Ασύλληπτο φαινόμενο στη Λάρισα. Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού — Βόλος : Κάτοικοι γιούχαραν τον Μητσοτάκη. «Είστε ανεπιθύμητοι»

Πηνειός Λάρισα πλημμύρα

Εκπέμπει SOS ο Πηνειός, ο οποίος έχει φτάσει πολύ κοντά στην υπερχείλιση, καθώς η στάθμη του έχει αγγίξει τα δέκα μέτρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη.

Κακοκαιρία Daniel / Στους 10 οι νεκροί, κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους – Νέο μήνυμα 112 στη Λάρισα

Απέναντι στην πολύ επικίνδυνη κατάσταση, έχουν εκκενωθεί 3 χωριά από την είσοδο του Πηνειού, άλλα 3 χωριά στην έξοδο του Πηνειού, αλλά και τις εργατικές κατοικίες, τη συνοικία του Αγίου Θωμά, ενώ γίνεται έργο από τον δήμο για να ανακοπούν ροές που απειλούν την συνοικία του Ιπποκράτη, για την οποία στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης από το 112.

«Φυσικά» κινδυνεύει η Λάρισα να πλημμυρίσει, αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης. «Αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν πέσει η στάθμη του νερού ο κίνδυνος υπάρχει για την πόλη, κυρίως για τις παραπήνειες συνοικίες» και μάλιστα «σε μια πόλη που έχει τέλειο αποχετευτικό σύστημα», περιγράφει ο κ. Καλογιάννης.

Πρόκειται για ένα «ασύλληπτο» φαινόμενο, σχολιάζει ο δήμαρχος, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στην πόλη. «Δέκα μέτρα ο Πηνειός στην εξωτερική του κοίτη, δεν το έχει ξαναδεί στην ιστορία του», αναφέρει ο ίδιος.

Βόλος / Κάτοικοι γιούχαραν τον Μητσοτάκη – «Είστε ανεπιθύμητοι» (βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής, κάτοικοι που επλήγησαν από την φονική θεομηνία, έξω από το δημαρχείο του Βόλου, με αφορμή την σύσκεψη για την κακοκαιρία Daniel, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

πανό διαδηλωτών στον Βόλο με το σύνθημα «Μας κάψατε, μας πνίξατε. Είστε ανεπιθύμητοι»

Μπροστά στους περίπου 30 συγκεντρωμένους διαδηλωτές, παρατάχθηκε αστυνομικός φραγμός της ΔΙΑΣ που προκάλεσε με την στάση του, ενώ την ώρα την ώρα που αποχωρούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κόσμος τον γιούχαρε.

Το μήνυμα των πολιτών ξεκάθαρο, με το σύνθημα στο πανό που υπογράφει ο συντονισμός συλλογικοτήτων Βόλου να είναι το εξής: «Μας κάψατε, μας πνίξατε. Είστε ανεπιθύμητοι».

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του avgi.gr και του Κώστα Παπαντωνίουμικροένταση σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο, καθώς η αστυνομία δεν άφησε τον κόσμο να προχωρήσει κοντά στο κτίριο με το πανό.

Μάλιστα αστυνομικοί εμπόδισαν και τον δημοσιογράφο του avgi.gr να πλησιάσει λέγοντάς του προκλητικά ότι καθόταν με την «παρέα», εννοώντας τους διαδηλωτές.

Κώστας Παπαντωνίου