Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν διαδήλωση γυναικών — Η Ακσενέρ «καταδικάζει» Ερντογάν! «Έρχεται σφαλιάρα στις εκλογές» (video)

Μέλη των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο, άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν γυναίκες που συμμετείχαν σε διαδήλωση στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ σήμερα, μεταδίδει αφγανικό το πρακτορείο ειδήσεων Asvaka.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν διαδήλωση γυναικών

Κατά το πρακτορείο, το συμβάν σημειώθηκε κοντά στο νοσοκομείο της ιταλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Emergency.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς μέχρι στιγμής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TOLOnews μετέδωσε νωρίτερα ότι αρκετές δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για να απαιτήσουν να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους.

Η Ακσενέρ «καταδικάζει» Ερντογάν! «Έρχεται σφαλιάρα στις εκλογές» (video)

Η Ακσενέρ «καταδικάζει» Ερντογάν! «Έρχεται σφαλιάρα στις εκλογές» (video)

Καταρρέει ο Ερντογάν και η «λύκαινα» Ακσενέρ… μυρίστηκε αίμα!

Η κατάρρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία της Τουρκίας φέρνει την αντίδραση της αντιπολίτευσης με τη Μεράλ Ασκενέρ να προβλέπει βαριά ήττα ή «σφαλιάρα» – όπως την αποκάλεσε σαρκαστικά – στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης, μαζί με τη Μεράλ Ακσενέρ, έχουν συσπειρωθεί εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και σε μεγάλο μέρος του λαού της χώρας.

«Αυτός ο λαός έχει τιμωρήσει, με κάθε τρόπο, όσους έχουν πειράξει τη βούλησή του. Μην το κάνετε αυτό. Προσπαθώντας να στήσετε παγίδες σε κάποιους, μην ετοιμάζετε τη σφαλιάρα που θα έρθει στις εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση και σε ερώτηση για τον ποιον θα προτιμούσαν οι πολίτες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει 36,6% έναντι 48,7% του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τούρκοι αναλυτές όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ εκτιμούν πως μια τέτοια διαφορά δύσκολα κλείνει ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο Ερντογάν κατατροπώνεται και από τον Μασούντ Γιαβάς που συγκεντρώνει 54,4% έναντι 32,9% του Τούρκου προέδρου.