Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, τι δεν καταλαβαίνεις;

«Μένουμε σπίτι και σκορπάμε τα λεφτά το κοσμάκη όπου γουστάρουμε και όπου θέλουμε, Μόνοι μας. Και πολύ σχολαστικά!»

Το θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από την «αμαρτωλή» μοιρασιά της κυβέρνησης -αναφορικά με  την καμπάνα ενημέρωσης #Μένουμε_σπίτι -σε ανύπαρκτα site και blogs. Η αποκάλυψη αυτή από τα 5-10 ενημερωτικά-επικριτικά ΜΜΕ-προς την κυβέρνηση δεν μας προξένησε εντύπωση, καθώς είμαστε συνηθισμένοι για τους επικοινωνιακούς τρόπους που χρησιμοποιεί τη κυβέρνηση Μητσοτάκη για να χτίσει το κάδρο του επιτελικού κράτους. Οπως φυσικά δεν μας προκάλεσε εντύπωση, το γεγονός ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έσπευσε να δικαιολογήσει την σπατάλη του δημοσίου χρήματος  σε (ανύπαρκτα) μέσα ενημέρωσης, με σκοπό να δείξει ότι η κυβέρνηση με τρόπους διαφάνειας έκανε το καλύτερο δυνατό για να έχει ο Έλληνας πολίτης την σωστή-έγκυρη-ενημέρωση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού.

Αυτό που μας εξέπληξε, ήταν τα κριτήρια στα οποία η κυβέρνηση έδωσε τα χρήματα αυτά. Ότι δηλαδή δώσανε τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης, επειδή δεν διαδίδουν Fake News. Αυτό όμως που μοιάζει αδιανόητο είναι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα μέσα που αποκλείστηκαν, μεταξύ αυτών και το Documento, έγινε γιατί επειδή έχουν πολιτική πλεύση αντίθετη με αυτή της κυβέρνησης και για λόγους… ηθικής και δεοντολογίας

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκρινε από μόνος του, ότι τα συγκεκριμένα μέσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επειδή δεν τηρούν «τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, και για τη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό».

Η προσπάθεια νομιμοποίησης αποκλεισμού των μέσων από μεριάς της κυβέρνησης, επειδή της ασκούν κριτική προκαλεί μόνο αγανάκτηση. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση εξαπέλυσε (βαριές επιτρέψτε μου) κατηγορίες χωρίς καν να τις στοιχειοθετήσει. Εάν ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση είχαν ή έχουν στοιχεία περί  πρόκλησης σύγχυσης στο κοινό λόγω Fake News, οφείλουν να προσφύγουν  στην δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε ότι ήταν το mοto του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις (σ.σ βλ Νοvartis, ΚΕΕΛΠΝΟ)  που έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή λέγοντας:’‘Αν έχετε στοιχεία να τα προσκομίσετε στην δικαιοσύνη, αλλιώς είστε συκοφάντες”.

Τώρα λοιπόν που έγινε κυβέρνηση, αν έχει στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες και την ”ρετσινιά” που κώλυσε στα 5-10 ΜΜΕ-για τον αποκλεισμό τους από την καμπάνια ενημέρωσης- με το πρόσχημα τις διασποράς «ψευδών ειδήσων» ας τα προσκομίσει στην δικαιοσύνη. Φυσικά και δεν θα το κάνει αυτό καθώς είναι η ίδια που έχει παρανομήσει. Πως; μα μέσα ενημέρωσης και δη τα ηλεκτρονικά  που «πληρούν» για εκείνη τα κριτήρια και είναι στο Μητρώο Online Media, αποκλείστηκαν, ενώ τα μέσα ενημέρωσης που δεν είναι καν στο μητρώο πήραν το χρήματα, χωρίς μάλιστα να δώσει στην δημοσιότητα και πόσα πήρε το καθένα. Αν αυτό δεν είναι παράνομο τότε τι είναι; 

Η επιλογή της κυβέρνησης είναι μία: Θέλει να αποκόψει το  δικαίωμα όλων εκείνων που θέλουν να ενημερώνονται όπως θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν.

-Θέλει να επιβάλει την λογοκρισία, και να έχει μόνο μέσα που να κρύβουν τα σκάνδαλα επιμελώς κάτω από το χαλί…

-Θέλει να εκμηδενίσει τις όποιες αρνητικές  και επικριτικές αναρτήσεις, προς αυτήν.

-Θέλει να κρύβει τα πραγματικά προβλήματα και τους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα που θα τις προκαλέσουν τριγμούς, απέναντι στην κοινωνία.

– Θέλει να μην αναφέρουν το πρόβλημα στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο «Αγία Σοφία», και τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία που θέλει να την δώσει σε ιδιώτες

-Θέλει να επιβάλει την αστυνομική αυθαιρεσία και να μην γράφεται ούτε να σχολιάζεται τίποτα για αυτό.

-Θέλει να μην αναφέρονται καν στην «αμαρτωλή σπατάλη» που κάνει  του δημοσίου χρήματος, για να προωθεί για προγράμματα voucher τηλεκατάρτισης (σκόιλ ελικούκου) και  σε καμπάνιες ενημέρωσης για τον κορονοϊο του τύπου: «Μένουμε_σπίτι και σκορπάμε  τα λεφτά το κοσμάκη όπου γουστάρουμε και όπου θέλουμε, Μόνοι μας. Και πολύ σχολαστικά».

-Θέλει να μην δείχνουν το ακροδεξιό της «πρόσωπο» που προωθεί τόσο στα νησιά όσο και στην Ηπειρωτική χώρα.

Και τέλος θέλει στην επόμενη κρίση που θα τις παρουσιαστεί να έχει τα ΜΜΕ εκείνα που θα την υμνούν ως υπόδειγμα κυβέρνησης που έσωσε την χώρα από πανδημίες, από πρόσφυγες, από μνημόνια και έφερε την ανάπτυξη για να μοιράσει άλλα 9 εκατ. ευρώ. σε ανύπαρκτους  «σαϊτάρχες-μιντιάρχες».

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση θέλει τα ΜΜΕ να σιωπούν… και να έχει δίκιο μόνο αυτή σε ότι πει. Για αυτό εξαγοράζει την «σιωπή τους». Οι υπόλοιποι που αντιδρούν είναι απλά συκοφάντες που διαδίδουν «fake news». Για αυτούς δεν έχει ούτε ευρώ…

Αυτή είναι η ΝΔ, τι δεν καταλαβαίνεις; 

 

Βαγγέλης Σπυράκης