Αποκλεισμός σοκ για τον Τσιτσιπά στο «Wimbledon» * Στίβος: Εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια * Στίβος: Πεσιρίδου, Σπανουδάκη κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρόωρο… αντίο στο «Wimbledon» για τον Στέφανο Τσιτσιπά που έπεσε θύμα έκπληξης από τον Φράνσις Τιαφό. Ο Αμερικανός επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-3) σε δύο ώρες και 4 λεπτά, στην πρώτη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά που είχε για «θύμα» τον Έλληνα τενίστα.

Στο πρώτο σετ, το πρώτο γκέιμ έκανε την διαφορά. Ο Αμερικανός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι κάνοντας μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 2-0. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα πήρε το πρώτο του γκέιμ τελειώνοντάς το με άσο, για να μειώσει σε 2-1.

Ο Τιαφό κράτησε το σερβίς του, αλλά  ο Στέφανος μείωσε σε 3-2. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο γκέιμ καθώς ο Αμερικανός τενίστας κράτησε εύκολα το σερβίς του, όπως και ο Τσιτσιπάς. Ο Τιαφό κράτησε και πάλι εύκολα το σερβίς του όμως και είχε δύο ευκαιρίες μπροστά του για να τελειώσει το σετ. Την πρώτη την έχασε καθώς ο Τσιτσιπάς πήρε εύκολα το γκέιμ και χρειαζόταν ένα μπρέικ για να μείνει στο σετ. Ο Αμερικανός τενίστας όμως το κράτησε και με ένα κακό backhand του Στέφανου έγινε το 1-0 για τον Τιαφό.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, καθώς οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους σε όλα τα γκέιμ ως το 4-4. Εκεί σέρβιρε ο Στέφανος, αλλά ο Τιαφό βρήκε δύο ευκαιρίες για μπρέικ. Έχασε και τις δύο, αλλά βρήκε και τρίτη ευκαιρία με μια επιστροφή winner και δεν την άφησε να πάει χαμένη, σερβίροντας στη συνέχεια για το σετ.

O Στέφανος κατάφερε να βρει δύο μπρέικ πόιντ τα οποία σπατάλησε και ένα τρίτο μετά από… πτώση του Τιαφό. Κι αυτό πήγε χαμένο όμως και ο Αμερικανός με τρεις σερί πόντους έκανε το 2-0 στα σετ, βάζοντας δύσκολα στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης…

Το σοκ… συνεχίστηκε με την έναρξη του τρίτου σετ όπου ο Τιαφό με το «καλημέρα» έκανε μπρέικ χάρη σε δύο επιστροφές winner και δύο λάθη του Τσιτσιπά. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν χαρακτηριστικά εύκολα τα επόμενα δύο γκέιμ. Στο τέταρτο ο Ταιφό προηγήθηκε με 40-0 και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε. Έσωσε έξι φορές το γκέιμ, αλλά την έβδομη ο Τιαφό έκανε το 3-1.

Ο Τσιτσιπάς κράτησε εύκολα το σερβίς του, αλλά χρειαζόταν απεγνωσμένα ένα μπρέικ για να μείνει στο ματς. Είχε μία ευκαιρία στο έκτο γκέιμ, αλλά την σπατάλησε, με τον Τιαφό να παίρνει προβάδισμα 4-2. Το νούμερο 3 του ταμπλό κράτησε το σερβίς του (4-3) και βρήκε δύο ευκαιρίες για μπρέικ στη συνέχεια στο σερβίς του αντιπάλου του. Τις έχασε κι αυτές και έδειξε να παρατά το ματς κάπου εκεί. Είναι χαρακτηριστικό πως στον προτελευταίο πόντο γύρισε την πλάτη του πριν τον τελειώσει με βολή ο Αμερικανός τενίστας

Το 5-3 έγινε και με τρία ματς πόιντ ο Αμερικανός δεν γινόταν να χάσει. Ο Τσιτσιπάς έκανε το λάθος  στον τρίτο πόντο και βρέθηκε πρόωρα εκτός συνέχειας, με το ενδιαφέρον του πλέον να στρέφεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναβλήθηκε το παιχνίδι της Σάκκαρη στο «Wimbledon», θα διεξαχθεί σήμερα. 

Σάκκαρη

Η βροχή που πέφτει τις τελευταίες ώρες στο Λονδίνο οδήγησε σε αναβολή των αγώνων της πρώτης ημέρας του τουρνουά «Wimbledon» στα εξωτερικά γήπεδα και έτσι το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Ρους θα διεξαχθεί σήμερα.

