Απειλεί με αποχώρηση από τη ΝΔ ο Ζαγοράκης λόγω ΠΑΟΚ – Η δήλωση του ευρωβουλευτή

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατέστησε σαφές σε δήλωσή του ότι: «Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου», ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Λευτέρη Αυγενάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την απόφαση της ΕΕΑ να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της «χρυσής ομάδας» έθεσε «βέτο» κάνοντας σκέψεις για ανεξαρτητοποίηση από το κόμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του dikisports.blogspot.com.  

Λίγη ώρα αργότερα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε, μέσω δήλωσής του, ότι η εισήγηση της ΕΕΑ είναι «εξοργιστική και πρωτοφανής», τονίζοντας ότι εάν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ τότε… δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ίδια πολιτική στέγη με όσους βάλλουν κατά του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: Εισήγηση από την ΕΕΑ για την αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα

H δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατέστησε σαφές με δήλωσή του ότι: «Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η δήλωση έχει ως εξής: «Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Θεσσαλονίκη: Οπαδοί του ΠΑΟΚ έξω από τα γραφεία της ΝΔ 

Έντονα αντιδρά ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της ομάδας και δεκάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν. Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Ολυμπιακού. Στο σημείο υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.