Απαντήσεις καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός – Κύριε Μητσοτάκη, αφήστε τις απειλές και απαντήστε

Απαντήσεις καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν το πρωθυπουργικό ζεύγος υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2016.

Θέματα ηθικής, πολιτικής και νομικής τάξης προκύπτει από το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ψευδή στοιχεία στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από το 2016 και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δηλώνουν οικογενειακή εταιρεία με έδρα στη Γαλλία, ενώ, το 2020 την «έκρυψαν» μέσα σε ελληνική εταιρεία για να παρακαμφθεί η ελληνική νομοθεσία.

«Επιχείρηση λάσπης» απαντά η Νέα Δημοκρατία

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια ενώ το κόμμα της Πειραιώς σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό» επιχειρώντας να συνδέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας με την προανακριτική-φιάσκο για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Το κυβερνών κόμμα μιλά για νέα επιχείρηση λάσπης και καταλογίζει «πολιτική απελπισία» στον ΣΥΡΙΖΑ και τους εντολοδόχους του που «διαρκώς αναζητούν σωσίβια σε προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του».

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «στην απελπισία του ο κ. Βαξεβάνης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ανύπαρκτο θέμα το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) κι έκριναν οριστικά ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι ήταν καθόλα νόμιμη (…)».

Μια «καθαρή» απάντηση αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που μιλά για «παραληρηματική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως το ερώτημα ήταν ένα και έμεινε αναπάντητο. «Ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της χώρας υπέβαλε εσκεμμένα ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2016 αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγος του εξακολουθούσε να διατηρεί έως το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί τον πρωθυπουργό «να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία» εξηγώντας πως αυτό θα έκανε ο κάθε πολίτης για να αποδείξει ότι δεν έχει  παρανομήσει και με υποσημείωση «εκτός αν πιστεύει ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους τους Έλληνες εκτός από τον ίδιο».

Τέλος, θεωρεί «αυτονόητο ότι οι αρμόδιες Αρχές θα αναλάβουν άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης».

Η επίμαχη εταιρείας και η ιδιοκτησία της

Το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας αναφέρεται στην SCI Personal Ventures, η οποία ανήκε κατά 95% στην σύζυγο του πρωθυπουργού και κατά 5% στον αδερφό της. Το ποσοστό που κατείχε η σύζυγος του πρωθυπουργού στην εταιρεία αυτή φαίνεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργικού έτους για το 2016 να έχει μεταβιβαστεί δωρεάν, με την εφημερίδα να παρουσιάζει έγγραφα που καταγράφουν ότι η κ. Γκραμπόφσκι παρέμενε κάτοχος του 95% έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Από το 2016 και μετά στα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του η εταιρεία «εξαφανίζεται» και δεν δηλώνεται καθόλου.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 η εταιρεία εμφανίζεται να περνά στην MGPG Investment Consulting, της οποίος μέτοχοι είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο αδερφός της Γιώργος Παπαζήσης και η οποία ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Το Documento επισημαίνει πως με την κίνηση αυτή το πρωθυπουργικό ζεύγος «καλύπτεται» από τροπολογία που έχει ενσωματωθεί στον ελληνικό νόμο 3213/2003, ο οποίος προβλέπει ότι οι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές είναι ορισμένα από τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα».

 

Κύριε Μητσοτάκη, αφήστε τις απειλές και απαντήστε

Κύριε Μητσοτάκη αφήστε τις υπεκφυγές. Σε μια επιχείρηση απαξίωσης του Documento και δολοφονίας χαρακτήρων των δημοσιογράφων του επιδόθηκε για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός.

Σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τις σημερινές αποκαλύψεις του Documento, οι οποίες πιστοποιούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάλει ψευδές πόθεν έσχες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση. Όπως άλλωστε έχει κάνει για κάθε υπόθεση οικονομικής αδιαφάνειας που τον αφορά. Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφιλή του τακτική, επέλεξε να επιτεθεί και να απειλήσει ανερυθρίαστα ένα μέσο, επειδή αυτό… τόλμησε να αποκαλύψει ότι εκτός από έκθετος είναι και παράνομος.

Ας δούμε όμως τι αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento, που ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεπεράσει κάθε όριο σεβασμού στη δημοσιογραφία και την ίδια τη δημοκρατία:

1) Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το Documento δεν αφορά την σκοτεινή και αμαρτωλή υπόθεση της αγοράς του… περίφημου σπιτιού του Βολταίρου, αλλά το πως το πρωθυπουργικό ζεύγος απέκρυψε την εταιρική του συμμετοχή σε μια γαλλική εταιρεία προκειμένου να αποφύγει τη… μέγγενη της ελληνικής νομοθεσίας. Κι αυτό γιατί από το 2016 απαγορεύεται σε πολιτικά πρόσωπα και στους συγγενείς τους, η κατοχή μετοχών με έδρα την αλλοδαπή.

2) Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποβάλλει ψευδές πόθεν έσχες επί τέσσερα χρόνια. Και μάλιστα εις γνώση του. Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωση πόθεν έσχες του 2016 (φορολογικό έτος 2015) που κατέθεσε το πρωθυπουργικό ζεύγος -μετά την επανασύνδεσή του-, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εμφανίζεται να κατέχει το 95% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας SCI Personal Ventures, ενώ το υπόλοιπο 5% των μετοχών το κατείχε ο αδελφός της, Γιώργος Παπαζήσης. Στη δήλωση πόθεν έσχες του 2017 (φορολογικό έτος 2016), το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωσε ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μεταβίβασε δωρεάν το 95% των μετοχών που κατείχε στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures. Από τη δήλωση πόθεν έσχες του 2018 (φορολογικό έτος 2017) κι έπειτα, η επίμαχη συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην επίμαχη εταιρεία εξαφανίζεται. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, αφού οι επίμαχες μετοχές δεν μεταβιβάστηκαν το 2016, αλλά τέσσερα χρόνια μετά. Και μάλιστα, κατέληξαν και πάλι… στην οικογένεια.

3) Το Documento επισκέφθηκε το γαλλικό Εμπορικό Μητρώο, όπου ήταν δημοσιευμένο το νέο καταστατικό της εταιρείας SCI Personal Ventures. Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εξακολουθούσε να κατέχει έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 το 95% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας. Κι ας δήλωνε το πρωθυπουργικό ζεύγος ότι οι επίμαχες μετοχές είχαν μεταβιβαστεί δωρεάν από το 2016. Αντίστοιχα και ο αδελφός της Γιώργος Παπαζήσης κατείχε έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 το υπόλοιπο 5% των μετοχών της εταιρείας. Άρα, καθίσταται σαφές ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωσε ψευδώς στο πόθεν έσχες για το φορολογικό έτος του 2016 ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μεταβίβασε δωρεάν το ποσοστό των μετοχών που κατείχε στην SCI Personal Ventures.

4) Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου του 2020, πραγματοποιείται όντως, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας. Η μεταβίβαση αυτή όμως ενισχύει τα ερωτήματα σχετικά με την ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους, αλλά και το –όχι και τόσο- νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της SCI Personal Ventures. Κι αυτό γιατί από τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 κι έπειτα -βάσει του επίμαχου καταστατικού της εταιρείας-, από τις χίλιες μετοχές της SCI Personal Ventures, τη μία θα την κατέχει πλέον ο Γιώργος Παπαζήσης, ενώ οι υπόλοιπες 999 μετοχές μεταβιβάστηκαν στην ελληνική εταιρεία MGPG Investment Consulting Ι.Κ.Ε. Η εταιρική συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι από την περιβόητη SCI Personal Ventures, φαίνεται πως -έστω και με τέσσερα και πλέον χρόνια διαφορά- εξαφανίζεται. Δεν είναι όμως έτσι πραγματικά.

5) Όπως προκύπτει από το ελληνικό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η MGPG Investment Consulting Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Δύο ημέρες δηλαδή προτού δημοσιευθεί στο γαλλικό Εμπορικό Μητρώο, το επίμαχο καταστατικό της SCI Personal Ventures. Οι μέτοχοι της ελληνικής MGPG Investment Consulting είναι τα εξής δύο φυσικά πρόσωπα: η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο Γιώργος Παπαζήσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα το πρακτικό του διαχειριστή της εταιρείας MGPG Investment Consulting IKE, που είναι δημοσιευμένο στο ΓΕΜΗ, “η κυρία (sic) Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι του Βόιτεκ, κατέβαλε σε μετρητά στο ταμείο της εταιρείας είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχούν σε 1.000 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 25,00 ευρώ. β) Ο κ. Γεώργιος Παπαζήσης του Δημητρίου, παρείχε στην εταιρεία εισφορές σε είδος- μετοχές, η συνολική αξία των οποίων αποτιμήθηκε… σε πέντε χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχούν σε 200 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας, 25,00 ευρώ έκαστο».

6) Αυτό που πρακτικά συνέβη στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 είναι ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού και ο αδελφός της, μεταβίβασαν τις μετοχές που κατείχαν ως φυσικά πρόσωπα στην SCI Personal Ventures σε μια νεοσύστατη ελληνική εταιρεία, που τους ανήκει. Πρόκειται δηλαδή για μια ελληνική εταιρεία “μπάμπουσκα”, η οποία προφανώς θα εμφανιστεί στις προσεχείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους, προκειμένου να αποδειχθεί ότι όλα είναι νόμιμα.

7) Προκειμένου να αιτιολογηθεί η μεταβίβαση των μετοχών που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2020, οι εταίροι της γαλλική εταιρείας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Γιώργος Παπαζήσης, επικαλούνται ελληνικό νόμο, ο οποίος όμως δεν υπάρχει! Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναγράφονται στο καταστατικό, «η ελληνική νομοθεσία, η οποία πρόσφατα άλλαξε, απαγορεύει πλέον σε Έλληνες κατοίκους να διατηρούν άμεσα και με προσωπικό τίτλο, εταιρικές μετοχές ξένων εταιρειών. Επίσης, οι υπογράφοντες είναι υποχρεωμένοι να σχηματίσουν μια εταιρεία ελληνικού δικαίου, η οποία θα φέρει τους εν λόγω τίτλους». Η επίκληση σε αυτόν τον ανύπαρκτο ελληνικό νόμο είναι ψευδής.

8) Η αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας που φαίνεται πως εννοεί η Μαρέβα Γραμπόφσκι και ο αδελφός της, έγινε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όταν δηλαδή το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωσε στο πόθεν έσχες ότι οι συγκεκριμένες μετοχές της συζύγου του πρωθυπουργού μεταβιβάστηκαν δωρεάν. Χωρίς προφανώς να αναφέρουν σε ποιον μεταβιβάστηκαν, αφού μεταβίβαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Έτσι, αυτό που φαίνεται πως εννοούν οι δύο εταίροι της γαλλικής εταιρείας, είναι τροπολογία που ψηφίστηκε την 1η Ιουνίου του 2016 και αφορούσε την καθολική απαγόρευση εταιρικής συμμετοχής των πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε εταιρείες άλλων χωρών. Η τροπολογία έχει ενσωματωθεί στο νόμο 3213/2003, που αφορά τη δήλωση και τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων. Το πρωθυπουργικό ζεύγος έχοντας -και αποκρύπτοντας- επί τέσσερα χρόνια την εταιρική συμμετοχή στην SCI Personal Ventures, είναι παράνομο.

9) Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 8, παρ 1 του νόμου 3213/2003, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, είναι ορισμένα μόνο από τα πολιτικά πρόσωπα, στα οποία «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα». Στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται μεταξύ άλλων «οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοι». Διάταξη που στην προκειμένη περίπτωση, καθιστά έκθετο και παράνομο το πρωθυπουργικό ζεύγος.

10) Η παραβίαση αυτής της διάταξης επιφέρει σημαντικές ποινές, αφού η «άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ».

11) Η συνέχεια του νόμου δίνει και μια απάντηση για το ψευδές πόθεν έσχες που το πρωθυπουργικό ζεύγος υπέβαλε το 2017 (φορολογικό έτος 2016). Κι αυτό γιατί βάσει του άρθρου 8, παρ. 5.α., τα πολιτικά πρόσωπα και τα παρένθετα αυτών, όφειλαν «μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου… οφείλουν να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στη διάταξη». Αντί να γίνει όμως αυτό, δηλαδή η Μαρέβα Γκραμπόφσκι να μεταβιβάσει, ως όφειλε, -βάσει νόμου-, τις μετοχές της επίμαχης εταιρείας ήδη από το 2016, το πρωθυπουργικό ζεύγος προτίμησε να υποβάλλει τα τελευταία χρόνια ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

12) Η SCI Personal Ventures έχει αγοράσει το περίφημο σπίτι του Βολταίρου. Παρά τα όσα διατείνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για μια σκοτεινή υπόθεση, η οποία ουδέποτε ελέγχθηκε στην πραγματικότητα, -παραγράφηκε λόγω παρέλευσης χρόνου-, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της γαλλικής εταιρείας.

13) Αυτό που δεν είναι άγνωστο είναι ότι για την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου η γαλλική εταιρεία έλαβε δάνειο 900.000 ευρώ από την τράπεζα GE Money Bank, ενώ κατέβαλε επιπλέον σχεδόν 725.000 ευρώ, μολονότι διέθετε μετοχικό κεφάλαιο μόλις δέκα χιλιάδων ευρώ. Το επίμαχο δάνειο, προφανώς και έχει εξαφανιστεί -μαζί με την εταιρική συμμετοχή της συζύγου του πρωθυπουργού-, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν αποπληρώνεται και από ποιόν.

Εκτός από τα προφανή ψέματα στα οποία επιδόθηκε για πολλοστή φορά ο κ. Μητσοτάκης, προσέφυγε στην προσφιλή του τακτική να απειλεί δημοσίως ένα μέσο, αντί να απαντά στην ουσία της αποκάλυψης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσει εκ των προτέρων την επίθεση που θα εξαπολύσει στην εφημερίδα μέσα από μια κοινοβουλευτική διαδικασία. Για την τακτική του αυτή έχει ήδη καταδικαστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την επιτροπή Libe του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με τον τρόπο αυτό δείχνει τον τρόπο που πολιτεύεται και που αντιμετωπίζει τον Τύπο. Σε ότι αφορά όμως την ίδια την παρανομία στην οποία προέβη ο πρωθυπουργός, η οποία προβλέπει ποινή έως και δύο έτη φυλάκισης, να είναι σίγουρος ότι το Documento θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μέχρι τότε θα θέσουμε για ακόμη μια φορά τα εξής ερωτήματα: Τι είναι αυτό που ανάγκασε το πρωθυπουργικό ζεύγος να λάβει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο, αποκρύπτοντας την κατοχή μετοχών σε μια εταιρεία με έδρα την αλλοδαπή, γεγονός που δεν επιτρέπεται βάσει νόμου από το 2016; Ποια περιουσιακά στοιχεία κρύβει η SCI Personal Ventures, η οποία παρά τις πρωθυπουργικές κραυγές, ουδέποτε έχει ελεγχθεί επί της ουσίας; Ποιο μυστικό κρύβει η γαλλική εταιρεία, που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να διακινδυνεύσει τόσο πολύ;

Κύριε πρωθυπουργέ, αναμένουμε την απάντησή σας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γνωστού για τις επιθέσεις λάσπης σε βάρος του Πρωθυπουργού και της συζύγου του, κ. Βαξεβάνη, επανέρχεται για πολλοστή φορά και “ξαναζεσταίνει” ένα πολυπαιγμένο σενάριο γεμάτο μυθεύματα και ψέματα, που αφορά την αγορά του σπιτιού στη Γαλλία. Eίναι προφανές ότι ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη για την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά, ορισμένοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαξεβάνης ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην πρόταση της Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στα χέρια του η εφημερίδα Documento και με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας πρέπει μετά τη συζήτηση της Τετάρτης να αποτελέσει και αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης.

Στην απελπισία του ο κ. Βαξεβάνης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ανύπαρκτο θέμα το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) κι έκριναν οριστικά ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι ήταν καθόλα νόμιμη. Ο ίδιος μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει πρωτόδικα καταδικαστεί από τα αστικά δικαστήρια κατόπιν σχετικής αγωγής της Κας Γκραμποφσκι για παρόμοια ψεύδη δημοσιεύματα.

Η νέα επιχείρηση λάσπης, το μόνο που δείχνει είναι η πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του, που διαρκώς αναζητούν σωσίβια σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του».