησης ενός εμβολίου. Είναι όμως επίσης εύλογο να εξετάζουμε αναλυτικά τα γεγονότα και να ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε, όπως και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Με τη θέση αυτή συντάσσονται και αρκετές χώρες όπως η Αγγλία, η Σουηδία, Γερμανία, η Αυστραλία και η Πορτογαλία.

Τι ξέρουμε όμως για την αναστολή των εμβολιασμών της AstraZeneca και τις θρομβώσεις;

Όπως αναφέρω συχνά, η καταγραφή όλων των γεγονότων που συμβαίνουν μετά τους εμβολιασμούς είναι υποχρεωτική. Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν εξαιτίας των εμβολιασμών.

Αυτό συμβαίνει, όπως έλεγα τόσο καιρό και για τις κλινικές δοκιμές ή για τις εγκρίσεις των εμβολίων, γιατί αυτός είναι ο ρόλος των ρυθμιστικών αρχών: να καταγράφουν, να αναλύουν συστηματικά κάθε περιστατικό που αναφέρεται, να διερευνούν εάν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με τον εμβολιασμό, και να δημοσιεύουν σε μορφή εκθέσεων και σε τακτά χρονικά διαστήματα, την πορεία και τα αποτελέσματα -εν προκειμένω- των εμβολιασμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως ταυτοποιηθεί και αποδειχθεί αιτιώδης συνάφεια. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποια δημοσίευση, έκθεση ειδικών ή ρυθμιστικής αρχής που να λέει πως το εμβόλιο της AstraZeneca συσχετίζεται με τη δημιουργία θρόμβων αίματος μετά τον εμβολιασμό.

Σε κάποιους μεμονωμένους ασθενείς για τους οποίους υπάρχουν άλλοι λόγοι όπως προϋπάρχουσες υποκείμενες ασθένειες, είναι συχνά αδύνατο να γνωρίζουμε εάν κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν προκλήθηκε από το εμβόλιο ή θα συνέβαινε ούτως ή άλλως.
Όμως μπορούμε να κάνουμε παρατηρήσεις κοιτώντας το ρυθμό εμφάνισης κάποιων περιστατικών που χρονικά συσχετίζονται με ένα εμβόλιο- δηλαδή έπονται του εμβολιασμού. Μπορούμε δηλαδή να κοιτάξουμε τις τάσεις εμφάνισης και να τις συγκρίνουμε με την πιθανότητα εμφάνισης αντίστοιχων γεγονότων στο γενικό πληθυσμό.

Τα ερωτήματα όμως που έχουν σημασία για τη λήψη αποφάσεων είναι τα εξής:

1. είναι οι περιπτώσεις που δηλώθηκαν περισσότερες από τις αναμενόμενες σε αντίστοιχο πληθυσμό μη εμβολιασθέντων;

2. εμφανίστηκαν περιστατικά θρομβώσεων μόνο στην Αυστρία και στη Δανία;

3. είχαμε περιστατικά θρομβώσεων στις κλινικές δοκιμές;

4. ανακοίνωσε μια από τις ρυθμιστικές αρχές ότι τα περιστατικά συνδέονται με το εμβόλιο;

5. έγινε οριστική διακοπή της χρήσης του εμβολίου;

6. αν σταματήσουμε να χορηγούμε το εμβόλιο θα σταματήσουν τα περιστατικά θρομβώσεων στο γενικό πληθυσμό;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι όχι.

Ας τα δούμε ένα ένα επομένως.

1. Oι περιπτώσεις που δηλώθηκαν είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες σε γενικό πληθυσμό που δεν θα είχαν γίνει εμβολιασμοί. Ξέρουμε από ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε και διερεύνησε αντίστοιχα τέτοια περιστατικά εμφάνισης θρόμβων κατά τη διάρκεια του 2012, 2013 και 2014 και αφορά την Οκλαχόμα στις ΗΠΑ πως ο παράγοντας που επηρέασε περισσότερο τη συχνότητα εμφάνισης στην κοινότητα ήταν η ηλικία (DOI: 10.1055/s-0040-1722189). Η συχνότητα εμφάνισης στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών ήταν 13.16 ,στην ηλικιακή ομάδα 70-79 ήταν 7.76, και στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ήταν 5.10 ανά 1000 ανθρωποέτη (person years). Άρα, επιστρέφοντας στους εμβολιασμούς, για κάθε 1 εκατομμύριο άτομα που εμβολιάστηκαν σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, θα περίμενε κανείς να δει -κατ’ αντιστοιχία- περίπου 1097, 645 και 425 επεισόδια τον μήνα μετά τον εμβολιασμό, ούτως ή άλλως.

