Αυτές είναι οι αλλαγές που προτείνει η FIFA στα συμβόλαια και στην μεταγραφική περίοδο λόγω κορονοϊού – Αυτό είναι το ακραίο σενάριο για να συνεχιστεί η Serie A – Αυτή είναι η απάντηση του Σεπ Μπλάτερ στις κατηγορίες περί δωροδοκίας

FIFA

Μία σειρά από νομοθετικές διευκολύνσεις που θα βοηθήσουν να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν παρουσίαση η FIFA, που τροποποιεί μέρος των κανονισμών, ώστε να μην προκύψουν επιπλέον προβλήματα.

Όπως ενημέρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, όλα τα συμβόλαια παικτών που έληγαν στις 30 Ιουνίου, παρατείνονται αυτόματα μέχρι το πραγματικό τέλος της σεζόν σε κάθε χώρα.

Αντίστοιχα  η μεταγραφική περίοδος που ήταν θεωρητικά να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, αμέσως μετά το τυπικό τέλος της σεζόν, θα ξεκινήσει μόλις υπάρξει επίσημα μία καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της περιόδου

Επιπλέον  η FIFA συνέστησε σε ομάδες, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους  να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να αναθεωρήσουν τις υπάρχουσες συμβάσεις τους αν προκύπτει ανάγκη, ώστε να πορευτούν όλοι μαζί με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Σε περίπτωση που μετά από τις διαπραγματεύσεις δεν υπάρξει συμφωνία και προκύψουν προσφυγές, τότε η FIFA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις περιπτώσεις με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις

– Αν υπήρξε μία προσπάθεια της ομάδας να φτάσει σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές.

– Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ομάδας.

– Η ποσοστιαία πρόταση που έγινε για την τροποποίηση των συμβολαίων των παικτών.

– Το καθαρό εισόδημα των ποδοσφαιριστών μετά την προτεινόμενη τροποποίηση.

– Αν η συμπεριφορά προς τους παίκτες ήταν δίκαιη ή όχι.

 

Αυτό είναι το ακραίο σενάριο για να συνεχιστεί η Serie A

Ολιμπικο

Τα πλάνα του καταστρώνει ήδη το working group της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σχετικά με την επανέναρξη της φετινής σεζόν.

Οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πάρα πολλές, ενώ φαίνεται να έχει πέσει ακόμη μία τις τελευταίες ημέρες που είναι και η πιο ακραία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Repubblica», υπάρχει ένα ακραίο σενάριο το οποίο αναφέρει πως υπάρχουν πιθανότητες όλα τα παιχνίδια να διεξαχθούν στην Ρώμη.

Και αυτό διότι η Ρώμη είναι μία από τις πόλεις που έχουν λιγοστά κρούσματα και δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, οι ομάδες θα στεγάζονται στην “Αιώνια Πόλη” και η μετάβασή τους προς το γήπεδο θα είναι εύκολη και γρήγορη.

 

Αυτή είναι η απάντηση του Σεπ Μπλάτερ στις κατηγορίες περί δωροδοκίας

Μπλάτερ

Τη δική του εξήγηση για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία και στο Κατάρ έδωσε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός πρώην πρόεδρος της FIFA αντέκρουσε τις κατηγορίες περί δωροδοκίας στελεχών για να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφιοτήτων των συγκεκριμένων χωρών.

Ο Σεπ Μπλάτερ υποστήριξε στο «Associated Press» ότι οι αναθέσεις «προέκυψαν μέσα από συμφωνία… κυρίων στην καρδιά της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Αυτό είναι όλο».

Ο 84χρονος παράγοντας προέδρευε της FIFA εκείνη την περίοδο και κατηγορείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάθεση των δύο διοργανώσεων. Όμως, ο Σεπ Μπλάτερ επιμένει σταθερά ότι πρόκειται για συκοφαντίες και ο στόχος ήταν η έκπτωση του από την προεδρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*