Αχτσιόγλου: “Αμείλικτα τα ερωτήματα και οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια” — Τσακαλώτος-Παππας: Καταδικάζουν τη σεξιστική επίθεση σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου)

Σειρά σοβαρών ερωτημάτων προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέτει η Έφη Αχτσιόγλου για τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση απευθύνει η Έφη Αχτσιόγλου για όσα εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, οδηγώντας στον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Σε δήλωσή της, η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει:

Ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε έξω από τo γήπεδο της ΑΕΚ, σε μία επιδρομή χούλιγκαν στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα ερωτήματα για την κυβέρνηση και την αστυνομία είναι αμείλικτα.

Πώς Κροάτες ακροδεξιοί χούλιγκαν διέσχισαν σε κομβόι τη χώρα, ανενόχλητοι, με στόχο την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA;

Η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνώριζαν ή όχι, παρακολουθούσαν ή όχι την πορεία των χούλιγκαν, γνώριζαν ή όχι τις διασυνδέσεις τους με Έλληνες χούλιγκαν;

Γιατί δεν έγινε καμία ενέργεια να σταματήσει το κομβόι θανάτου που κατευθυνόταν στην Αθήνα;

Πώς κατάφεραν οι χούλιγκαν να διασχίσουν όχι μόνο την εθνική οδό αλλά και την πόλη, να πάρουν οργανωμένοι σε τάγμα εφόδου τον ηλεκτρικό και να φτάσουν μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ;

Ο κ. Οικονόμου οφείλει να δώσει όλες τις απαντήσεις και ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τα αρμόδια στελέχη της αστυνομίας παραμένουν στη θέση τους μετά από αυτή την τραγωδία”.

 

Τσακαλώτος – Παππας: Καταδικάζουν τη σεξιστική επίθεση σε βάρος της Έφης ΑχτσιόγλουΕυκλείδης Τσακαλώτος

Τη στήριξή του στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, μετά την απαράδεκτη, σεξιστική επίθεση σε βάρος της, μέσω ενός σκίτσου, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δήλωση συμπαράστασης και από τον Νίκο Παππά.

Στόχος έμφυλης και σεξιστικής επίθεση έγινε για ακόμη μια φορά η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τις δηλώσεις της για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλησε να εκφράσει τη στήριξή του στο πρόσωπο της συνυποψήφιάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταδίκασε την έμφυλη επίθεση, την οποία και δέχθηκε η Έφη Αχτσιόγλου.

“Δεν είναι πρώτη φορά που η Έφη Αχτσιόγλου αποτελεί στόχο έμφυλης επίθεσης. Η διάκριση λόγω φύλου, ο σεξισμός που χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο είδος καταπίεσης και βίας σε βάρος των γυναικών εμφιλοχωρεί σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και έχει δυστυχώς σημαντική θέση και στην πολιτική.

Δεν «καταπίνεται» μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

Η Έφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου, όπως και όλες οι συντρόφισσες που πήραν την πρωτοβουλία υποστήριξής της”, γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Παππάς: “Δίπλα σε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που δέχεται σεξιστικές επιθέσεις”Νίκος Παππάς

Καταδικάζει τη σεξιστική επίθεση σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου και εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπό της, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Την συμπαράστασή του στην Έφη Αχτσιόγλου για τις «σεξιστικές επιθέσεις που δέχεται», εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα σε κάθε σύντροφο και σε κάθε συντρόφισσα που δέχεται σεξιστικές επιθέσεις. Όπως τώρα στην Έφη, έτσι και παλιότερα στην Κατερίνα και στη Ρένα. Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς πρέπει να κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις. Όχι για το φύλο του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τον κώδικα των αξιών μας».