2. Περιστατικά θρομβώσεων δηλώθηκαν και από άλλες χώρες στον ΕΜΑ. Η πήξη του αίματος (η θρόμβωση) συμβαίνει για διάφορους λόγους, και στο γενικό πληθυσμό και η φλεβική θρόμβωση είναι σχετικά συχνή και επηρεάζει 1 έως 2 στους 1.000. Συνολικά Ο EMA έχει εντοπίσει 30 περιπτώσεις θρόμβωσης μεταξύ των 5 εκατομμυρίων που έχουν λάβει το εμβόλιο μέχρι στιγμής, το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από το 1 έως 2 στα 1000. Δηλαδή, ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα στο γενικό πληθυσμό και για αυτό ο ΕΜΑ δεν εξέδωσε ανακοίνωση ‘ανησυχίας’. Επομένως, εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του εμβολίου και της πήξης, ο κίνδυνος μάλλον είναι πολύ χαμηλός.

3. Δεν είχαμε κανένα περιστατικό θρόμβωσης στις κλινικές δοκιμές.

4. Kαμία ρυθμιστική αρχή δεν δήλωσε μέχρι στιγμής ότι οι θρομβώσεις συνδέονται με το εμβόλιο.

5. Όχι, σε καμία χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν έγινε οριστική διακοπή της χρήσης του εμβολίου.

6. Έστω πως δεν γίνονταν μαζικοί εμβολιασμοί. Τι θα γινόταν; Θα εξαφανίζονταν τα ιατρικά περιστατικά; Θα έκλειναν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία γιατί κανείς δεν θα χρειαζόταν θεραπεία ή νοσηλεία; Δεν θα υπήρχε καμία ιατρικής φύσεως αναφορά από γνωστούς ή στα ΜΜΕ; Δυστυχώς θα υπήρχαν
Τότε γιατί κάποιες χώρες διέκοψαν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου;

Γιατί θέλουν να διερευνήσουν περισσότερο τα αίτια, Και καλά κάνουν. Αλλά από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι έχουμε αυξημένο αριθμό θρομβώσεων σε σχέση με τον αναμενόμενο αν δεν γινόταν εμβολιασμοί.

Μια από αυτές τις χώρες είναι η Νορβηγία. Να θυμηθούμε ότι στη Νορβηγία είχαν επίσης ανακοινώσει θανάτους σε υπερήλικες μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer. Τότε είχα υποστηρίξει ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι θάνατοι συνδέονται με τον ίδιο τον εμβολιασμό. Οι θάνατοι στη Νορβηγία αφορούσαν εξάλλου ηλικιωμένους ανθρώπους -ηλικίας άνω των 80 ετών ή και άνω των 90 ετών- με πάρα πολλά υποκείμενα νοσήματα και πολλά προβλήματα υγείας. Είχα πει να περιμένουμε τις διευκρινίσεις των Νορβηγών για τα αίτια θανάτου των εμβολιασθέντων και αυτό που είχα υποστηρίξει – ότι δεν συνδέονται οι θάνατοι με τους εμβολιασμούς- επιβεβαίωσαν μετά από μερικές ημέρες οι αρχές της Νορβηγίας.

Τέλος, υπάρχουν αναδυόμενα στοιχεία ότι σε περίπτωση σοβαρής λοίμωξης από COVID-19 μπορεί να δημιουργηθούν θρόμβοι αίματος. Δηλαδή, οι ασθενείς που νοσούν βαριά διατρέχουν μεγαλύτερο να έχουν θέματα πήξης του αίματος από την λοίμωξη (που το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από αυτή εάν το κάνουν).

Θα ξέρουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, αλλά στην Αγγλία μετά από 11 εκατομμύρια εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν προέκυψαν στοιχεία που να προκαλούν ανησυχία. Δηλαδή δεν είχαμε αναφορές επιπλέον περιπτώσεων θρομβώσεων πέραν των (στατιστικά) αναμενόμενων. Αν προκύψουν από τη Δανία και τις ελάχιστες περιπτώσεις θρομβώσεων εκεί τότε προφανώς οι ρυθμιστικές αρχές θα πάρουν αποφάσεις που θα αντιστοιχούν στο σχετικό κίνδυνο.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για παρενέργειες

Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί δεν υπάρχουν τελικά συμπεράσματα για τυχόν σύνδεση του εμβολίου με τις παρενέργειες αυτές.

Τη Δευτέρα η Αυστρία ανακοίνωσε ότι μια 49χρονη νοσηλεύτρια πέθανε από σοβαρές θρομβωτικές διαταραχές αφού είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται.

Η Ιταλία ανακοίνωσε, όπως επισημαίνει η La Stampa, ότι μελετά «σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες» της παρτίδας ABV2856 του εμβολίου. Ανάμεσα σε αυτές είναι δύο περιπτώσεις θανάτου που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Σικελία. Πρόκειται για ένα 43χρονο αξιωματικό του Ναυτικού που πέθανε από καρδιακή προσβολή, 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό του, και για ένα επιθεωρητή της αστυνομίας. Ήδη για τον θάνατο του πρώτου η εισαγγελία στις Σιρακούσες έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη μήνυση της οικογενείας του και η αυτοψία αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ο EMA ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο εμβόλιο των ενδεχόμενων παρενεργειών θα πρέπει να προστεθούν και σοβαρές αλλεργίες, έπειτα από αντιδράσεις που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «συνέστησε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες για το προϊόν ώστε να περιλάβουν ως παρενέργειες την αναφυλαξία και την υπερευαισθησία (αλλεργικές αντιδράσεις)».

