Ανώμαλη προσγείωση … Μπακογιάννη από Όλγα Κεφαλογιάννη: “Λουκέτο” στο ξενοδοχείο του Mr Coco-Mat — Υποκλοπές: Στενή συνεργασία ΕΥΠ-Μαξίμου με την Intellexa του Predator

 Όλγα Κεφαλογιάννη: “Λουκέτο” στο ξενοδοχείο του Mr Coco-Mat και “τράβηγμα του αυτιού” στον κ Δήμαρχο …

«Λουκέτο» βάζει το υπουργείο Τουρισμού στο μερικώς αυθαίρετο ξενοδοχείο της Coco-Mat, για το οποίο έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση κατεδάφισης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου τουριστικών καταλυμάτων Αττικής «θα προχωρήσει άμεσα στις κατά νόμο ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου, λόγω μερικής ανακλήσεως της οικοδομικής άδειας».

Παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού αφήνει αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «για την εν λόγω υπόθεση το υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροιας συμμόρφωσης του με αριθμ. 11/2022 πρακτικού συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε με δελτίο Τύπου ότι ο δήμος Αθηναίων έχει συμμορφωθεί πλήρως με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για το ξενοδοχείο, με τον δήμο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού

Κατόπιν ενημέρωσης, σήμερα, του υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου τουριστικών καταλυμάτων Αττικής (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής) από τον Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το υπ. αριθ. 15/2023 πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, η υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στις κατά νόμο ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου «COCO MAT ATHENS BC», λόγω μερικής ανακλήσεως της οικοδομικής άδειας (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ).

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω υπόθεση το υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροιας συμμόρφωσης του με αριθμ. 11/2022 πρακτικού συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Επιπροσθέτως, με το από 21/4/2023 έγγραφό της, η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής απέστειλε προς το ξενοδοχείο κλήση σε παροχή εξηγήσεων προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους δεν είχε επέλθει μεταβολή των στοιχείων γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος στο πληροφοριακό σύστημα notify business κατόπιν της μεταβολής στην υπ. αριθμ 15/2017 άδεια δόμησης του, και δόθηκαν οι σχετικές εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία του.

Είναι σαφές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού είχαν από την πρώτη στιγμή άμεσα κινηθεί ως προς τη διερεύνηση της νόμιμης λειτουργίας του ξενοδοχείου, όπως υποχρεούνται βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Νωρίτερα ο Κώστας Μπακογιάννης ποστήριζε με δελτίο Τύπου ότι ο δήμος Αθηναίων έχει συμμορφωθεί πλήρως με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για τον «Μπλε Κέδρο», το μερικώς αυθαίρετο ξενοδοχείο της Coco-Mat του Πολ Ευμορφίδη, για το οποίο έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση κατεδάφισης.

Ο δήμος Αθηναίων, αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια.

Όσον αφορά στις ενέργειες του δήμου, υποστηρίζει ότι η υποχρέωση συμμόρφωσής του εξαντλείται στην ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ’ αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε.

«Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία».

 

Αποκάλυψη – Υποκλοπές / Στενή συνεργασία ΕΥΠ – Μαξίμου με την Intellexa του PredatorΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που δημιουργούν νέα σοβαρά ερωτήματα για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών παρουσιάζει το Inside Story σε συνεργασία με το Investigative Reporting Lab στα Σκόπια. Στο ρεπορτάζ των Ελίζα Τριανταφύλλου και Τάσου Τέλλογλου, παρουσιάζεται η σχέση στενής συνεργασίας ΕΥΠ – Μαξίμου με την Intellexa του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης, Predator.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, συνεργάτης της Intellexa Nir Ben Moshe και πρώην ανώτατο στέλεχος του Ισραηλίτικου υπουργείου Αμύνης επιμελήθηκε προσχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΠ  και της  υπηρεσίας παρακολουθήσεων της Βόρειας Μακεδονίας για ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Το προσχέδιο αυτό στάλθηκε ηλεκτρονικά στον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα αλλά και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκης, όταν επικεφαλής ήταν ο ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ότι ο Nir Ben Moshe ταξίδεψε στις 12 Απριλίου 2022  εσπευσμένα στην Αθήνα προερχόμενος από την Λάρνακα– μια ημέρα μετά το πρώτο δημοσίευμα του Inside Story για το Predator –  με το ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιούσε ο Dilian και με το οποίο είχε παραδοθεί στους παραστρατιωτικούς του Σουδάν η τεχνολογία παρακολούθησης της Intellexa.

Στο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ακόμα:

Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη κρατική χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού στα πρότυπα της Βόρειας Μακεδονίας.

Το περιεχόμενο του διαβαθμισμένου προσυμφώνου που συνέταξαν το 2022 ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Τεχνικής Υπηρεσίας Σκοπίων (Operational Technical Agency Skopje – ΟΤΑ) Ζόραν Ανγκελόφσκι, αλλά δεν υπογράφηκε λόγω των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην
Ελλάδα.

-Ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του ελληνικού πρωθυπουργικού γραφείου υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη και της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το spyware Predator το οποίο έχει μολύνει ή έχει αποπειραθεί να μολύνει κινητά Ελλήνων δημοσιογράφων, πολιτικών, στελεχών επιχειρήσεων, ενόπλων δυνάμεων και άλλων προσώπων (που βρέθηκαν ταυτόχρονα στο στόχαστρο και των νόμιμων, αλλά καταχρηστικών, επισυνδέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών).