Ασφαλιστικό Μητσοτάκη: Προκλητική ασυλία στα golden boys που θα… τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων – Μητσοτάκης: Γίνε ανάδοχος και άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού

Ασφαλιστικό Μητσοτάκη: Προκλητική ασυλία στα golden boys που θα… τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων

Ασύλληπτο! Απαλλαγή από αστική και ποινική ευθύνη προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα golden boys που θα παίζουν στο χρηματιστήριο τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Μια προκλητική ασυλία με απαλλαγή από ποινικές και αστικές ευθύνες προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για τα golden boys που θα τζογάρουν στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας «Οι εταιρίες θα λαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες, οι εργαζόμενοι θα υφίστανται τις ζημίες από τις ενέργειες των ιδιωτικών εταιριών, που μάλιστα δεν θα έχουν  και καμία ευθύνη αν η «επένδυση» πάει στραβά. Αυτός νομίζω λέγεται ατομική ευθύνη! Αυτό επίσης, δεν λέγεται δημόσια κοινωνική ασφάλιση!».

Το νομοσχέδιο επισημαίνει ο Διονύσης Τεμπονέρας «θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες, να διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να «τζογάρουν» τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, στα εγχώρια και διεθνή χρηματιστήρια».

Εάν, όμως, πάει στραβά δεν θα έχουν καμιά επίπτωση αφού προκαταβολικά δια νόμου απαλλάσσονται από αστικές και ποινικές ευθύνες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα

«Μόλις δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση, το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με τίτλο: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά».
Είναι το νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες, να διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να «τζογάρουν» τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, στα εγχώρια και διεθνή χρηματιστήρια.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες(για τις οποίες θα επανέλθουμε), χαρακτηριστικό, είναι το άρθρο 19  του νομοσχεδίου.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται εδώ και μήνες ότι, οι αποδόσεις των «επενδύσεων» των ασφαλισμένων είναι εγγυημένες και ότι, δεν εκτίθενται σημαντικά στον κίνδυνο των χρηματαγορών.
Ισχυρίζεται επίσης ότι, το ρίσκο είναι μηδαμινό και ότι ,οι ασφαλισμένοι στο μέλλον θα λάβουν ακόμα και έως 68% μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις.

Το άρθρο 19 όμως του νομοσχεδίου, που αφορά τα golden boys, που θα διαχειρίζονται και θα επενδύουν  στα χρηματιστήρια, τις εισφορές των ασφαλισμένων, τους απαλλάσσει από κάθε «αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους ή επ’ ευκαιρία αυτής…».
Οι εταιρίες θα λαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες, οι εργαζόμενοι θα υφίστανται τις ζημίες από τις ενέργειες των ιδιωτικών εταιριών, που μάλιστα δεν θα έχουν  και καμία ευθύνη αν η «επένδυση» πάει στραβά.

Αυτός νομίζω λέγεται ατομική ευθύνη!
Αυτό επίσης, δεν λέγεται δημόσια κοινωνική ασφάλιση!».

Δείτε την ανάρτηση για τα απίστευτα πράγματα στο ασφαλιστικό

 

Μητσοτάκης: Γίνε ανάδοχος και άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα για τη σημασία της αναδοχής παιδιών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω αναρτήσεων σε Facebook και Twitter. «Γίνε ανάδοχος και άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού» έγραψε ο πρωθυπουργός.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφή αναφορά στην πλατφόρμα paidi.gov.gr, μέσω της οποίας, όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση για τα ζητήματα που σχετίζονται με το παιδί – και ιδιαίτερα τον θεσμό της αναδοχής.

«Μέσω του θεσμού της αναδοχής, παιδιά που βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους γιατί αυτή δεν μπορεί να τα φροντίσει, βρίσκουν τη φροντίδα, την υποστήριξη και την αγάπη που χρειάζονται. Γίνε ανάδοχος και άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού» ανέφερε ο πρωθυπουργός, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με σχετικό βίντεο.