Η απάντηση της εταιρείας

Από την πλευρά της η εταιρεία δήλωσε ότι στηρίζει τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως αρνήθηκε ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού συνδέεται με τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων.

«Η ανάλυσή μας δεν έφερε καμία ένδειξη για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου ή πνευμονικής εμβολής. Η ανάλυση έγινε σε πάνω από 10 εκατομμύρια περιπτώσεις. Αντιθέτως τα περιστατικά αυτά είναι αρκετά λιγότερα σε όσους έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό» σημειώνει η εταιρεία.

Τι λένε ειδικοί και πολιτικοί

Παράλληλα, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, πρόεδρος του αυστριακού ιατρικού επιμελητηρίου Τόμας Σέκερς επισήμανε ότι δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ των διαταραχών πήξης του αίματος και του εμβολίου.

«Στην Αγγλία δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με το AstraZeneca, στην υπόλοιπη Ευρώπη πέντε εκατομμύρια, και θα έπρεπε να ήταν πολύ αισθητό αν υπήρχε μια σύνδεση» δήλωσε σχετικά, υποστηρίζοντας, όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει λεπτομερής διερεύνηση των περιστατικών, καθώς μία σύνδεση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πως συμβουλευτική επιτροπή ειδικών του ΠΟ Υγείας εξετάζει το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την αναστολή της χορήγησής του σε κάποιες χώρες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται.

Παρά το γεγονός ότι η Αυστρία έχει αναστείλει τους εμβολιασμούς με τη συγκεκριμένη πατρίδα, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, απορρίπτει την κριτική και δηλώνει ότι ο ίδιος θέλει να εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ως προς τη διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra­ze­ne­ca σε αρκετές χώρες, ο καγκελάριος ανέφερε ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από ειδικούς, και ότι όλες οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έδειξαν να υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό σε περιπτώσεις θανάτου.

Στην Γαλλία, ο επικεφαλής το προγράμματος εμβολιασμού Αλέν Φισέρ, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Γαλλίας για τη χρήση του εμβολίου λέγοντας ότι έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, μαζί με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την απόφαση άλλων ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τη χορήγησή του εμβολίου.

«Ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα υποδεικνύει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους, ακόμη και έπειτα από όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί», δήλωσε ο κ. Σπαν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν και εξετάζονται από το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ». «Λυπάμαι για το γεγονός ότι κάποιες χώρες της ΕΕ διέκοψαν την χορήγησή του. Θεωρώ σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία και το ζήτημα είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αιτιακή σχέση μεταξύ του εμβολίου και των παρενεργειών», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο καθηγητής Βίλερ από την πλευρά του τόνισε ότι στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου αποφασίστηκε αφότου οι αρμόδιες αρχές είχαν ελέγξει όλα τα στοιχεία, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για στατιστικά μεγάλη διασύνδεση» των προβλημάτων με το εμβόλιο. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Γερμανία πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 900.000 άνθρωποι. Ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής και, όταν εμβολιάζουμε ηλικιωμένους, είναι φυσικά σαφές ότι υπάρχει μια χρονική σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού και ενδεχόμενου θανάτου ενός ηλικιωμένου. Αυτό είναι καθαρή στατιστική. Είναι ωστόσο σημαντικό να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, Γερμανοί γιατροί στέλνουν μήνυμα ότι η αναστολή εμβολιασμών θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από ενδεχόμενες επιπλοκές του εμβολίου.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου της Ιένας Ματίας Πλετς, δήλωσε ότι « Η απόφαση της Δανίας προκαλεί ίσως μεγαλύτερη ζημιά από ενδεχόμενες επιπλοκές του εμβολίου της Astrazenecα, για τις οποίες επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε καν εάν είναι επιπλοκές του εμβολίου. Οι θρομβώσεις που περιστασιακά καταγράφηκαν μετά τον εμβολιασμό είναι πολύ συχνές σε σοβαρά ασθενούντες με Covid 19. Με την αναστολή των εμβολιασμών στη Δανία για δύο εβδομάδες, είναι πολύ πιθανόν ότι θα προσβληθούν περισσότεροι άνθρωποι τώρα από την Covid-19 παρά χωρίς αυτήν την απόφαση και περίπου το 5% από αυτούς θα προσβληθεί σοβαρά. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να εμφανιστούν περισσότερες θρομβώσεις».

