Απάντηση της Μαριλίζας στον Γ. Οικονόμου – Πλήρης δικαίωση Πολάκη για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων

Efood: Μαζική κινητοποίηση από χιλιάδες διανομείς οδηγούς δικύκλων - 24ωρη  απεργία την Παρασκευή

Απάντηση της Μαριλίζας στον Γ. Οικονόμου: Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική κατακραυγή και προσβάλλουν τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες

Για πανικό μπροστά στην “πλημμύρα αξιοπρέπειας” – όπως χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εντυπωσιακή διαμαρτυρία χιλιάδων διανομλεων σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας – αλλά και υπεκφυγές μπροστά στη νομοθετική πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διασφαλίζει τη σχέση εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, κατηγορεί η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την κυβέρνηση.

Σημειώνει η κ Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

“Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική κατακραυγή και προσβάλλουν τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες, που βιώνουν καθημερινά τις δραματικές συνέπειες του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Χατζηδάκη και η κυβερνητική πολιτική έδωσαν τη δυνατότητα στις πλατφόρμες να λειτουργούν εκβιαστικά προς τους εργαζόμενους και να επιδιώκουν την δυσμενή μετατροπή των συμβάσεων τους με την απειλή της ανεργίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα την κατάθεση στη Βουλή νομοθετικής διάταξης που θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα έχουν μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή. Ο κ.Οικονόμου, αντί να καταβάλλει εναγώνιες προσπάθειες για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες και τις συνέπειες του νόμου Χατζηδάκη, ας απαντήσει ευθέως εάν η κυβέρνηση θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή. Οι υπεκφυγές είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις μιας κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των λίγων και εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.”

 

Πλήρης δικαίωση Πολάκη για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων: Συμφωνία της Κομισιόν ρίχνει στο καναβάτσο την κυβέρνησηΗ απάντηση Πολάκη με νέα ανάρτηση | Photo

Έκθετη βρίσκεται για άλλη μία αφορά η κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς η Κομισιόν συμφώνησε στην προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων για ασθενείς με κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά και στερεί από ανθρώπους που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορωνοϊού, κάτι για το οποίο… “φώναζε” ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης και όχι μόνο!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου.

Τότε, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να ειρωνευθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πυροτεχνήματα». Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τον κατηγορούσε ότι «αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες», «ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε».

Με τη σύμβαση προμηθειών που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πλέον τα κράτη-μέλη μπορούν να προμηθευτούν τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων εάν και όταν χρειαστεί, αφού λάβουν είτε άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είτε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Άραγε έχει να πει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας; Ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει; Δε μας ξαφνιάζει βέβαια γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρώτα «ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν τη πρόταση».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μια κυβέρνηση «επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όταν τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να τον ειρωνευθεί λέγοντας για «πυροτεχνήματα» και κατηγορώντας τον ότι «αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες», «ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε ..»

Ένα μήνα μετά, όμως, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού.

Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Άραγε έχει να πει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας ;
Ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει ;

Δε μας ξαφνιάζει βέβαια γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας.
Ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν τη πρόταση.

Το συμπέρασμα που για ακόμη μια φορά εξάγεται, είναι ότι η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση»