Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» – Θα καταθέσει τη Δευτέρα στην Προανακριτική

Μετά τη δικαίωση των προστατευόμενων μαρτύρων από τον Άρειο Πάγο, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης».

Με δεδομένο πλέον ότι η «οδηγία Μπρακουμάτσου» εξασφαλίζει το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» παρουσιάστηκε στην ΓΑΔΑ, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα, καθώς δεν διασφαλίζετο μέχρι σήμερα που αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος το εύλογο αίτημα του, με βάση το νόμο, να καταθέσει χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη , ενημερώθηκε το Προεδρείο της Επιτροπής και ο “Μάξιμος Σαραφης” παρέλαβε κλήτευση για εξέτασή του στις 16.00 της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ όπως ορίζει ο Άρειος Πάγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, επικοινώνησε με τους εισηγητές των κομμάτων τους οποίους ενημέρωσε για την κατάθεση του μάρτυρα τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι η εξέταση θα γίνει όπως επιθυμεί ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα. Ενημερώθηκε το Προεδρείο της Επιτροπής και παρέλαβε κλήτευση για εξέταση στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.