Αποκάλυψη: Σύζυγος υπουργού συνεργάτης στις επιχειρήσεις του Ανδρέα Πάτση — Καλάθι του νοικοκυριού: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Αποκάλυψη: Σύζυγος υπουργού συνεργάτης στις επιχειρήσεις του Ανδρέα Πάτση

Στο ερώτημα Αντώναρου αν υπάρχει σύζυγος υπουργού που συμμετέχει στις επιχειρήσεις του Ανδρέα Πάτση την απάντηση έδωσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Παύλος Πολάκης κάνουν μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Ο πρώτος θέτει ένα κρίσιμο και καίριο ερώτημα. Αν υπάρχει σύζυγος υπουργού η οποία συμμετέχει σε επιχείρηση του Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. γιατί είχε αγοράσει 62 “κόκκινα”  δάνεια από τράπεζα για 4 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, είχε εταιρείες στην Κύπρο, πράγμα που απαγορεύεται για τους βουλευτές.

Και την απάντηση δίνει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος στην ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου απαντά: Ναι υπάρχει και είναι η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Ανδρέας Πάτσης, μεταξύ των εταιρειών που έχει …ξεχάσει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του, είναι και μια κοινή επιχείρηση με τη σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Η Elite Executive Transportation Services Υπηρεσίες Μεταφοράς Προσώπων Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, συστάθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2016 (διαχειριστής είναι ο γιος του), είναι μια από τις εταιρίες που δεν αναφέρονται στο πόθεν έσχες.

Μέτοχος με ποσοστό 70% στην εν λόγω εταιρεία –σύμφωνα με το «Ντοκουμέντο»- είναι η ALL4TOURISM, η οποία κατά 50% ανήκει στη Sightgreen Ltd, ιδιοκτησίας Πάτση.

Το 30% της Elite Executive Trasportation ανήκει στη STAGG Συμβουλευτική και Εμπορική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, ΙΚΕ η οποία ανήκει στην Α.Σ., σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Αν και η σύζυγος του υπουργού δηλώνει τη STAGG στο κοινό πόθεν έσχες που υποβάλλει με τον κ. Τσιάρα, ωστόσο δεν εμφανίζει την Elite Executive Transportation, η οποία της ανήκει κατά 30%.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δηλαδή δεν έχει δηλωθεί στα πόθεν έσχες!

 

Καλάθι του νοικοκυριού: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Καλάθι του νοικοκυριού: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Τα προϊόντα του καταλόγου μπορούν να διαφοροποιούνται

Καλάθι του νοικοκυριού: Στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση κατατέθηκε η ρύθμιση για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Ειδικότερα, αυτή προβλέπει:

1. Οι επιχειρήσεις υπεραγορών τροφίμων και άλλων προϊόντων που ασκούν δραστηριότητες λιανικής πώλησης των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ αποστέλλουν στο υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων αλλά τακτά χρονικά διαστήματα κατάλογο προϊόντων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση

2. Ειδικότερα, οι υπόχρεοι εντάσσουν ένα (1) τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται καλάθι του νοικοκυριού και διαθέτουν προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά τα υπόλοιπα προϊόντα ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά η ψηφιακά καταντήματα τους, ως προς σύνθεση του «καλαθιού του νοικοκυριού» που προτείνουν. Η ενημέρωση αυτή γίνεται κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως λίστες, φυλλάδια και ειδική σήμανση επί των προϊόντων του χώρου πώλησής Τους.

3. Ο κατάλογος των προϊόντων που συμμετέχουν «καλάθι του νοικοκυριού» και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα από τις επιχειρήσεις, τηρουμένου του άρθρου 58 του ν. 4818/2021 (Α’ 124), περί αθέμιτης κερδοφορίας. Τα προϊόντα που εντάσσονται «καλάθι του νοικοκυριού» ελέγχονται, κατά προτεραιότητα, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ως προς συμμόρφωση ανωτέρω διάταξη. Τα προϊόντα του καταλόγου μπορούν να διαφοροποιούνται κάθε φορά που αποστέλλεται από τους υπόχρεους κατάλογος προς Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

4. Κατάλογο προϊόντων που εντάσσονται «καλάθι του νοικοκυριού» μπορούν να αποστέλλουν και επιχειρήσεις που εντάσσονται στους υπόχρεους παρ. 1. Οι ως άνω επιχειρήσεις, εφόσον αποστείλουν κατάλογο προϊόντων, καθίστανται υπόχρεοι τήρησης του παρόντος μέχρι λήξη ισχύος του, και ελέγχονται, κατά προτεραιότητα, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ως προς συμμόρφωσή τους άρθρο 58 του ν. 4818/2021 περί αθέμιτης κερδοφορία