Αρχηγική εμφάνιση (προσπάθησε να κάνει) ο Λοβέρδος μετά την… απόλυσή του

Δεν κατάφερε να ξεστομίσει ότι η ΝΔ είναι μεγαλύτερος αντίπαλός του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με τη λέξη ΠΑΣΟΚ να επανέρχεται στον λόγο του σε κάθε πρόταση, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος, μία ημέρα μετά την αναπάντεχη «απόλυσή του» από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσπώπου του ΚΙΝΑΛ, από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Στη σύντομη μονοθεματική συνέντευξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπάθησε να εμφανιστεί με αρχηγικό προφίλ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα μπορούσε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε υπερδιπλασιασμό της εκλογικής του δύναμης, σε μια ξεκάθαρη μομφή κατά των επιδόσεων του ΚΙΝΑΛ κατά την προεδρία της Φώφης Γεννηματά. Τόνισε πως θέλει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει τόσο που να μιλά πλέον για μέτωπα, «γιατί όταν είσαι μικρός το πρώτο που σου λένε είναι “με ποιον θα πας”».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το αν σκοπεύει να διεκδικήσει την αρχηγία του κινήματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος μετέτρεψε το ενδεχόμενο σε βεβαιότητα. Μάλιστα είπε ότι αυτές οι εξελίξεις θα είχαν ήδη δρομολογηθεί αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα, ακόμη και σε συνθήκες πολέμου, εξετάζουν την επόμενη μέρα με την εσωτερική διαπάλη να συνεχίζεται.

Παράλληλα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση στελεχών του ΚΙΝΑΛ που έκλειναν το μάτι σε μια μελλοντική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι ποτέ κανένα στέλεχος δεν έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μια στενότερη σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στο αν ο ίδιος νιώθει πιο κοντά στη ΝΔ απ’ ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις του… θόλωσαν και τελικά κατέληξε σε μια (ακόμη) επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στην κυβέρνηση και σε μια παράλληλη διαφήμιστική καμπάνια των «προοδευτικών» επιλογών που έκανε ο ίδιος όταν βρισκόταν σε κυβερνητικές θέσεις. Αξιολόγησε, δε τους αντιπάλους του ως εξής: Χαρακτήρισε την ΝΔ ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ» απάντησε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι ο φορέας των μηνυμάτων της μεταπολίτευσης αλλά και του μηνύματος προς το μέλλον, είναι το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τη σχέση του με τη Φώφη Γεννηματά μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, υποστήριξε ότι το συζήτησαν για λιγότερο από ένα λεπτό σε καλό κλίμα, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τα περί εκνευρισμού του.