Αποζημιώσεις και 2000€: Όσα πρέπει να ξέρουν οι εγκλωβισμένοι του χιονιά — Θύελλα από τα βίντεο με τη θεωρία του “αγέννητου παιδιού” στα σχολεία (vid) — Πώς θα αποζημιωθούν τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα. Οι τρεις δυσκολίες

Αποζημιώσεις και 2000€: Όσα πρέπει να ξέρουν οι εγκλωβισμένοι του χιονιά

Πόσο αυθαίρετα ορίστηκε το ποσό; Γιατί να δοθεί αποζημίωση ανά όχημα και όχι ανά επιβάτη; Μπορούν οι πολίτες να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση στα αστικά δικαστήρια;

Η κακοκαιρία “Ελπίδα” προκάλεσε χάος στους δρόμους της Αττικής, μία παραίτηση- αν και όχι πολιτικού προσώπου -, και μία πρόταση μομφής στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η προτροπή της κυβέρνησης προς την εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό να καταβάλει εξωδικαστικά αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο αυθαίρετα ορίστηκε το παραπάνω ποσό; Γιατί να δοθεί αποζημίωση ανά όχημα και όχι ανά επιβάτη; Μπορούν οι πολίτες να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση στα αστικά δικαστήρια; Και αν ναι, μπορεί η κυβέρνηση επίσης να προσφύγει κατά της Αττικής Οδού; Κι έπειτα, μετά την Αττική Οδό, τι μπορεί να κάνει δικαστικά ένας οδηγός που εγκλωβίστηκε στη Μεσογείων ή τη λεωφόρο Μαραθώνος;

Στο explainer video του 24Media Lab προσπαθούμε να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, με τη βοήθεια του δικηγόρου, Βασίλη Σωτηρόπουλου.

 

Θύελλα από τα βίντεο με τη θεωρία του “αγέννητου παιδιού” στα σχολεία (vid)Η Κεραμέως διαφημίζει τη «δουλειά» της με fake φωτογραφίες αρχείου | Το Κουτί της Πανδώρας

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί μία σειρά από βίντεο τα οποία αφορούν την «Προγεννητική Αγωγή», βασιζόμενα στην θεωρία του «αγέννητου παιδιού» τα οποία προορίζονται για τα γυμνάσια της επικράτειας. Φαίνεται ότι με εντολή Κεραμέως, εστάλη υλικό που αναπαράγει θεωρίες όπως ότι «η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη» και ότι «το dna του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους».

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του tvxs.gr σε σχέση με τα σκοταδιστικά αυτά βίντεο προπαγανδιστικού χαρακτήρα τα οποία μάλιστα απευθύνονται σε παιδιά, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δόθηκε έγκριση από πλευράς Κεραμέως μετά και την ηχηρή ακύρωση που κατάφερε το φεμινιστικό κίνημα αναφορικά με τέτοιου είδους προσεγγίσεις.

Υπενθυμίζεται δε, ότι μετά τον σάλο του συνεδρίου που τελούσε μάλιστα υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, αποσύρθηκε τόσο η Πρόεδρος όσο και χορηγοί και ΜΜΕ.

Στην επικίνδυνη προσέγγιση πάντως, τονίζεται ότι περιέχεται η ιδέα πως η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, λόγια που αποδίδει η ομιλούσα Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής στις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική.

Με βίντεο όπως αυτά που ακολουθούν, μεταλαμπαδεύονται θεωρίες όπως ότι «η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους» σε μαθητές και μαθήτριες, ενώ στην επιστολή της «Επιστημονικής Ομάδας» που προτείνει προς τα σχολεία το υλικό, γίνεται αναφορά σε ένα βιβλίο 84 σελίδων συνοδευτικά, με τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Αναλυτικά η επιστολή τους προς τα σχολεία της χώρα αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, 

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»,  το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα»,  και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.   

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών. 

Με εξαιρετική τιμή 

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Το έγγραφο της έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι το εξής: