Ασημάκη: «Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους» * Βαζαίος: “Ανακούφιση η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων” * Κορακάκη: Τα ξεχωριστά γενέθλιά της σε ρυθμούς κορονοϊού

Ασημάκη: «Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους»

Πειθαρχημένη απόλυτα στα μέτρα και τους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη μένει και γυμνάζεται στο σπίτι. Εκμεταλλεύεται τον χρόνο, που προκύπτει από την αναστολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, για να κάνει δημιουργικά πράγματα μόνη της και με τα αγαπημένα της πρόσωπα, συστήνει προσοχή για να περάσει γρήγορα η μπόρα και επειδή είναι πάντα αισιόδοξη και γεννημένη νικήτρια, εκπέμπει τα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούν να βγουν από αυτήν την περιπέτεια.

Η διακεκριμένη φουνταριστός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών και του Ολυμπιακού θεωρεί ότι σε τέτοιες δυσκολίες προσεγγίζουμε περισσότερο την ανθρώπινη υπόστασή μας και γινόμαστε καλύτεροι, ενώ τονίζει πως ακόμα και ένα τέτοιο αρνητικό φαινόμενο -όταν αυτό καταπολεμηθεί- μπορεί, με σωστή διαχείριση, να γυρίσει υπέρ μας (αναφερόμενη την προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής στους Ολυμπιακούς του Τόκιο).

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Ασημάκη στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

“Είναι μα πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον πλανήτη. Δεν έχει σύνορα και έχει επηρεάσει για τα καλά την καθημερινότητά μας. Οι σύγχρονες γενιές γνωρίζουν μια τέτοια πανδημία για πρώτη φορά.

Το θετικό σε αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση είναι πως η Ελλάδα αντέδρασε έγκαιρα και σωστά, απ’ ό,τι δείχνουν και τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό μονοπάτι, καθώς αποδίδουν τα μέτρα. Ελπίζω να βγούμε αλώβητοι. Φυσικά συμπαραστεκόμαστε στις χώρες που περνούν τη μεγαλύτερη δοκιμασία και έχουν πολλά θύματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Αν μπορούμε να πούμε ότι θα βγει και κάτι καλό από αυτήν την περιπέτεια είναι πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Νοιαζόμαστε για τον πλησίον μας. Κι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε σαν μία ομάδα για να μπορέσουμε να βγούμε όσο πιο σύντομα γίνεται από όλο αυτό.

Με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών προετοιμαζόμασταν για το Προολυμπιακό τουρνουά όταν άρχισε η εξάπλωση του ιού στην Κίνα, αλλά τότε μας φαινόταν κάτι πολύ μακρινό. Αναβλήθηκαν και οι Πανασιατικοί αγώνες, αλλά και τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε. Όταν ξέσπασε, όμως, η επιδημία στη Βόρεια Ιταλία, δηλαδή και στην Τεργέστη, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Προολυμπιακό, άλλαξαν όλα μέσα σε λίγες μέρες. Έγινε μια τεράστια ανατροπή, μεταφέρθηκαν όλα. Κι είναι αλήθεια ότι υποστήκαμε ένα σοκ.

Θα πρέπει, όμως, να πω αυτό που αισθάνομαι. Όλοι εμείς ζούμε για τον αθλητισμό, τα δίνουμε όλα, είναι το οξυγόνο μας. Όμως, πλέον αυτό που προέχει είναι η υγεία. Μοιραία, λοιπόν, ήρθε και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και σωστά έγινε η μετάθεσή τους για του χρόνου το καλοκαίρι.

Σίγουρα, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας. Βαδίζαμε σωστά και ένιωθα αισιόδοξη πως θα πετυχαίναμε το στόχο για συμμετοχή στο Τόκιο. Μπορούσαμε, αλλά και μπορούμε ακόμα. Δεν αλλάζει ο στόχος. Παραμένει ο ίδιος. Ξέρετε, πολλές φορές, ακόμα και το πιο αρνητικό φαινόμενο μπορείς να το διαχειριστείς ανάλογα και, -αφού φυσικά το έχεις καταπολεμήσει πρώτα- να το γυρίσεις υπέρ σου. Έτσι σε κάνει μεγάλο άνθρωπο, αθλητή, μεγάλη ομάδα. Έτσι κι εμείς θα το χειριστούμε και μπορεί αυτή η αναβολή να αποβεί υπέρ μας. Να το εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτερες.

Ειδικά για μένα ήταν μια περίεργη χρονιά η φετινή κι όλα όσα έχουν συμβεί με ωριμάζουν ακόμα περισσότερο. Γυμνάζομαι πλέον στο σπίτι και ακολουθώ τους κανόνες κατά γράμμα. Μας λείπει, βέβαια, το νερό. Κρατάμε διαδικτυακή επαφή με τον προπονητή και τις παίκτριες στην Εθνική ομάδα. Σκέπτομαι, φυσικά, την πρώτη μέρα που θα ξανακάνουμε κανονική προπόνηση.

