Αξιωματούχος Υπ. Πολιτισμού στο Reuters: Την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα σταματά τους περιορισμούς για τουρίστες – Εργασιακό: Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό

ΠΑΜΑΚ-έρευνα: Να έρθουν φέτος τουρίστες αλλά υπό προϋποθέσεις λόγω Covid-19

Nα άρει τους περιορισμούς καραντίνας για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε άλλες χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κοροναϊού σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 Αξιωματούχος Υπ. Πολιτισμού στο Reuters: Την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα σταματά τους περιορισμούς για τουρίστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού, ανέφερε πως η Ελλάδα από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να προχωρά σε σταδιακή άρση των περιορισμών μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

  • «Θα άρουμε σταδιακά τος περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα τουρίστες θα μπορούν μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, αλλά και δύο διασυνοριακών περασμάτων, να φτάνουν στην χώρα μας.

Η απόφαση αυτή αφορά σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR test, εντός των προηγούμενων 72 ωρών.

 

Εργασιακό: Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό

Τι ισχύει σήμερα με τις συμβάσεις και τι ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,  έδωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινίσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται μετά το Πάσχα και ειδικά για την ευελιξία ωραρίου των εργαζομένων.

Ο υπουργός σημείωσε πως με το νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρο για 4ήμερη εργασία καθώς «ένας εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει, αντί 8 ώρες την ημέρα επί 5ήμερο, να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα επί 4ήμερο και να έχει τριήμερο ανάπαυσης».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, κατά τη διευθέτηση του ωραρίου, οι ώρες υπερεργασίας ή υπερωρίας μπορούν να συμψηφιστούν με μειωμένο ωράριο σε άλλες ημέρες ή ακόμα και με ρεπό. Επομένως, ένας εργαζόμενος που δουλεύει 8ωρο 5 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να δουλέψει για 10ώρο για 4 ημέρες αλλά χωρίς όμως αμοιβή υπερωρίας σε χρήμα. Ετσι θα συμπληρώνει 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα και θα παίρνει ρεπό την 5η ημέρα. Το ρεπό δηλαδή θα είναι η «αμοιβή» του για τις έξτρα ώρες εργασίας τις πρώτες 4 ημέρες.

Τι ισχύει σήμερα με τις συμβάσεις

Ωστόσο, το κρίσιμο στην όλη ιστορία είναι ο τρόπος με τον οποίο θα οριστεί αυτή η ευελιξία νομοθετικά. Σήμερα προβλέπεται πως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καθορίζεται με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή συμφωνία του εργοδότη με συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση που αφορά τα μέλη της ή συμφωνία του εργοδότη και του συμβουλίου των εργαζομένων ή συμφωνία του εργοδότη και ένωσης προσώπων. Η ένωση προσώπων που αναφέρεται στο προηγούμενο εδάφιο μπορεί να συσταθεί από το 25% τουλάχιστον των εργαζομένων στην επιχείρηση που απασχολεί πάνω από 20 εργαζομένους και 15% εφόσον ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι κατ’ ανώτατο αριθμό 20 εργαζόμενοι.

Αντιδράσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Το κομβικό στο νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα απελευθερωθεί η διαδικασία διευθέτησης του ωραρίου, ώστε να υπάρχει σύμβαση ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον εργοδότη. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να εφαρμόζεται μόνο με συλλογική συμφωνία (όπως ισχύει σήμερα) ή με αίτηση του εργαζόμενου για συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική του ζωή.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και από τα συνδικάτα, που επισημαίνουν πως πάντα στις εργασιακές σχέσεις είναι ο εργαζόμενος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*