Α. Ξανθός: Χωρίς σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χωρίς προετοιμασία του ΕΣΥ διαχειρίζεται… – Ντ. Μπακογιάννη: Δεν με ενδιαφέρει αν έκανε έρευνες το Όρουτς Ρέις

Α. Ξανθός: Χωρίς σχέδιο έκτακτης ανάγκης και χωρίς προετοιμασία του ΕΣΥ διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία (βίντεο)

«Υπάρχει πρόβλημα σχέσης, συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου, της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και άλλων κρίσιμων κρίκων του κρατικού μηχανισμού», ανέφερε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του για την Υγεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – 12 χιλιάδες τα τεστ ημερησίως, λέει ο Κοντοζαμάνης

«Υπάρχει πρόβλημα σχέσης, συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου, της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και άλλων κρίσιμων κρίκων του κρατικού μηχανισμού», ανέφερε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στερείται σχεδίου και πολιτικής αξιοπιστίας.

“Έχετε ένα πρόβλημα με τα δεδομένα. Θέλουμε να μας δώσετε ξανά τώρα στοιχεία για τα εξής: Ο αριθμός των τεστ που γίνονται, είναι το σύνολο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα; Είναι μόνο αυτός που γίνεται από τα δημόσια εργαστήρια; Πότε θα αρχίσετε να αποζημιώνετε τα τεστ που οι πολίτες καταβάλλουν στο 100% από την τσέπη τους όταν αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά εργαστήρια;”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες το κόμμα του θα παρουσιάσει πρόταση για την αξιοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

12 χιλιάδες τα τεστ ημερησίως, λέει ο Κοντοζαμάνης

Ξεπερνούν τους 12.000 οι εργαστηριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται ημερησίως για τον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του  Ανδρέα Ξανθού για την έξαρση της πανδημίας και το σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

“Διευρύναμε και διευρύνουμε τον πληθυσμό που υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουμε δεκαπενταπλασιάσει τον ημερήσιο αριθμό διενεργούμενων εξετάσεων”, είπε ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: “Στο τέλος Φεβρουαρίου ξεκινήσαμε με οκτακόσια τεστ την ημέρα, φτάσαμε σε τεσσερισήμισι χιλιάδες διαγνωστικούς ελέγχους τον Μάιο, εξήμισι χιλιάδες ελέγχους τον Ιούνιο και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις δώδεκα χιλιάδες ελέγχους ημερησίως. Συνολικά έχουν διενεργηθεί επτακόσιες τριάντα χιλιάδες διαγνωστικοί έλεγχοι για ανίχνευση του κορονοϊού μέσα σε εκατόν εξήντα πέντε ημέρες.

Επιπρόσθετα, έχουμε πολλαπλασιάσει τα σημεία διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων, έχουμε μειώσει το κόστος του εξεταζόμενου δείγματος και έχουμε εξασφαλίσει διαθεσιμότητα και επάρκεια αντιδραστηρίων και αναλυτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών”, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, ο οποίος ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τα μέτρα για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας στις υγειονομικές δομές, τις κλίνες σε ΜΕΘ, την αξιοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες, ότι είμαστε μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Δεν υπάρχουν διαφωνίες ή ρήγματα στην ομάδα που δίνει τη μάχη για τον κορονοϊό. Ο καθένας έχει διακριτό ρόλο και όλοι μαζί δίνουμε αυτή τη μάχη και όπως την έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα θα την φέρουμε εις πέρας για ακόμα μία φορά», απάντησε ακόμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Υγείας.

 

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν με ενδιαφέρει αν έκανε έρευνες το Όρουτς Ρέις στα ελληνικά ύδατα

Σε μια άκρως αποκαλυπτική, δηλωτική της αντιφατικής και αμήχανης αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και της απουσίας συνεκτικής στρατηγικής της κυβέρνησης προέβη σήμερα η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη: Δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει αν έκανε η όχι έρευνες στη Μεσόγειο το Oruc Reis

Σε μια άκρως αποκαλυπτική, δηλωτική της αντιφατικής και αμήχανης αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και της απουσίας συνεκτικής στρατηγικής της κυβέρνησης προέβη σήμερα η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη: Δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει αν έκανε η όχι έρευνες στη Μεσόγειο το Oruc Reis