Μέχρι τότε, εκτός από γυμναστική, γεμίζουμε τον χρόνο μας στο σπίτι με τα πρόσωπα που αγαπάμε και κάνουμε πράγματα που μας λείπουν όταν έχουμε υποχρεώσεις (και θεωρούνταν για μας πολυτέλεια). Για παράδειγμα μαγειρική, που μου αρέσει πολύ. Στηρίζω φυσικά και τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις «Ζήσε αθλητικά» και «Δίνω αίμα – σώζω μια ζωή».

Η απόφαση της ΚΟΕ να ανασταλούν οι διοργανώσεις ήταν σωστή, ώστε να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης και διασποράς του ιού. Θέλω, όμως κι εγώ και ο συμπαίκτριές μου να ολοκληρωθούν τελικά τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, όπου έχουμε ελπίδες για διάκριση. Αλλά, τώρα, στο μυαλό όλων μας είναι πως προέχει η διασφάλιση της υγείας».

 

Βαζαίος: “Ανακούφιση η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων”

Ο Ανδρέας Βαζαίος μίλησε για την πανδημία του κορονοϊού και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ανδρέας Βαζαίος αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα της χώρας για διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις της κολύμβησης. Ένας πολυσύνθετος αθλητής που ήταν έτοιμος για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (άγνωστο εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο που τελικά μεταφέρθηκαν για το 2021.

Ο Ανδρέας εκτιμά ότι η απόφαση για την μετάθεση της Ολυμπιάδας αποτέλεσε ανακούφιση για τον ίδιο και τους υπόλοιπους πρωταθλητές ανά την υφήλιο.

“Θεωρώ πως ήταν πολύ θετική η απόφαση της ΔΟΕ και της Ιαπωνικής επιτροπής να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021. Είναι τεράστια ανακούφιση για τους αθλητές να μπορέσουν να προετοιμαστούν με σωστές και υγιείς συνθήκες για το μεγάλο εορτασμό του αθλητισμού”.

Οι συνθήκες πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους πρωταθλητές υψηλού επιπέδου. Όμως η «τρικυμία» της πανδημίας αργά ή γρήγορα θα κοπάσει και η κανονικότητα θα επιστρέψει. Τότε ο Ανδρέας πρέπει να είναι έτοιμος: “Σίγουρα αυτό δημιούργησε αλλαγή στον προγραμματισμό μας αλλά οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Για το υπόλοιπο της χρονιάς προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω υγιής και να κρατήσω τη φυσική μου κατάσταση όσο γίνεται σε πιο υψηλά επίπεδα”.

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει ο πλανήτης και φυσικά η ελληνική κοινωνία. Η μόνη ασφαλής λύση είναι η τήρηση των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

“Όλη η υφήλιος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Για την ώρα είναι σημαντικό να ακούμε μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και να ακολουθουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών γιατρών- εκπροσώπων του κράτους, ώστε να προστατεψουμε τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες” αποφαίνεται ο Έλληνας πρωταθλητής.

 

Κορακάκη: Τα ξεχωριστά γενέθλιά της σε ρυθμούς κορονοϊού

Η Άννα Κορακάκη έκλεισε τα 24 χρόνια της και είναι σίγουρο πως λόγω του κορονοϊού θα θυμάται για πάντα αυτά τα γενέθλιά της. (Photos)

Σίγουρα, όσα ζούμε έχουν μεγάλη διαφορά από όσα είχαμε συνηθίσει. Η πανδημία του κορονοϊού και η καραντίνα στην οποία έχουμε μπει ολοι δημιουργεί ειδικές συνθήκες.

Αυτό το ξέρει καλά η Άννα Κορακάκη η οποία την Τετάρτη (08/04) έκλεισε τα 24της χρόνια.

Σίγουρα, τα γενέθλια της δεν ήταν όπως τα είχε συνηθίσει, όμως οι δικοί της άνθρωποι έκαναν το καλύτερο δυνατό με τις υπάρχουσες συνθήκες. Τούρτα εμπνευσμένη στον κορονοϊο και δώρα με μεγάλη… αξία για την εποχή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: “Αυτά τα γενέθλια θα μου μείνουν αξέχαστα, κυρίως γιατί κατάλαβα γι’ ακόμη μία φορά ότι τα άτομα που σ’αγαπάνε αληθινά, θα βρουν πάντα τον τρόπο να σου το δείξουν, ανεξαρτήτως συνθηκών! Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, η φαντασία των αγαπημένων μου προσαρμόστηκε στις συνθήκες των ημερών και έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και την ψυχή μου!!! Η ευχή πριν σβήσω τα κεράκια είμαι αισιόδοξη ότι θα πραγματοποιηθεί, αλλά πρέπει να την κρατήσω μυστική… Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τις ευχές και την αγάπη σας & σας εύχομαι με τη σειρά μου υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας! #birthday #coronathemedcake #happyaries #welcome24 #blessed #birthdaygirl”.

Δείτε τη σχετική ανάρτησή της και τις φωτογραφίες που τη συνοδεύουν.