Αρβανίτης στην Ασημακοπούλου: Αν θέλει να βρει φίλους της Τουρκίας να κοιτάξει στο κόμμα της και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Δεξιάς

Οργισμένη ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κώστας Αρβανίτης στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με αφορμή την ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία νωρίτερα για το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων.

Σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτή της ΝΔ διαστρεβλώνει το περιεχόμενο της ερώτησης του Κ.Αρβανιτη και αναφέρει ότι “εγώ ζήτησα στο @Europarl_EL καταδίκη της Τουρκίας για #fakenews σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα. Κατά τον @kostarvanitis το «τεκμήριο της αθωότητας» το έχει η Τουρκία! Διαλέξτε και πάρτε”.

Απαντώντας ο Κώστας Αρβανίτης επισημαίνει:

H Κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της ΝΔ, του κόμματος που ως αντιπολίτευση θεωρούσε πιο αξιόπιστο τον Ερντογάν από τον Έλληνα πρωθυπουργό, της ΝΔ που παρακολουθεί ατάραχη την Ευρωπαϊκή ηγεσία να χαϊδεύει τις επικίνδυνες χορογραφίες του «Σουλτάνου» στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποκαλεί την Τουρκία «φίλη χώρα», ανακάλυψε «τεκμήριο αθωότητας» για τη γειτονική χώρα σε μια ερώτηση που μιλά καθαρά για την τουρκική προπαγάνδα που «επιχειρεί να εκθέσει την Ελλάδα σε ένα ζήτημα με καθαρά ευρωπαϊκή διάσταση, και μάλιστα στην περιοχή όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση POSEIDON».

Σε μια ερώτηση που ζητά από την ΕΕ ουσιαστικά να προστατεύσει την Ελλάδα από τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της Άγκυρας, η κυρία Άννα Μισέλ βλέπει φίλους της Τουρκίας;
Αν θέλει να βρει φίλους της Τουρκίας ας κοιτάξει στο κόμμα της, στην παράταξή της, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Δεξιάς που στο σώου του Έβρου έταξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για να κάνει την Ελλάδα φυλακή προσφύγων και μεταναστών και όχι στην Αριστερά που δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πιέζει με κάθε τρόπο για να πετύχει την πολιτική καταδίκη της Άγκυρας και καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία τους τυχοδιωκτισμούς Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας, και στον Έβρο και παντού.

Στο ΕΛΚ, στην δική της Ευρωπαϊκή παράταξη, θα βρει τους πιο πιστούς, τους πιο φανατικούς φιλους της Τουρκίας, και όχι στην Αριστερά.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει ήδη περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση μετά και τα σχετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου, προσπάθησε να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα κάνοντας ένα άλμα λογικής. να ρίξει δηλαδή τις ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, διαστρεβλώνοντας την ουσία της ερώτησης του ευρωβουλευτή:

Τι επιδιώκει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να βλάψει την διεθνή εικόνα της χώρας σε μια περίοδο που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς μίμηση ή να πείσει τους λίγους που έχουν απομείνει να τον ακούν εντός συνόρων;

Τις προηγούμενες ημέρες πρώην μετακλητός τους υπάλληλος συκοφάντησε την πατρίδα με δημοσιεύμα σε διεθνές μέσο για να εργαλειοποιηθεί στη συνέχεια αντιπολιτευτικά από το εγχώριο σύστημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα ο Ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης καταθέτει νέα ερώτηση στην Κομισιόν υιοθετώντας την προπαγάνδα της Τουρκίας σχετικά με τις μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές στο Αιγαίο και δυσφημίζοντας την χώρα μας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς όσο μεγαλώνουν και αυξάνονται τα αντιπολιτευτικά τους αδιέξοδα τόσο αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως βάζουν το μικροκομματικό όφελος πάνω από το εθνικό.