Απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας — «Βούλιαξε» η εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση καλείται στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια με αίτημα η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών και να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φοιτητές, με αφορμή τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία εν μέσω κορονοϊού, βγαίνουν στους δρόμους για να δώσουν άλλη μια μάχη προκειμένου να εμποδιστεί η εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί

Με κοινή δήλωση οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) στα ΔΣ των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν τις Ομοσπονδίες «να συμπορευτούν μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς την Πέμπτη 20 Γενάρη και να δώσουμε όλοι μαζί μια ακόμα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας».

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, καλούν επίσης οκτώ Φοιτητικοί Σύλλογοι με αιτήματα την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημίων, ειδικά κατά την περίοδο της εξεταστικής, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και το ΕΣΥ, καθώς και για να δηλώσουν την εναντίωσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση και τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι κινητοποιήσεις είναι πολύμορφες και πλαισιώνονται από παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κατά Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες δράσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 καταλήψεις, ενώ οι μαθητές σε άλλα σχολεία πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα.

Με ανακοίνωσή της, η ΣΤΑΣΥ, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστός την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

 

«Βούλιαξε» η εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου

Μεγάλη πίεση δέχεται το Αττικό Νοσοκομείο του οποίου η εφημερία κλείνει στις 8 π.μ. το πρωί της Πέμπτης. Οι συνθήκες στομ ήδη επιβαρυμένο σύστημα δυσκολεύουν εξαιτίας της πολύωρης αναμονής ασθενών, την ώρα μάλιστα που σε φορεία νρίσκονται πάνω από τριάντα ασθενείς, σύμφωνα με μαρτρίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Ο κ. Γιαννάκου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:

«Bουλιάζει από ράντζα με γενικά περιστατικά. Λίγα κρεβάτια απομένουν για περιστατικά κορωνοιου. Πολύωρες αναμονές ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Σε φορεία περιμένουν πάνω σπό τριάντα ασθενείς. Ένας πανικός» και συμπλήρωσε:

«Οι συνάδελφοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Πως θα αντέξουν μέχρι το πρωί».