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της κλινικής Σβάμπινγκ του Μονάχοτ, Κλέμενς Βέντνερ, δήλωσε ότι «η αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astrazeneca, μεταξύ άλλων στην Δανία, είναι μια αρνητική είδηση, η οποία βλάπτει συνολικά την εικόνα του εμβολίου και την ίδια την εκστρατεία εμβολιασμού. Ο αριθμός των θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση υψηλότερος από τα τυχαία περιστατικά που εμφανίζονται στατιστικά στον πληθυσμό. Από αυτήν την άποψη, δεν υπάρχει βάσει των επιστημονικών δεδομένων λόγος να αμφισβητηθεί η ασφάλεια του εμβολίου αυτού», τόνισε.
Επίσης, ο ερευνητής εμβολίων Λάιφ-Έρικ Ζάντερ του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου θεωρεί απίθανη τη σχέση μεταξύ των παρατηρούμενων θρομβώσεων και του εμβολίου. Πολλοί Βρετανοί ερευνητές και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός φαρμάκων (EMA) έκαναν παρόμοιες δηλώσεις.

Η Γερμανία πάντως δεν αναστέλλει τους εμβολιασμούς με αυτό το παρασκεύασμα. Το αρμόδιο Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ (PEI) ανακοίνωσε χτες το βράδυ ότι κατά την άποψή του τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των γνωστών κινδύνων.

Πληθαίνουν οι χώρες που το σταματούν

Σήμερα, πάντως, η Βουλγαρία και η Ταϊλάνδη προστέθηκαν στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι σταματούν να κάνουν εμβόλια με τη συγκεκριμένη παρτίδα της AstraZeneca, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρατών σε 11.

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι ανέστειλαν τους εμβολιασμούς η Ιταλία, η Δανία, η Αυστρία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά της η εταιρεία δήλωσε ότι στηρίζει τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως αρνήθηκε ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού συνδέεται με τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων.

«Η ανάλυσή μας δεν έφερε καμία ένδειξη για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου ή πνευμονικής εμβολής. Η ανάλυση έγινε σε πάνω από 10 εκατομμύρια περιπτώσεις. Αντιθέτως τα περιστατικά αυτά είναι αρκετά λιγότερα σε όσους έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό» σημειώνει η εταιρεία.

 

Χαστούκι και τραμπουκισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ηθοποιός

Ο Χρήστος Μαλάκης, ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο περιγράφει τη βόλτα του με κωδικό 6 στην Αθήνα και την ατυχία του να πέσει σε έλεγχο… Όπως φαίνεται αυτή η βόλτα με τον κωδικό SMS 6 δεν του πήγε καλά. Το περιγράφει στο facebook… Αφού κόντεψε να τον χτυπήσει ένα λεωφορείο, είχε την ατυχία να πέσει σε περίπολο μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. και πέρασε δύσκολες στιγμές όταν βρέθηκε κολλημένος σε έναν τοίχο με έναν νεαρό αστυνομικό να τον χαστουκίζει…

Διαβάστε την περιγραφή του συμβάντος όπως αυτή αναρτήθηκε στο Facebook:

«Περπατάω στον δρόμο, με κωδικό 6..

Διασχίζοντας τον δρόμο, περνάει με κόκκινο, ξυστά λεωφορείο.. Με διακατέχει αυτό το αίσθημα που νοιώθεις όταν μουδιάζει το κεφάλι σου και σου παγώνει το αίμα και πριν προλάβω να συνέλθω από αυτό, βρίσκομαι με την πλάτη κολλημένη σε έναν τοίχο και μπροστά μου έχω δύο αστυνομικούς που μου ζητάνε ταυτότητα .. σκέφτηκα… γιατι?.. Επειδή φοράω φόρμα και είμαι ντυμένος στα μαύρα ?

-Ταυτότητα και βεβαίωση μετακίνησης..

-Ρε φίλε.. για να σου δώσω την ταυτότητα πρέπει να με αφήσεις να ανοίξω την τσάντα..

-Χαστούκι -, η μάσκα μου πέφτει στο δρόμο ..

κοιτάνε το πρόσωπο μου, τα μάτια μου..

δίνω ταυτότητα, δείχνω μήνυμα..

φύγε ψοφίμι..

Ένας άλλος που παρακολουθούσε από τα μηχανάκια τους και έγραφε video από το κινητό του την φάση μου φωνάζει για βάλε την μάσκα να σε δω…
φύγανε γελώντας..

Περπάτησα για πολύ ώρα γυρνώντας σπίτι σαν να μην συνέβη τίποτα… αλλά όταν έφτασα σπίτι κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί..

 

100 γιατροί απαντούν στον δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο: «Άξιος ο μισθός σας»

Βολές κατά του δημοσιογράφου των Νέων Γιώργου Παπαχρήστου ο οποίος χαρακτήρισε τα αιτήματά τους «λαϊκίστικα» και «βλακώδη, εξαπέλυσαν 100 μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).Η ανακοίνωση που υπογράφεται από 100 μέλη της ΟΕΝΓΕ απαντά μεταξύ άλλων στους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου για τα περί ένδειας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας -σε σχέση με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών- ότι «τα υπερσύγχρονα πολυόροφα κτίρια του ιδιωτικού τομέα που νοσηλεύουν την πλουτοκρατία και τις ελίτ αυτού του τόπου, με τους ασθενείς πελάτες και τις συμβάσεις με τους πολυεθνικούς ομίλους της ασφάλισης, που διαθέτουν σύγχρονους θαλάμους νοσηλείας, ΜΕΘ και χειρουργείων δεν έχουν την υποδομή και τον εξοπλισμό;»

Παράλληλα, κάνουν λόγο για την «πιο τρανή απόδειξη της ταξικής μεροληψίας των “ανεξάρτητων” και “έγκριτων” δημοσιογράφων όταν είναι να θιχτούν τα ιερά και όσια της κερδοφορίας και της ιδιοκτησίας».

Επιπλέον, τα 100 μέλη της ΟΕΝΓΕ καταγγέλουν ότι ο κ. Παπαχρήστος «στηλιτεύει τη λογικότατη και υπεραναγκαία θέση της ΟΕΝΓΕ σχετικά με το ότι “όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση» με το εξής επιχείρημα: «δηλαδή, ακόμη και άχρηστος να είναι ο άλλος, να διοριστεί. Χωρίς άλλη προϋπόθεση, μόνο πτυχίο να έχει!!”. Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 100 μελών της ΟΕΝΓΕ:

Ο «έγκριτος» δημοσιογράφος, με άρθρο του σε ηλεκτρονικό μέσο ιδιοκτησίας γνωστού εφοπλιστή την Παρασκευή 5/3/2021, βάλλει με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος κατά της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και συνολικά του μαχόμενου υγειονομικού κινήματος, χαρακτηρίζοντας τα αιτήματά μας «λαϊκίστικα» και «βλακώδη, που προσιδιάζουν σε κωμωδία παρά σε κανονική πολιτική…».

Ποιες είναι οι «βλακείες» και οι «λαϊκισμοί» κατά τον «έγκριτο» δημοσιογράφο:

1. Η επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους για τις ανάγκες της πανδημίας, η ένταξη τους στο σύστημα των εφημεριών για να νοσηλεύουν Covid και non Covid περιστατικά.

Ο κ. Παπαχρήστος θεωρεί προφανώς σοφία, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στενάξει από το βάρος της 11μηνης πανδημίας, οι υποδομές και οι ΜΕΘ του έχουν εξαντληθεί και που (λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων) παραμένει εξαιρετικά υποστελεχωμένο, οι κλινικάρχες να χαίρουν προστασίας και ασυλίας. Η κυβέρνηση να «συζητά εποικοδομητικά μαζί τους» αλλά να μη δίνουν ευρώ από την πολυετή υπερκερδοφορία τους για τη στήριξη του λαού που υποφέρει από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Να αρνούνται τη νοσηλεία έστω και ενός περιστατικού Covid για να μη «λερώσει» το χλιδάτο μαγαζί τους, αλλά να μη συμβάλλουν ούτε και στα περιστατικά γενικής νοσηλείας πλην ελαχίστων και πάντα υπό τον εκβιασμό να πληρωθούν διπλά και τριπλά νοσήλια.

Για να δικαιολογήσει τους κλινικάρχες και την κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «τα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν έχουν ούτε τον εξοπλισμό αλλά ούτε και την τεχνογνωσία οι γιατροί τους να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά». Καλά σε μικρά παιδιά μιλάει; Τα υπερσύγχρονα πολυόροφα κτίρια του ιδιωτικού τομέα που νοσηλεύουν την πλουτοκρατία και τις ελίτ αυτού του τόπου, με τους ασθενείς πελάτες και τις συμβάσεις με τους πολυεθνικούς ομίλους της ασφάλισης, που διαθέτουν σύγχρονους θαλάμους νοσηλείας, ΜΕΘ και χειρουργείων δεν έχουν την υποδομή και τον εξοπλισμό; Και την έχουν τα δημόσια νοσοκομεία που είναι κτίρια 70 και 100 χρόνων; Τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία «έγκριτοι» δημοσιογράφοι σαν τον κ. Παπαχρήστο τα καθύβριζαν καθημερινά, καλώντας την κυβέρνηση να τα ιδιωτικοποιήσει και να δώσει τις τεχνικές και βοηθητικές υπηρεσίες σε υπεργολάβους; Και οι γιατροί τους – αρκετοί (μεγαλο)γιατροί και καθηγητές – δεν έχουν την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουν τη νόσο Covid; Στην τηλεόραση όμως έχουν την τεχνογνωσία να βγαίνουν καθημερινά ως μέλη της επιτροπής ειδικών πχ η κ. Γιαμαρέλου, ο κ. Γώγος, και να κουνάν το δάχτυλο στον απρόσεκτο λαό και την ατομική ευθύνη; Τι φριχτός λαϊκισμός….

Συνεχίζει όμως ακάθεκτος ο κ. Παπαχρήστος θέτοντας με στόμφο το μεγαλειώδες ερώτημα: «Συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό; Συμβαίνει ακόμη και στη Ρωσία; Επίταξη χωρίς αποζημίωση; Για ποιο λόγο; Με την ΟΕΝΓΕ τα έφτιαξαν οι κλινικάρχες τα νοσοκομεία τους; Και αυτό το «χωρίς αποζημίωση» τι είναι; Κάποιου είδους τιμωρία γιατί τόλμησαν να λειτουργήσουν ιδιωτικά νοσοκομεία στη χώρα; Όπου ΑΥΤΟ το ΕΣΥ το υπηρετούν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ; Και όπου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια τους φέρει ο συνδικαλισμός;»

Θου κύριε …

Τι πιο τρανή απόδειξη της ταξικής μεροληψίας των «ανεξάρτητων» και «έγκριτων» δημοσιογράφων όταν είναι να θιχτούν τα ιερά και όσια της κερδοφορίας και της ιδιοκτησίας.

Πολεμικά ανακοινωθέντα, 7000 νεκροί, μια κοινωνία για ένα χρόνο στον γύψο, οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και των μικρομάγαζων, όργιο καταστολής για μια διαδήλωση και βροχές προστίμων για μια βόλτα στο πάρκο, αλλά όταν τίθεται θέμα «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» έρχεται η … καταστροφή του κόσμου: «που τα είδατε αυτά νεοκομμουνιστές. Σε ποιο μέρος του κόσμου»;

Σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας κ. Παπαχρήστο, να είστε σίγουρος ότι θα τα δούμε σύντομα. Με την εισβολή του λαού στην πάλη για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την επιβίωση του.

Διότι όλοι έχουν καταλάβει ότι αλλού είναι το πρόβλημα. Κάποιοι μέσα στην πανδημία όχι μόνο τη γλυτώνουν αλλά και βγαίνουν πλουσιότεροι, με τις κυβερνητικές και συστημικές ευλογίες. Βρείτε πιο σοβαρά επιχειρήματα να τους στηρίξετε και όχι μπαρουφολογίες!

2. Ίσως είναι περιττό αλλά σύντομα αναφέρουμε και άλλες δύο ανόητες κατηγορίες του «έγκριτου» δημοσιογράφου:

– Στηλιτεύει τη λογικότατη και υπεραναγκαία θέση της ΟΕΝΓΕ σχετικά με το ότι «όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση» με το εξής επιχείρημα: «δηλαδή, ακόμη και άχρηστος να είναι ο άλλος, να διοριστεί. Χωρίς άλλη προϋπόθεση, μόνο πτυχίο να έχει!!». Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για τον «έγκριτο», το πτυχίο ιατρικής και ο τίτλος ειδικότητας σε καθιστούν «άχρηστο» για την πρόσληψη σε νοσοκομείο για τις ανάγκες της πανδημίας. Τι άλλο δηλ. χρειάζεται; Πως δεν τον ανακάλυψε ως τώρα η κ. Κεραμέως για να τον προσλάβει στο υπουργείο αριστείας;

– Για το τέλος το πιο καλό, που δείχνει το πώς η στρατευμένη στα αστικά και κυβερνητικά συμφέροντα δημοσιογραφία γίνεται επιθεώρηση χαλάρωσης. Γράφει ο «έγκριτος»:

«Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα, να ξεκινήσουν άμεσα (γιατί είναι σε λίστα αναμονής για ειδικότητα οι γιατροί; Γιατί για να πάρεις ειδικότητα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το πού θα την πάρεις την ειδικότητα, κοντά σε ποιον καθηγητή θα μαθητεύσεις, σε ποιο νοσοκομείο…).» Ποιος τον έχει πληροφορήσει για όλα αυτά; Εκτός των άλλων δείχνει και ασχετοσύνη για τη διαδικασία λήψης ειδικότητας. Και τι προτείνει; Να παραμείνουν οι θέσεις αυξημένης ζήτησης ειδικευόμενων κενές, οι ανάγκες σε γιατρούς να μην καλυφθούν και το ΕΣΥ να παραμείνει αθωράκιστο στην πανδημία. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του ανδρός!

3. Μετά από όλα αυτά πως να μην τελειώσει το περισπούδαστο άρθρο του ο «έγκριτος» με τον ύμνο στην κυβέρνηση γιατί ξόφλησε πρόωρα στο ΔΝΤ τα χρωστούμενα μέσω πανδημίας!

«Τα δάνεια λήγουν εντός του 2021 και του 2022. Όπως έγινε γνωστό, η χώρα μας πρόκειται σύντομα να καταβάλει στο ΔΝΤ ένα ποσό της τάξεως των 3,6 δισ. ευρώ και σας πληροφορώ ότι πρόκειται για τη δεύτερη πρόωρη πληρωμή που αποφάσισε και υλοποίησε η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο. Τον Νοέμβριο του 2019 είχε καταβάλει ένα ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Με τα τωρινά ποσά θα αποπληρωθούν 6,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά περίπου 8 δισ. ευρώ του δανεισμού από το ΔΝΤ μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ήτοι περίπου το 80% αυτού του δανείου.»

Την ώρα που ο μισός λαός ζει με 500€ το μήνα, που για το ΕΣΥ μειώνεται ο προϋπολογισμός κατά 500 εκατ. €, πανηγυρίζει που ξοφλάμε πρόωρα τους τοκογλύφους. Άξιος ο μισθός σας κ. Παπαχρήστο!

