Απίστευτο! Δεν θα το λέμε “λοκ ντάουν” αλλά θα είναι! – Ανεγκέφαλοι στα Καμένα Βούρλα: “Εδώ θα γίνει ο τάφος τους, γαμώ τον που..η τον Μωάμεθ”

Απίστευτο! Δεν θα το λέμε “λοκ ντάουν” αλλά θα είναι! Νεκρώνουν τα πάντα στην Αττική 12 με 5 το πρωί! Ανοιχτά μόνον βενζινάδικα-φαρμακεία – Έμμεσο μάντρωμα του κόσμου !

Απίστευτη η … “επιστημονική” αντιμετώπιση του κορονοϊού που υιοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Σε ένα νέο κρεσέντο αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας αποσπασματικών και σπασμωδικών μέτρων, ο κ Νικος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι: Στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα και οι κάβες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 05:00 το πρωί, ένα μέτρο που θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020. Εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία από το μέτρα.

Σαν αντιστάθμισμα επεσήμανε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις πέντε τα ξημερώματα. Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς οι περιοχές που αφορά το συγκεκριμένο μέτρο αφορά την Αττική, την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έμμεσο λοκ νταουν ολόκληρης της οικονομικής δραστηριότητας στην Αττική ( ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας ) από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα, αφού μπαίνει λουκέτο σε χιλιαδες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε αυτό το ωράριο και χιλιάδες εργαζόμενοι σταματούν υποχρεωτικά την εργασία τους, σε μια πληθώρα τομέων. Τα πάντα νεκρώνουν με απώτερο σκοπό το έμμεσο “μάντρωμα” των πολιτών στο σπίτι τους αφού μόνον βενζινάδικα και φαρμακεία θα παραμένουν – αλίμονο – ανοιχτα 12-5 το πρωί.

Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, καθώς παρατηρείται επιδημιολογική έξαρση.

 

“Εδώ θα γίνει ο τάφος τους, γαμώ τον που..η τον Μωάμεθ”: Ανεγκέφαλοι στα Καμένα Βούρλα έκλεισαν το δρόμο για να μην φτάσει φαγητό σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί 39 ασυνόδευτα από τη Μόρια (vid)

Στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη μεταφέρθηκαν 39 προσφυγόπουλα από τη Μόρια, ώστε να μείνουν προσωρινά σε ξενοδοχείο της πόλης προτού μετεγκατασταθούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεταφορά τους έγινε στα πλαίσια της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ένα μέτρο που όπως τονίζεται είναι προσωρινό.

Άμεσα με το που έγινε γνωστό το γεγονός, η τοπική κοινωνία βγήκε στο δρόμο και αντέδρασε έντονα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικα και κυρίως ασυνόδευτα παιδιά. Παιδιά δηλαδή που δεν έχουν κανέναν, που έφυγαν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Παιδιά που βίωσαν ακόμη μια τραυματική εμπειρία: Το κολαστήριο της Μόριας.

Και εστάλησαν στα Καμένα Βούρλα, ως το προτελευταίο βήμα για μια νέα ζωή που τους περιμένει στις χώρες της ΕΕ. Και οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με συμπεριφορές που ουδόλως θυμίζουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Ένας από τους κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχης -δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων -ότι τα προσφυγόπουλα «θα φύγουν θέλουν δεν θέλουν» κι ότι «ήρθαν εδώ και μας πήραν το δρόμο»…

Το βράδυ της Πέμπτης δε ομάδα κατοίκων έφτασε στο σημείο να συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο και να μπλοκάρει ακόμα και το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα προσφυγόπουλα. Ναι, καλά διαβάσατε: Οι κάτοικοι άφησαν νηστικά τα παιδιά αυτά και ο δήμαρχος κάλυψε τούτες τις επαίσχυντες συμπεριφορές.

Πέραν αυτού όμως, οι διαμαρτυρόμενοι αγνόησαν κάθε μέτρο ασφαλείας. Ομάδες των 50 – 100 ατόμων χωρίς καμία απόσταση, χωρίς καν να φοράνε μάσκες- ο κορονοϊός γι αυτούς δεν υπάρχει. Ο ένας πάνω στον άλλον απέκλεισαν το ξενοδοχείο διότι φοβούνται να μην… κολλήσουν από πρόσφυγες που έχουν κάνει μάλιστα τεστ για τον κορονοϊό.

H στάση των κατοίκων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Νότη Μηταράκη, ο οποίος κατηγόρησε τους κατοίκους για «έλλειψη ανθρωπισμού». Εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που φέρνει κουβέρτες και κάποια επιπλέον είδη οικοσκευής. Έκλεισαν την Εθνική Οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν για λίγες εβδομάδες».