Αφγανιστάν: Ο ηγέτης των Ταλιμπάν στη μεγάλη συνέλευση στην Καμπούλ — Ορκίστηκε η πρώτη μαύρη δικαστής του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου

O ηγέτης των Ταλιμπάν εμφανίστηκε μετά απο μήνες

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα εμφανίστηκε στη συνέλευση θρησκευτικών ηγετών και γηραιών των φυλών του Αφγανιστάν

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, που συνήθως μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε σήμερα στη συνέλευση θρησκευτικών ηγετών και γηραιών των φυλών του Αφγανιστάν που πραγματοποιείται στην Καμπούλ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο Αχουντζάντα, ο οποίος δεν έχει φωτογραφηθεί ή μαγνητοσκοπηθεί ποτέ δημοσίως αφότου οι ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο και ζει απομονωμένος στην Κανταχάρ, «εισήλθε στην αίθουσα της συνέλευσης», έγραψε στο Twitter ο Μπιλάλ Καρίμι.

Περισσότεροι από 3.000 θρησκευτικοί ηγέτες και γηραιοί των φυλών του Αφγανιστάν βρίσκονται από χθες Πέμπτη στην Καμπούλ για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη συνέλευση, που συγκάλεσαν οι Ταλιμπάν και η οποία έχει στόχο τη νομιμοποίηση του καθεστώτος.

Φαίνεται ότι μοιάζει με μια “λόγια ζίργκα”, μια παραδοσιακή συνέλευση γηραιών με στόχο τη λήψη αποφάσεων, ένα μέσο που έχουν χρησιμοποιήσει αρκετοί Αφγανοί ηγέτες στο παρελθόν, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος Άσραφ Γάνι. Τα μέσα ενημέρωσης του Αφγανιστάν αναφέρονταν εδώ και πολλές ημέρες στο ενδεχόμενο να παραστεί στη συνέλευση και ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν.

Ωστόσο σε αυτή δεν συμμετέχει καμία γυναίκα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, τον Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι, να εκτιμά την Τετάρτη ότι δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους, καθώς θα εκπροσωπούνται από τους άνδρες συγγενείς τους.

 

Διεθνής Τύπος: Ορκίστηκε η πρώτη μαύρη δικαστής του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, Κετάντζι Μπράουν ΤζάκσονΗ πρώτη μαύρη Ανώτατη Δικαστής στην ιστορία των ΗΠΑ έγινε η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον - Newshub.gr

Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης