Αποκάλυψη «βόμβα» Γκιώνη για τον βιασμό της 24χρονης: Πολιτικοί, αστυνομία εμπλέκονται στην υπόθεση — Προσωπική εποπτεία ζητά ο Πλιώτας από τον εισαγγελέα Εφετών για το θέμα της 24χρονης

Καταιγισμός αποκαλυπτικών καταγγελιών μετά την καταγγελία για βιασμό της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Νέες αποκαλύψεις έκανε τη Δευτέρα ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που όπως είπε, ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο «κύκλωμα» είναι και πολιτικοί ενώ εμπλέκεται – σύμφωνα με τον ακτιβιστή – ακόμη και η αστυνομία. Εμπλέκονται και γνωστά ονόματα του αθλητισμού, αλλά και παίκτες ριάλιτι.

«Αυτό ξεκινάει από την κοπέλα και για όλα αυτά τα θύματα που μου είπαν, «Ηλία πρέπει να τα βγάλουμε»

«Αρχικά έκανα ρεπόστ το θέμα της ιστορίας χωρίς στοιχεία θεωρώντας ότι είναι σωστή άποψη της κοπέλας, έπειτα συνέχισα να δέχομαι καταγγελίες από διάφορες κοπέλες, όλο αυτό είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια ομάδα ανδρών που βίασαν μία κοπέλα – πρέπει να πω ότι έχω φτάσει στα όρια μου είμαι εξουθενωμένος – μιλάω με κόσμο και κάνω την έρευνα και παρόλο που είμαι Αθήνα έχω άμεση επαφή στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία που λαμβάνω είναι καθημερινά η έρευνα είναι μεγάλη και γίνεται με βάση εξακριβώσεις δημοσιογράφων, έρχονται σε επαφή δημοσιογράφοι και μου επιβεβαιώνουν αυτά τα στοιχεία που ήξερα ήδη».

Σε ερώτηση σχετικά με την μήνυση σε βάρος του από τον Δ. Φιντιρίκο:

«Δεν έχω λάβει ακόμα κάτι για τη μήνυση, πληροφορήθηκα για αυτή μέσω των μίντια, φαντάζομαι υπάρχει και μια διαδικασία αν λάβω κάποια έγγραφα θα ενημερώσω. Δεν κρύβομαι, προφανώς φροντίζω να ‘μαι κάπου προφυλαγμένος αλλά αυτό που με απασχολεί είναι το αν θα περάσω αυτόφωρο η όχι. Το κύριο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και των κοριτσιών. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου, δε θέλω να το πλατιάσω και θέλω να πω πως δεν φοβάμαι – αυτό ξεκινάει από την κοπέλα και για όλα αυτά τα θύματα που μου είπαν, «Ηλία πρέπει να τα βγάλουμε».

Όταν ρωτήθηκε αν εμπλέκονται μόνο επιχειρηματίες στο κύκλωμα είπε,

«Μέχρι και χθες το βράδυ καλούσαν κορίτσια σε πάρτι που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, υπάρχουν ήδη καλέσματα σε κοπέλες για τα υπόλοιπα πάρτι. 

«Εγώ από τα ονόματα που έχω συλλέξει είμαι βέβαιος για τους έξι από αυτούς – από τον χώρο του αθλητισμού και πυγμαχία, διάσημοι από ριάλιτι και προφανώς το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν και τα χρήματα να το στηρίξουν όλο αυτό και τις άκρες. Οπότε είναι αρκετά μεγάλο – η κοπέλα αυτή έχει να παλέψει με κάτι αρκετά μεγάλο»

«Οι κοπέλες λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Από τα στοιχεία που έχω μαζέψει, έχω κοινοποιήσει μόνο το 1/10. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους, έχω βίντεο, φωτογραφίες…»

Σε ερώτηση για τα πρόκειται για οικονομικές συμφωνίες ο Ηλίας σχολίασε,

«Όχι, αυτοί οι άνθρωποι αυτοί διαλέγουν κοπέλες από τα σόσιαλ, «Κανόνισε την μου να έρθει να κάνουμε κάτι». Υπάρχουν συνομιλίες και οι κοπέλες μάλιστα έχουν δικαστικές διαμάχες από παλιά»

«Οι αρχές δεν έχουν έρθει να μου ζητήσουν αυτά τα στοιχεία, τίποτα, από την άλλη και να μου ζητήσουν δεν ξέρω σε ποιον να εμπιστευτώ να τα δώσω, υπάρχουν και άτομα μέσα από την αστυνομία που καλύπτουν όλο αυτό το κύκλωμα και ονόματα πολιτικών. Υπάρχουν δράστες στην ομάδα αυτή που έχουν πολύ στενή σχέση με άτομα του πολιτικού χώρου και άτομα από τον πολικό χώρο συμμετέχουν και στα πάρτι».

Προσωπική εποπτεία ζητά ο Πλιώτας από τον εισαγγελέα Εφετών για το θέμα της 24χρονης

Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, έπειτα από τον σάλο που έχει προκύψει με αφορμή τις καταγγελίες 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που μίλησε για ομαδικό βιασμό της μέσα σε ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, αξιολογώντας το υλικό των καταθέσεων –σύμφωνα με τις οποίες, κοπέλες προάγονται στην πορνεία– παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου έστειλε επιστολή προς τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, στην οποία αφού αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, ζητά ουσιαστικά την προσωπική εποπτεία του θέματος από τον δεύτερο, με αναφορά στο άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κίνηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που φανερώνει το μεγάλο ενδιαφέρον του να εξεταστεί εξονυχιστικά και αποτελεσματικά η συγκεκριμένη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τι αναφέρει το άρθρο 32:

Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη.

Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων του 19ου κεφαλαίου του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα να διατάσσει την διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πλιώτας ζητά από τον εισαγγελέα Εφετών την «εξάντληση των εξουσιών του», ώστε «να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος» και για να γίνει «με πληρότητα και σε βάθος» η σχετική έρευνα.

Η επιστολή του εισαγγελέα Α.Π.

Προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλους:

«Θεσσαλονίκη-βιασμός 24χρονης εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας», www.DIKASTIKO.gr 16/01/2022.
«Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση» www.newsit.gr  17/01/2022.
«Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης» www.kathimerini.gr 16/01/2022.
«Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου-οι έρευνες των αρχών» www.protothema.gr 17/01/2022.
«Βιασμός στη Θεσσαλονίκη- Τι είπε στις καταθέσεις της η 24χρονη», www.in.gr 16/01/2022.
«Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας-Τι βρέθηκε στο δωμάτιο που ξύπνησε η κοπέλα», www.ethnos.gr 17/01/2022.
«Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη», www.protothema.gr 17/01/2021.

και παρακαλούμε για την εξάντληση  των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ  εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της  λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις  και για  με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως  άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων  επιτάσσει.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου