Από ρεκόρ σε ρεκόρ η χονδρική τιμή ρεύματος και αερίου — Όλος ο μεσαιωνικός κανονισμός εργασίας του Jumbo

DREAMSTIME

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η χονδρική τιμή ρεύματος και αερίου

Στο ιλιγγιώδες ύψος των 326 ευρώ η μεγαβατώρα παραμένει και σήμερα (Παρασκευή) η χονδρική τιμή ρεύματος στην Ελλάδα, μόλις 2 ευρώ κάτω από το χθεσινό ιστορικό ρεκόρ των 328 ευρώ.

Η ευρωπαϊκή αγορά ρεύματος παραμένει στη διακεκαυμένη ζώνη, με ελάχιστες αποκλίσεις από τα χθεσινά επίπεδα. Στην κορυφή παραμένει η Ελβετία, με χονδρική τιμή 360 ευρώ η μεγαβατώρα, ακολουθούμενη από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία με τιμές κοντά στα 340 ευρώ.

Το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ρεύματος πιέζεται από την εκτός ελέγχου άνοδο στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (TTF), που χθες κατέγραψε ιστορικό υψηλό σχεδόν στα 134 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όλος ο μεσαιωνικός κανονισμός εργασίας του Jumbo

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο εσωτερικός κανονισμός εργασίας του Jumbo, σύμφωνα με τον οποίο ο εργοδότης προσδιορίζει τον χρόνο εργασίας, μετακινεί ή αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο στην ελληνική επικράτεια, καθορίζει τον χρόνο και τη σειρά για τις άδειες, επιβάλλει πρόστιμα μέχρι το 1/4 του μισθού και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλέψουν την επομένη των Χριστουγέννων!

Σημειώνεται ότι το τρικ που «νομιμοποιεί» κάθε αντεργατική διάταξη είναι οι φράσεις «εφόσον δεν επιφέρει βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης» ή «εφόσον δεν παραβιάζονται οι σχετικές διατάξεις…».

Ακολουθεί ο μεσαιωνικός κανονισμός εργασίας του Jumbo: