Απρέπεια Μητσοτάκη: Την ημέρα που μετράμε 110 νεκρούς έβαλε το λογότυπο της χρεοκοπημένης ΝΔ σε video με τα Rafale — ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα απαντήσεων για τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Παραδόθηκε το πρώτο Rafale

Πολλαπλή απρέπεια Μητσοτάκη: Την ημέρα που μετράμε 110 νεκρούς έβαλε το λογότυπο της χρεοκοπημένης ΝΔ σε video με τα Rafale που πληρώνουν οι Έλληνες και έγραψε περιχαρής: “Έρχονται” …

Σεισμό αντιδράσεων προκαλέι το απίστευτο έλλειμμα ενσυναίσθησης αλλά και η αμετροέπεια του Πρωθυπουργού που τη “Μαύρη Τρίτη” που ακόμα 110 οικογένειες θρηνούν τον θάνατο των ανθρώπων τους (άλλες 101 χθες) εκείνος ανέβασε βίντεο με τα Rafale και έγραψε περιχαρής … “έρχονται”! Και όχι μόνον αυτό αλλά μόνταρε στα πολεμικά αεροσκάφη που χρυσοπληρώνει ο ‘Ελληνας φορολογούμενος, το σήμα της ΝΔ, λες και αποτελούν κομματική περιουσία!

«Με χρήματα της ΝΔ αγοράστηκαν, κ. Μητσοτάκη;» ρώτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός είδε το προφίλ του να γεμίζει από σχόλια, με τους χρήστες να καυτηριάζουν την επιλογή του να συνοδεύει το βίντεο από το λογότυπο της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το σχετικό βίντεο γράφοντας «Έρχονται» και βάζοντας τις σημαίες της Ελλάδας και της Γαλλίας. Σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα, φαίνονται να πετούν μαχητικά, ενώ το λογότυπο της ΝΔ εμφανίζεται στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η ίδια αγορά των Rafale, την ώρα που η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας, με το ΕΣΥ να έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του.

Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές τοποθετήσεις κάτω από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

  • «Με χρήματα της ΝΔ αγοράστηκαν; Τι ανοησία είναι αυτή στο τέλος;»
  • «Δεν είναι σωστό να μπαίνει στο τέλος το σήμα της Νέας Δημοκρατίας, για εθνική δαπάνη που πληρώνει ο λαός»
  • «Και τα πήραμε και βίντεο βγάλαμε… ας πούμε όλα καλά. το σήμα της ΝΔ γιατί παίζει στο τέλος; Με χρήματα του κόμματος σας τα πήρατε;»
  • «Είναι ικανοί να βάλουν και το σήμα της ΝΔ στα αεροπλάνα αντί για το εθνόσημο. Έτσι είναι όταν βάζεις το κόμμα και τα ρουσφέτια πάνω από όλα»
  • «Τα Rafale τα πληρώνει όμως ο ελληνικός λαός δεν τα πληρώνει το κομματικό ταμείο της ΝΔ για να μπαίνει με αυτό το στυλ το λογότυπο. είναι άκομψο δεν το έχω ξαναδεί από αλλά κόμματα και νομίζω θα σχολιαστεί»
  • «Μπράβο. Μπορεί να έχουμε 40% ανεργία στους νέους αλλά έχουμε αεροπλανάκια πίου πίου»
  • «Λεφτά άχρηστα δώσατε εκεί, λεφτά που έπρεπε να πάνε στα σχολεία στην υγεία στους συνταξιούχους στους άπορους και στους φτωχούς»
  • «106 νεκροί σήμερα, αλλά ο Μητσοτάκης ανεβάζει όλο χαρά φωτογραφία με τα Rafale και λεζάντα “έρχονται”»
  • «Όσοι είστε σε κηδείες, σε νοσοκομεία σε διαδρόμους, σε σχολεία με ανοιχτά παράθυρα, όπου ξεπαγιάζουν παιδιά, σε παγωμένα χωρίς θέρμανση σπίτια, μπροστά σε άδεια ψυγεία, σηκώστε το κεφάλι ψηλά, και όλα καλά».
  • «Πετούν οι μίζες και τα δισεκατομμύρια που μας περίσσευαν, και μετακόμισαν σε offshore σε μίζες, και σε χιλιάδες θέσεις εργασίας… στην Γαλλία . Άει σιχτίρ πια»
  • «106 νεκροί σήμερα, αντί να ανοίξετε νοσοκομεία όπως έκαναν οι Κινέζοι, εσείς παίρνετε Rafale. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

 

Για «πειθαρχική και διοικητική αδράνεια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς

41 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνουν την ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα σχετικά με τον καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κατείχε θέσεις στην διοίκηση του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και στην διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι στις θέσεις αυτές είχε τοπποθετηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία στα 2 υπουργεία πριν τις κυβερνητικές αλλαγές

Εναντίον του καθηγητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τοκογλυφία και έχει ορισθεί δικάσιμος, ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για κακουργηματική εκβίαση, όπου διενεργείται κύρια ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο και ενώ εκκρεμούσε η ανάκριση σε βάρος του, ο ίδιος διορίστηκε για δεύτερη φορά στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Παρά τις βαριές ποινικές διώξεις και τις σοβαρές καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση τόσο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ όσο και της υπουργού Παιδείας, δεν υπήρξε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του καθηγητή.

Με δεδομένο ότι ο αναπληρωτής καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει φοιτήτριες και φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο παρελθόν διορίστηκε με κυβερνητικές επιλογές ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου και του ΚΕΜΕΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να μην υφίσταται ουδεμία υπόνοια συγκάλυψης και προστασίας του καθηγητή.

Παράλληλα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν την υπουργό Παιδείας να απαντήσει εάν έχει κινηθεί η διαδικασία για να τεθεί σε δυνητική αργία ο εν λόγω καθηγητής, τί είδους πειθαρχικά μέτρα έχουν ληφθεί εναντίον του καθώς, πότε περιήλθε σε γνώση της η επιστολή καθηγητών του ΟΠΑ που καταγγέλλουν όσα προαναφέρθηκαν και τί έχει πράξει σχετικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλούνται να απαντήσουν από την πλευρά τους με ποια κριτήρια διορίστηκε ο εν λόγω καθηγητής στο Δ.Σ. του Κέντρο Μελετών Ασφαλείας δεδομένου καθώς «έχει άσχετη ειδικότητα με το αντικείμενο του Κέντρου» και ενώ ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στο ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. «Πράσινο Ταμείο». Τέλος, ρωτούν τι υπηρεσίες παρείχε και ποια ήταν η αμοιβή του.

Αναλυτικά η ερώτηση

«Τοποθέτηση σε δημόσιες θέσεις Αναπληρωτή Καθηγητή, με δικαστικές εκκρεμότητες βαριών ποινικών διώξεων και πειθαρχική και διοικητική αδράνεια

Η «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» στο φύλλο της 18 Οκτωβρίου 2021 υπό το άρθρο «Οι Αρχές Κωφεύουν σε εκκωφαντικές καταγγελίες» αναφέρεται σε αναπληρωτή καθηγητή του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (πρώην ΑΣΟΕΕ), ο οποίος κατέχει θέσεις στην διοίκηση του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου διορίστηκε επί θητείας Κ. Χατζηδάκη (ΦΕΚ 879 ΥΟΔΔ/23.10.2019 ) και στην διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το μόνο μέλος της διοίκησης και των δύο υπηρεσιών και αναπληρωτής καθηγητής ήταν ο Αναστάσιος Δράκος του Αθανασίου, όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις στο ΦΕΚ, που έχουν δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για αυτόν τον αναπληρωτή καθηγητή έχει ήδη  ασκηθεί ποινική δίωξη για τοκογλυφία και έχει ορισθεί δικάσιμος και επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση, όπου διενεργείται κύρια ανάκριση. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο και ενώ εκκρεμούσε η ανάκριση σε βάρος του, ο ίδιος επαναδιορίστηκε ΦΕΚ 579/24-7-21 στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου με απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σκρέκα ενώ 15 ημέρες μετά παύθηκε με το ΦΕΚ 662/9-9-2021.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα, για τον ίδιο αναπληρωτή καθηγητή έχει κατατεθεί επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλειώτα (6.10.21), από καθηγητή του ΟΠΑ, ο οποίος δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες ποινικές υποθέσεις, η οποία αναφέρει πως διεξάγεται έτερη προανάκριση κατόπιν της μήνυσης με ΑΒΜ ΔΖ21-4726. Ακόμη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιγράφει πως ο υπογράφων και άλλος ένας από τους αρχαιότερους Τακτικούς Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν καταστεί μάρτυρες περιστατικού γενετήσιας προσβολής.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι με την ανωτέρω επιστολή του  ο καθηγητής εκθέτει στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι ο καταγγελλόμενος αναπληρωτής καθηγητής «… ισχυρίζεται ότι έχει τεράστιες διασυνδέσεις με πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος». Επίσης αναφέρεται ότι ο καθηγητής  που έστειλε την επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει κάνει αναφορές για οικονομικές ατασθαλίες, για λογοκλοπή και για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα στον Πρύτανη του ΟΠΑ και στην Υπουργό Παιδείας, οι οποίες αγνοήθηκαν.

Σε ακολουθία των ανωτέρω, έντονος είναι ο προβληματισμός για τη στάση της υπουργού Παιδείας. Σύμφωνα με την αριθ. πρωτοκόλλου Φ.ΠΕΙΘ/48401/Ζ2/ 27-4-2021 εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διαβίβασε στο υπουργείο την τεκμηριωμένη -υποθέτουμε- απόφασή της για άσκηση πειθαρχικής δίωξη με παραπομπή στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, γεγονός που αποκρύπτεται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μέχρι και σήμερα η υπουργός δεν φέρεται να έχει αποφασίσει σύμφωνα με άρθρο 26§1 του Π.Δ. 160/2008 την αποχή από τα καθήκοντά του -και μέχρι την ολοκλήρωση του πειθαρχικού ελέγχου- του καθηγητή που φέρεται ενεχόμενος σε δύσοσμες υποθέσεις, ενώ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει την αρμοδιότητα αυτή αιτιολογώντας ειδικώς ακόμα στην περίπτωση που η εισήγηση της Συγκλήτου ήταν διαφορετική.

Επειδή οι καταγγελίες αυτές είναι εξαιρετικά σοβαρές και ο εν λόγω αναπληρωτής καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει φοιτήτριες και φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Επειδή ο εν λόγω αναπληρωτής καθηγητής διορίστηκε με κυβερνητικές επιλογές ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» και του ΚΕΜΕΑ,

Επειδή στην υπόθεση αυτή πρέπει να ριχθεί άπλετο φως και να μην υφίσταται ουδεμία υπόνοια συγκάλυψης και προστασίας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η Κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχει κινηθεί η διαδικασία για να τεθεί σε δυνητική αργία ο εν λόγω αναπληρωτής καθηγητής και τί είδους πειθαρχικά μέτρα έχουν ληφθεί εναντίον του;

Περιήλθε σε γνώση της η ανωτέρω επιστολή καθηγητών του ΟΠΑ που καταγγέλλουν τα ανωτέρω και τί έχει πράξει σχετικά;

Είναι ανεκτό ο ανωτέρω αναπληρωτής καθηγητής να συνεχίζει να διδάσκει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και να μην έχει τεθεί σε δυνητική αργία, εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για τα ανωτέρω κακουργήματα;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ O Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Με ποια κριτήρια διορίστηκε ο ανωτέρω αναπληρωτής καθηγητής στο Δ.Σ. του «Κέντρο Μελετών Ασφαλείας» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου ότι έχει άσχετη ειδικότητα με το αντικείμενο του Κέντρου και ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»; Και μάλιστα όταν αποδεικνύεται η ποινική δίωξη για τοκογλυφία, για κακουργηματική εκβίαση αλλά και άλλη εκκρεμούσα ανάκριση;

Τι υπηρεσίες παρείχε και ποια η αμοιβή του;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ O Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με ποια κριτήρια διορίστηκε ο ανωτέρω στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» ενώ  ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στο Δ.Σ του «Κέντρο Μελετών Ασφαλείας»; Kαι μάλιστα όταν αποδεικνύεται η ποινική δίωξη για τοκογλυφία ,για κακουργηματική εκβίαση αλλά και άλλη εκκρεμούσα ανάκριση;

Τι υπηρεσίες παρείχε και ποια η αμοιβή του;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Χρήστος Σπίρτζης
Διονύσης Καλαματιανός
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γεροβασίλη Όλγα
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Ελευθεριάδου Τάνια
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ζουράρις Κωνσταντίνος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Κασιμάτη Νίνα
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλης
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κώστας
Μπάρκας Κων/νος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Παππάς Νικόλαος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Συρμαλένιος Νίκος
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Ψυχογιός Γεώργιος»