Αν είναι δυνατόν! Διαφωνεί ο Μπουρλά με Γκάγκα, κυβέρνηση για το τέλος της πανδημίας — Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αντό κι αν είναι ηχηρό καμπανάκι…

Αλμπερτ Μπουρλά: Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer -Ο ιός είναι ο  εχθρός | ΥΓΕΙΑ | iefimerida.gr

 Ο ιός θα παραμείνει για μία δεκαετία, θα χρειαστεί και 4η δόση εμβολίου λόγω Όμικρον

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά ο, κατά τα άλλα αγαπημένος της ελληνικής κυβέρνησης, Άλμπερτ Μπουρλά, φαίνεται να διαφωνεί με το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί το “καθεστώς” Μητσοτάκη περί τέλος της πανδημίας και τις πρόσφατες δηλώσεις της αν.Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή 2-3 εβδομάδες και ότι “θα εξακολουθήσει να υπάρχει ο ιός, αλλά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Θα τελειώνει σύντομα όλη η ιστορία, είναι θέμα εβδομάδων”.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 6 Ιανουαρίου με αναλυτή της Goldman Sachs, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer υποστήριξε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια, ίσως και για μία δεκαετία, ανάμεσά μας, καθιστώντας αναγκαίο τον ετήσιο εμβολιασμό, αλλά και ότι θα χρειαστεί και 4η δόση εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Tempo, τόνισε ότι “η Όμικρον είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό”.

Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να δημιουργεί παραλλαγές για τις οποίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια” και πρόσθεσε ότι το δεύτερο πράγμα που γνωρίζουμε «είναι ότι τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ.

“Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής, και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας”.

Συμπερασματικά, πρόσθεσε, «νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ένας ετήσιος εμβολιασμός, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί τα επόμενα χρόνια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, διαβεβαιώνει ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Όμικρον μέχρι τον Απρίλιο και θα είμαστε σε θέση να το παράγουμε με μαζικό τρόπο σε δισεκατομμύρια δόσεις αν χρειαστεί»

Ο Μπουρλά, από την άλλη πλευρά, είναι αισιόδοξος για το Paxlovid, το αντιικό χάπι που εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου από τον FDA για τη θεραπεία του Covid, αλλά εξηγεί ότι η παραγωγή θα διαρκέσει πολλούς μήνες.

«Είναι κάτι που μπορούμε να χειριστούμε πολύ καλύτερα από την παραγωγή mRNA. Δεν είναι τεχνικά απαιτητικό. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται χρόνος ειδικά για να συντεθεί το δραστικό συστατικό, οπότε η χημεία διαρκεί μήνες. Πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα, ας πούμε, 9 μηνών μπροστά μας».

Η εφημερίδα Il Tempo γράφει ότι χάρη στο εμβόλιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Biontech, η Pfizer είδε τα έσοδά της να εκτινάσσονται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. «Ενα επίπεδο που πριν από την Covid ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε το 2030», αποκαλύπτει ο Μπουρλά.

 

“Φαρμακερή” ανάρτηση Αντώναρου για Μητσοτάκη: Αντό κι αν είναι ηχηρό καμπανάκι…Γιατί ο Κυριάκος διέγραψε τον Αντώναρο από τη Νέα Δημοκρατία

Στα “Καμπανάκια” που χτυπάνε πλέον και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι σε 4 μόλις ημέρες Καθημερινή και Βήμα “έγραψαν κάτι απλό: ότι οι οι προοπτικές Μητσοτακη για πλειοψηφία και στις δεύτερες εκλογές είναι μηδαμινές. Γι αυτό και γίνεται λόγος για 3η κάλπη”.

Του λένε μάλλον ευγενικά ότι ο χρόνος του τελειώνει” αναφέρει δηκτικά ο πρώην κυβέρνητικός εκπρόσωπος και κλείνει επισημαίνοντας με νόημα “λέτε να έχει τόσο ενδιαφέρον το 2022;”

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Αυτό κι αν είναι ηχηρό καμπανάκι.
Μέσα σε 4 μόλις μέρες οι 2 ναυαρχίδες των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ (Καθημερινή+ΒΗΜΑ) έγραψαν κάτι απλό: Ότι οι προοπτικές Μητσοτακη για πλειοψηφία και στις δεύτερες εκλογές είναι μηδαμινές. Γι αυτό και γίνεται λόγος για 3η κάλπη.
Του λένε μάλλον ευγενικά ότι ο χρόνος του τελειώνει.
γι αυτό και γίνονται προφανώς διάφοροι…σχεδιασμοί…
Λέτε να έχει τόσο ενδιαφέρον το 2022;