Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να εργαστούν για την οριοθέτηση των συνόρων τους

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να εργαστούν για την οριοθέτηση των συνόρων τους

Nα εργαστούν για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των χωρών τους μετά τον πόλεμο του περασμένου έτους για τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι, συμφώνησαν σήμερα, Παρασκευή, οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Οι Νικόλ Πασινιάν και Ιλχάμ Αλίεφ είχαν μια σπάνια συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας, όπου συνομίλησαν υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και συμφώνησαν να χαμηλώσουν τις εντάσεις και να επιλύσουν τις διαφορές τους

«Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα που, κατ’ εμέ, είναι βασικής σημασίας» ανέφερε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, χαιρετίζοντας τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες, όπως τις χαρακτήρισε. «Το πρώτο θέμα είναι η δημιουργία, μέχρι τα τέλη του έτους, ενός μηχανισμού για την οριοθέτηση και τη σήμανση των συνόρων μεταξύ των δύο κρατών», πρόσθεσε.

Μετά την εκεχειρία, τον Νοέμβριο του 2020, έχουν σημειωθεί πολλά βίαια επεισόδια στη μεθόριο των δύο χωρών. Πριν από δύο εβδομάδες, σκοτώθηκαν έξι Αρμένιοι και επτά Αζέροι στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών. Το Γερεβάν κατηγορεί τη γειτονική χώρα για καταδρομικές επιθέσεις στο έδαφός του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*