1. Αλεξανδροπούλου Ζαφειρούλα, Αιματολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

2. Αργύρης Χρίστος, Ακτινοδιαγνώστης, Γ. Σ. ΑΔΕΔΥ

3. Ασλάνης Δημήτρης, Οφθαλμίατρος, Ασκληπιείο Βούλας

4. Βάρτζελη Παναγιώτα, Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, ΓΝ Μεταξά

5. Βλάχος Κώστας, Νευροχειρουργός, ΓΝΑ ΚΑΤ

6. Βλάχος Στέφανος, ειδικευόμενος Παθολογίας, Λαϊκό

7. Βλάχος Σπύρος, ειδικευόμενος Γυναικολογίας, ΓΝ Χαλκίδας

8. Γαλάνη Γεωργία, Ακτινολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

9. Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, ειδικευόμενος Νεφρολογίας, Αττικό

10. Γκιόκα Ελένη, Παιδίατρος, ΓΝ Άρτας

11. Γκιόκα Αλεξάνδρα, Ψυχίατρος

12. Γκούντας Κωνσταντίνος, ΩΡΛ

13. Γκουτσαρίδου Φωτεινή, Ακτινοδιαγνώστης, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

14. Γούναρη Παρασκευή, Νεφρολόγος, Αττικό

15. Δετοράκη Καλλιόπη, Παιδοψυχίατρος, Ασκληπιείο Βούλας

16. Διέλευσης Κωνσταντίνος, Παθολόγος

17. Δικαιάκος Μιχάλης, Ψυχίατρος

18. Δραγασάκη Μαρία, Γενικός Ιατρός, ΚΥ Παλαιοχωρίου

19. Εμμανουηλίδου Μαρία, Ακτινολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

20. Ευθυμιάδης Βαγγέλης, Γενικός Ιατρός, ΚΥ Κουφαλίων

21. Ζαχαριάς Κώστας, Πνευμονολόγος, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

22. Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Γιατρός, ΚΥ Ν. Μηχανιώνα

23. Ζιαζιάς Δημήτρης, επικουρικός Παθολόγος, Πρόεδρος ΕΙΝΑ

24. Ζιόβα Αλεξάνδρα, Επικουρική ΩΡΛ, ΚΥ Αίγινας

25. Ζολινδάκη Χρυσούλα, Αναισθησιολόγος Γ. Κ. Νίκαιας

26. Ηλιάκης Στάθης, ειδικευόμενος Ουρολογίας, Ασκληπιείο Βούλας

27. Κακαβελάκη Βίκυ, επικουρική Ακτινολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

28. Καλαμάτα Αθηνά, ειδικευόμενη Νευρολογίας, Τζάνειο

29. Καλαμήτσου Σεραφεία, Παιδίατρος Εντατικολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειο

30. Καραβάς Αντώνης, Παθολόγος, ΚΥ Ηλιούπολης

31. Καραγεώργος Λάμπρος, Καρδιολόγος, ΓΝ Λάρισας

32. Καραγιάννης Μηνάς, ειδικευόμενος Νεφρολογίας, Αττικό

33. Καραμπέλη Μαρία, επικουρική Παθολόγος, Ερυθρός

34. Καροφυλλάκης Μάνος, ειδικευόμενος Παθολογίας, Αττικό

35. Καταραχιας Κώστας, επικουρικός Ακτινολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Σάββα, ΔΣ ΕΙΝΑΠ

36. Κατσίμπα Δάφνη, Ακτινολόγος, ΓΝΘ Γεννηματά, Πρόεδρος ΕΝΙΘ

37. Κλεάνθους Στέφανος, Γενικός Γιατρός, Ασκληπιείο Βούλας

38. Κιβωτίδου Ραφαέλα, ειδικευόμενη Ορθοπαιδικής, Ασκληπιείο Βούλας

39. Κοσμοπούλου Όλγα, Παθολόγος, ΓΚ Νικαίας

40. Κοτινάς Κωνσταντίνος, ειδικευόμενος Καρδιολογίας, Ασκληπιείο Βούλας

41. Κλωνιζάκης Μάρκος, Ψυχίατρος αυτοαπασχολούμενος

42. Κουτσοπούλου Έμμυ, Ψυχίατρος ΟΚΑΝΑ

43. Κυδώνα Χριστίνα, Παθολόγος, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

44. Κωνσταντής Δημήτριος, Ψυχίατρος, ΓΝ Κοζάνης

45. Λάμπρου Γιάννης, Χειρουργός, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

46. Λιάτση Δομνίκη, Εντατικολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

47. Λυσικάτου Ζαννέτα, ειδικευόμενη Χειρουργικής, ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Σάββα

48. Μανωλαράκη Μαρία, ειδικευόμενη ΩΡΛ, Ασκληπιείο Βούλας

49. Μαρίνος Νικόλαος Επικουρικός Ορθοπαιδικός, Γ.Ν Μυτιλήνης Βοστάνειο

50. Μοριχοβίτου Ανθή, Ακτινολόγος ΕΣΥ

51. Μουνδρέα Μαριάνθη, Ακτινολόγος, ΓΝ Μεταξά

52. Μουρελή Φρόσω, Ψυχίατρος

53. Μπαμπαλής Δημήτρης, Παθολόγος, ΓΝ Λάρισας

54. Μπέλτσιος Μιχάλης, Ορθοπαιδικός, Θριάσιο

55. Νικολαϊδου Ιλόνα, Εντατικολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

56. Ξυδιά Νικολέττα, Διευθύντρια ΕΣΥ, Νοσοκομείο Καλαμάτας

57. Πανέτα Μαρία, ειδικευόμενη Παθολογίας Αττικό

58. Πανοσκάλτσης Ανδρέας, ειδικευόμενος Γυναικολογίας, Αρεταίειο

59. Πανταζόπουλος Τάσος, ειδικευόμενος Ογκολογίας, Αττικό

60. Παπαδάκη Χριστίνα, Αιματολόγος, ΓΝΑ Γεννηματάς

61. Παπανικολάου Πάνος, Νευροχειρουργός, ΓΓ ΟΕΝΓΕ

62. Παπαποστόλου Αποστόλης, Παθολόγος, ΓΝ Μεσολογγίου

63. Παπίγκη Λία, Αναισθησιολόγος, Οφθαλμιατρείο

64. Πασπάτη Ιωάννα, Ορθοπαιδικός, Παίδων Πεντέλης

65. Παυλής Στρατής, Παθολόγος, ΚΥ Άντισσας

66. Παυλίδης Γιάννης, Παιδίατρος, ΚΥ Σαλαμίνας

67. Πισανίδου Πηνελόπη, Εξειδικευόμενη ΜΕΘ, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

68. Ποιμενίδου Ξένια, ειδικευόμενη Παθολογίας, Ασκληπιείο Βούλας

69. Πολάκη Ολυμπία, Παιδοψυχίατρος, Ασκληπιείο Βούλας

70. Πουλικάκος Παναγιώτης Παθολόγος Εντατικολόγος

71. Ποταμίτης Νίκος, Ορθοπαιδικός, Πρόεδρος ΕΝΙΖ

72. Ράπτης Γιάννης, Γενικός Γιατρός αυτοαπασχολούμενος

73. Ρίζος Μιχάλης, Εντατικολόγος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αττικό

74. Σαράντης Αθανάσιος, ειδικευόμενος Ψυχιαττρικής, ΨΝΑ

75. Σαριδάκης Γιάννης, ακτινολόγος, ΓΝ Ρεθύμνου

76. Σιούλης Σάκης, Νεφρολόγος ΕΣΥ, ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

77. Σκοπελίτης Ηλίας, Παθολόγος, ΓΝ Νικαίας

78. Σκούφογλου Νικόλαος, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής, ΓΝΑ Ο Ευαγγελισμός

79. Σπανουδάκη Αναστασία, ειδικευόμενη Παθολογίας, Ερυθρός

80. Σπυριδωνίδου Χριστίνα, Εντατικολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

81. Σταθοπούλου Θεοδώρα, Παιδίατρος Νεογνολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειο

82. Στεφανίδου Αρετή, Εντατικολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

83. Τζωρτζακάκης Μιχάλης, ειδικευόμενος Νευρολογίας, Τζάνειο

84. Τοπαλίδης Στέφανος, Ουρολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

85. Τοσονίδου Δέσποινα, Ακτινολόγος, ΕΓ ΟΕΝΓΕ

86. Τράντος Γιάννης – Άγγελος, ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής, ΓΝΑ ΚΑΤ

87. Τσάπας Βασίλης, Εντατικολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου, ΓΣ ΟΕΝΓΕ

88. Τσαφαρίδου Μαρία, ειδικευόμενη Γαστρεντερολογίας, ΠΑΓΝΗ

89. Τσερωτάς Παναγιώτης, Ακτινολόγος, Ευαγγελισμός

90. Τσόχατζης Στέλιος επικουρικός Χειρουργός ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας, Αντιπρόεδρος ΕΙΝΑ

91. Τσώνη Κωνσταντία, Νεογνολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειο

92. Φαλάρα Αρετή, Αναισθησιολόγος

93. Φαράντος Χαράλαμπος, Γενικός Χειρουργός, ΓΝΑ Γεννηματάς

94. Φερεντίνος Γιάννης, Επικουρικός Ακτινολόγος, ΚΥ Αίγινας

95. Φισφής Γιάννης, Ουρολόγος, ΓΝ Κεφαλλονιάς

96. Φορτούνης Κώστας, Χειρουργός, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

97. Χαμόδρακα Ευτυχία, Καρδιολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

98. Χατζηαγοράκη Αλεξία, Γενική Ιατρός, ΚΥ Ζαγκλιβερίου

99. Χονδροματίδου Στέλλα, Ακτινολόγος, ΓΝΘ Παπαγεωργίου

100. Χριστοδούλου Πάνος, Βιοπαθολόγος ΓΝΙ Χατζηκώστα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*