Απρέπεια

Καταγγελίες σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, έχει υποβάλει και η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η διερεύνηση των οποίων έχει ανατεθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παπά, ενώπιον του οποίου έχει ήδη καταθέσει η καταγγέλλουσα εισαγγελέας.

Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί η ανάθεση της έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατώτατο σε βαθμό της καταγγέλλουσας Ελένης Τουλουπάκη, η οποία είναι εφέτης.

Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι, αν και νόμιμο, δεν είναι ηθικώς ανεπίληπτο η Ελένη Τουλουπάκη να καταθέσει σε κατώτατο στον βαθμό συνάδελφό της, την ώρα μάλιστα που τις αντίστοιχες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ανέλαβαν να ελέγξουν ομοιόβαθμοί του εισαγγελείς στον Αρειο Πάγο.

Αντ’ αυτών

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιοσυνη

Η ιστορία που επαναλαμβάνεται και αφορά την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε δικαστικού ή οικονομικού ελέγχου πρώην ή νυν κυβερνητικού αξιωματούχου παραμένει ανεξήγητο φαινόμενο.

Είτε προκύψει διαυγέστατη εικόνα για τον ελεγχόμενο πολιτικό είτε προκύψει τέλεση αδικημάτων, η συνήθης πρακτική είναι η εξ αρχής βεβαιότητα ή ότι κάποιοι συγκαλύπτουν ή ότι κάποιοι συκοφαντούν.

Είναι αυτονόητο να δηλώνει αθώος και πολιτικά διωκόμενος ο κάθε ελεγχόμενος. Το έκαναν ο Σαρκοζί, ο Ραχόι, πρωθυπουργοί και υπουργοί όταν κινούνται δικαστικές διαδικασίες σε βάρος τους.

Το να ισχυρίζονται όμως εξ αρχής όλα τα στελέχη, οι οπαδοί και τα φιλικά ΜΜΕ ενός κόμματος ότι κάποιος είναι αθώος ή ένοχος πριν πληροφορηθούν το περιεχόμενο μιας έρευνας ή μιας προανάκρισης, αυτό αμφισβητεί τους θεσμούς.

Ποιος ο λόγος να υπάρχει Δικαιοσύνη και ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές όταν όλα στη χώρα αυτή είναι απόρροια σκοπιμότητας και συνωμοσίας; Ισως σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο αριθμό σκανδάλων και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αθώων.

‘ >‘ >‘ >‘ >