Αρακάς λεμονάτος (vid) Κάτι διαφορετικό…

Αρακάς λεμονάτος (vid)

Ένα πεντανόστιμο και εύκολο παραδοσιακό γεύμα, αρακάς με πατάτες, καρότο

Μια υγιεινή και οικονομική συνταγή- Αρακάς λαδερός και λεμονάτος.

Μέθοδος Εκτέλεσης για Αρακά λεμονάτο

Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί.

Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο αρακάς.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι και φύλλα δυόσμου.