Απίστευτο! Από επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πρόεδρος της ΕΡΤ! – ΣΥΡΙΖΑ: “Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)”

Διαπιστευτήρια Μητσοτάκη για το πως εννοεί την ανεξάρτητη ενημέρωση!!!

Νέα δεδομένα από εδω και μπρος, δημιουργεί η αποφαση Μητσοτάκη (ετσι χωρίς καν διαγωνισμό. Ούτε τα προσχήματα…) να τοποθετήσει επικεφαλής της Δημόσιας Τηλεόρασης τον μεχρι σήμερα επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ! Δηλαδή ο Πρωθυπουργός που όσο ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγορουσε την προηγούμενη κυβέρνηση και τον Αλ Τσίπρα για “καθεστωτισμό” στη Δημόσια Τηλεόραση και αποκαλούσε την ΕΡΤ “Συριζοκάναλο”, τωρα αδιστακτα τοποθετεί ως Προεδρο στην Κρατικη τηλεόραση τον μεχρι σημερα επικεφαλής του Γραφείου Τύπου τοιυ κόμματός του. Ειχε προηγηθεί βεβαια και η υπαγωγή με ΠΔ των κρατικων ΜΜΕ (ΕΡΤ – ΑΠΕ – ΓΓΕΕ ) απευθειας στον Πρωθυπουργό και το Μεγαρο Μαξίμου…

Πρόκειται για ενεργειες πρωτοφανείς σε Δυτικες – τουλαχιστον – Δημοκρατίες, και στην ΕΕ , αφου θετουν πλέον (και με δεδομενη την σχεδόν ολοκληρωτική υπεροπλία της κυβερνητικης επιρροης στα ιδιωτικα ΜΜΕ ) έντονα ερωτηματα ως προς την διασαφαλιση της αμερόληπτης, αντικειμενικής και πλήρους ενημερωσης των πολιτων, αλλα και της ελευθεροτυπίας στα Μεσα, στοιχείο αναποσπαστο του δημοκρατικου πολιτευματος και της ευρυθμης λειτουργιας των θεσμών

Τέλος περιμενουμε να δουμε τις αντιδρασεις των συνδικαλιστικων και άλλων φορέων από τον χωρο της ενημερωσης, ( ΕΣΗΕΑ, δημοσιογραφικες ενωσεις, συνδικαλιστικα οργανα της ΕΡΤ ) που όλο το προηγούμενο διάστημα αντιδρούσαν δυναμικα και ασκουσαν αυστηροτατη κριτικη σε όλες τις ενεργειες στον χωρο της προηγούμενης κυβέρνησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του Δ.Σ: Συγκεκριμένα για τη θέση του Προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.»

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιόδρα.

«Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Αναπληρωτές Διευθυντές του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κάποτε με έλεγαν “Ιανό”. Κάπου αλλού με είπαν “α-χειρο-ήθη”. Αλλού “κ Διευθυντή”… – Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; – Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο… ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ – Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον … Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι … πολλά “όργια σε αυτήν την βίλλα”!).

 

“Πριονοκορδέλα” περνάει το Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση για Ζούλα στην ΕΡΤ: “Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)”

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει τον πρώην επικεφαλής του γρ. Τύπου της ΝΔ για πρόεδρο της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν.

‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >