Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ: Τι θα ισχύει με take away και delivery – Δερμιτζάκης: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση σε Θεσσαλονική. Φοβάμαι μην γίνει σαν Ιταλία

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ: Τι θα ισχύει με take away και delivery

Διευκρινίσεις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery μετά την ανακοίνωση Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας από την ερχόμενη Παρασκευή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κατά τις ώρες 21.00- 05.00, δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery).

Επίσης, διευκρίνιζεται ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Yπενθυμίζεται ότι κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιρέσεις θα υπάρχουν μόνο για λόγους εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη), σημαντικούς λόγους υγείας, όπως και για σωματική άσκηση – βόλτα κατοικιδίου αλλά σε μικρή απόσταση από την κατοικία.

 

Δερμιτζάκης: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση σε Θεσσαλονική- Φοβάμαι μην γίνει σαν Ιταλία

Δερμιτζάκης: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση σε Θεσσαλονική- Φοβάμαι μην γίνει σαν Ιταλία

«Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση»

Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων, εξήγησε ο καθηγητής προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί.

«Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση» είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική, τόνισε, τόνισε επαναλαμβάνοντας όπως είπε χαρακτηριστικά την θέση του καθηγητή Εξαδάκτυλου ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΙ, με αφορμή την πορεία για το Πολυτεχνείο που ετοιμάζει η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Όπως πρόσθεσε, εκτιμά πως σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*