 

Στίβος: Εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια

ΜΑΚΛΑΦΛΙΝ

Η  Αμερικανίδα Σίντϊ Μακλάφλιν έκανε  παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ με εμπόδια, με 51:90, σε αγώνες στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ορεγκον και πήρε το «εισιτήριο» της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με πανηγυρικό τρόπο.

ΡΕΚΟΡ

Η 21χρονη πρωταθλήτρια έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που διανύει την απόσταση σε λιγότερο από 52 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Αμερικανίδας Νταλίλα Μουχάμαντ με 52:16.

 

Στίβος: Πεσιρίδου και Σπανουδάκη κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στίβος: Πεσιρίδου και Σπανουδάκη κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στίβος: Πεσιρίδου και Σπανουδάκη κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στίβου για την ελληνική ομάδα, αφού τα μέλη της κατάφεραν να πετύχουν σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους και να συγκεντρώσουν τους βαθμούς, που θα τους φέρουν σε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, η χώρα μας κατέκτησε πέντε χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια και ολοκλήρωσε το διήμερο με συνολικά 20 μετάλλια.

Σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες επέστρεψε από σήμερα η Ελισάβετ Πεσιρίδου, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στη δεύτερη ημέρα των Βαλκανικών Αγώνων στο Σμεντέρεβο της Σερβίας.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου διένυσε την απόσταση σε 13.06, που είναι η καλύτερη επίδοση της από το 2018 μέχρι σήμερα και κατάφερε να κάνει το χρόνο που κυνήγησε στην κούρσα της Γενεύης, όταν και υπέστη θλάση. Η Πεσιρίδου παρά τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών κατάφερε να μπει στον αγώνα και να πετύχει την εμφάνιση, που θα της δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Πεσιρίδου πριν το σημερινό αγώνα ήταν στην 42 θέση και πλέον θα είναι αρκετά πάνω από τη 40η θέση, που δίνει πρόκριση στους Αγώνες.

Το επί κοντώ των Ανδρών ήταν το πρώτο αγώνισμα της δεύτερης ημέρας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, εκεί όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο 22χρονος πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία, αφού ξεπέρασε τα 5,70 μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα επισφραγίζοντας έτσι και αυτός τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα χαμένο άλμα στα 5,30 μ., άφησε έπειτα τα 5,40 μ., πέρασε με την τρίτη τα 5,50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μ., ενώ δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 5,80 μέτρα. Ο Καραλής έχει μπροστά του την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, τον πρώτο του αγώνα στόχο στη σεζόν, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρά τις διαδοχικές κούρσες και τα συνεχή ταξίδια η Ραφαέλα Σπανουδάκη στην τελευταία της κούρσα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 23.16 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της στην απόσταση, πίσω από το ατομικό της 23.11. Η Σπανουδάκη έχει ρίξει φέτος την προσοχή της στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο θα επιδιώξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να κινηθεί σε χρόνους κάτω από 23.00.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο τριπλούν, αφού στο τελευταίο του άλμα “προσγειώθηκε” στα 16,73 μ. κα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 16,47 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού ξεκίνησε με 16,23 μ., στο τέταρτο του άλμα σημείωσε 16,41 μ. και στο έκτο το 16,73 μ., ενώ ήταν άκυρος στις υπόλοιπες προσπάθειες. Ο 24χρονος αθλητής πέτυχε μια επίδοση που από καιρό είχε δείξει πως είναι σε θέση να κυνηγήσει και έβαλε τις βάσεις για καλύτερες εμφανίσεις στο εγγύς μέλλον και ιδιαίτερα στις διοργανώσεις του 2022. Το 16,73 μ. είναι η όγδοη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

Μία εβδομάδα από την εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, η Αναστασία Μαρινάκου κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ καλή παρουσία και στο Βαλκανικό. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε σε 16.09.05 τα 5.000 μ. και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος. Η Μαρινάκου βελτίωσε το 16.34.98, που ήταν το ρεκόρ της από φέτος και έδειξε πως πλέον είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους.

Ο Χρήστος Κοτίτσας έδωσε συνέχεια στην εμφάνιση της Ρουμανίας και κατάφερε να κάνει την κούρσα που έψαχνε από καιρό. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου διένυσε τα 800 μ. σε 1.48.07 και βελτίωσε το 1.48.49, που ήταν το ρεκόρ του από το 2019. Ο 25χρονος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έδειξε έτοιμος για επιδόσεις κάτω από το 1.48.00.

Στη σφυροβολία των Γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην τέταρτη θέση με 66,58 μ., ενώ η Ηλιάνα Κοροσίδου ήταν έκτη με 62,44 μέτρα. Η Σκαρβέλη μπορεί να μην πήγε όσο ψηλά θα ήθελε, ωωστόσο δεν αναμένεται να χάσει θέση στην πρώτη 32άδα, που οδηγεί στοτς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς κατέλαβε την 4η θέση στα 200 μ. με 21.18 επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 21.38, που ήταν ο καλύτερος του χρόνος μέχρι σήμερα.

Η Στέλλα Τζικανούλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο με 5.183 β. πετυχαίνοντας στη δεύτερη ημέρα των αγώνων 5,28 μ. στο μήκος, 37,82 μ. στον ακοντισμό και 2.15.09 στα 800 μέτρα, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Στο δέκαθλο, ο Παναγιώτης Πήτας ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση με 6.398 β., ο οποίος στη δεύτερη ημέρα πέτυχε 15.41 στα 110 μ. εμπ., 42,71 μ. στη δισκοβολία, 51,86 μ. στον ακοντισμό, 5.02.33 στα 1,500 μ., ενώ δεν βαθμολογήθηκε στο επί κοντώ, όπου ήταν άκυρος στο 3,80 μέτρα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας στα 4Χ400 μ. με τις Ελπίδα Καρκαλάτου, Κορίνα Πολίτη, Ανδριάνα Φέρρα και Ειρήνη Βασιλείου να τερματίζουν σε 3.34.87.

Στο ύψος η Ιωάννα Ζάκκα και η Τατιάνα Γκούσιν δεν κατάφεραν να ανέβουν όσο ψηλά θα ήθελαν, αφού ολοκλήρωσαν σε άλμα στα 1,86 μέτρα. Η Ζάκκα ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 1,78 μ., 1,82 μ. και 1,86 μ. κι έπειτα απέτυχε στο 1,89 μέτρα. Με έγκυρο άλμα στα 1,74 μ. ξεκίνησε η Γκούσιν, που έπειτα πέρασε με την πρώτη το 1,82 μ. και με την τρίτη το 1,86 μ., ενώ απέτυχε στο 1,89 μέτρα.

Η Μαρία Μαγκούλια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με βολή στα 14,44 μέτρα. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,40 μ. και συνέχισε με 14,44 μ., 14,28 μ., 14,09 μ., 14,24 μ., 14,16 μ. και 14,44 μ., στον τελευταίο της αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Κ23.

Στο μήκος η Έφη Κολοκυθά κατέκτησε την έκτη θέση με 6,28 μ., επίδοση που πέτυχε στην έκτη της προσπάθεια. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρο, συνέχισε στα 6,18 μ., 6,01 μ., άκυρο, 6,19 μ. και ολοκλήρωσε με την καλύτερη προσπάθεια της.

Οι θέσεις των αθλητών και αθλητριών μας

  • 1η 23.16 Ραφαέλα Σπανουδάκη 200 μ.
  • 1ος 5,70 μ. Εμμανουήλ Καραλής Επί κοντώ
  • 1ος 16,73 μ. Νίκος Ανδρικόπουλος Τριπλούν
  • 1η 13.06 Ελισάβετ Πεσιρίδου 100 μ. εμπ.
  • 1η 5.183 Στέλλα Τζικανούλα 7αθλο
  • 2η 16.09.05 Αναστασία Μαρινάκου 5.000 μ.
  • 2η 3.34.87 4Χ400 μ.: Καρκαλάτου/Πολίτη/Φέρρα/Βασιλείου
  • 3ος 1.48.07 800 μ.: Χρήστος Κοτίτσας
  • 3η 14,44 μ. Μαρία Μαγκούλια Σφαιροβολία
  • 4ος 21.18 Παναγιώτης Τριβυζάς 200 μ.
  • 4η 66,58 μ. Σταματία Σκαρβέλη Σφυροβολία
  • 5η 1,86 μ. Ιωάννα Ζάκκα ύψος
  • 5ος 6.398 β Παναγιώτης Πήτας Δέκαθλο
  • 6η 52,44 μ. Ηλιάνα Κοροσίδου Σφυροβολία
  • 6η 1,86 μ. Τατιάνα Γκούσιν ύψος
  • 6η 6,28 μ. Έφη Κολοκυθά Μήκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*