Αντιπερισπασμός λόγω πανικού – Άρθρο-φωτιά του Σαμαρικού antinews.gr: Πίσω από την πρόταση της Σακελλαροπούλου κρύβεται το ξεκαθάρισμα της ΝΔ…

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε χωρίς κανένα δισταγμό όλα όσα κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου

Τους ξεφωνίζει το σύμπαν γιατί παρά τα παρακάλια τους δεν τους κάλεσαν στη σύνοδο του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης. Τους χλευάζει όλος ο ντουνιάς γιατί έξι μήνες μετά την απόφασή τους να καταργήσουν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το επανιδρύουν και τοποθετούν υπουργό αυτόν που δεν έλεγε ούτε «καλημέρα» στον προϊστάμενό του Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας.

Για το πρώτο έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλίμονο. Ποιος άλλος; Για το δεύτερο έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλίμονο. Ποιος άλλος;

Όμως επειδή αυτό το επιχείρημα δεν πείθει ούτε τους φανατικούς, έπρεπε να βρουν κάτι άλλο πιο φανταχτερό. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε χωρίς κανένα δισταγμό όλα όσα κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στην Προανακριτική.

Ποσώς τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η κ. Ράικου -πολλαπλώς εκτεθειμένη- κατέθεσε ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις. Οι ισχυρισμοί έχουν σχετική αξία, ιδιαίτερα μάλιστα αν προέρχονται από πρόσωπο που έχει εμπλακεί στην επίμαχη υπόθεση είτε ως επικεφαλής της έρευνας είτε ως εγκαλούμενη για παραλείψεις. Στοιχειώδες για οποιονδήποτε, όχι όμως για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ποσώς τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η κ. Ράικου έπεσε σε χοντρές αντιφάσεις που υπονομεύουν την εγκυρότητα των καταγγελιών της.

Ποσώς τον ενδιαφέρει ότι η σοβαρότητα των ισχυρισμών της κ. Ράικου αμφισβητείται γιατί στους καταλόγους της Novartis υπάρχει το όνομα του συζύγου της.

Τέλος, ποσώς τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η κ. Ράικου μίλησε για μέγα σκάνδαλο Novartis. Για την τοποθέτηση αυτή δεν έβγαλε κιχ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αντιπερισπασμοί για να είναι επιτυχημένοι πρέπει να είναι καλά οργανωμένοι και να τους υπηρετούν επαγγελματίες του είδους. Διαφορετικά φέρνουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δηλαδή, κατά το κοινώς λεγόμενο και ολίγον σεξιστικό, «τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κώλους».

 

Τάσος Παππάς

Άρθρο-φωτιά του Σαμαρικού antinews.gr: Πίσω από την πρόταση της Σακελλαροπούλου κρύβεται το ξεκαθάρισμα της ΝΔ… Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αποστρατεύσει Σαμαρά-Καρμανλή

“Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πατριώτη πολιτικό για Πρόεδρο που με τον λόγο του θα απευθυνόταν στον Ερντογάν όπως του αρμόζει. Κι όχι μια άπειρη πολιτικά δικαστικό που διακρίνεται για τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες” γράφει η ιστοσελίδα antinews.gr που φιλοξενεί τις απόψεις της πτέρυγας του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, οι Σαμαρικοί μιλούν ξεκάθαρα για την οργή που προκάλεσε αυτή η επιλογή τόσο στην πτέρυγα του Σαμαρά όσο και στην πτέρυγα του Κ. Καραμανλή, με το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν την πρόταση του Κυρ Μητσοτάκη να είναι πρόδηλο! Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο: “Πάντως αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Όχι τόσο για το τι θα πράξει η αντιπολίτευση, αλλά η συμπολίτευση. Διότι πίσω από τα περί ενότητας, υπερκομματισμού και προοδευτισμού που πρόταξε ο Μητσοτάκης για να ψηφιστεί η κ. Σακελλαροπούλου, κρύβεται το ξεκαθάρισμα της Νέας Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που δεν παρέμεινε στον προεδρικό θώκο ο καραμανλικός Παυλόπουλος και δεν προτάθηκαν ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς, σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τους αποστρατεύσει έμμεσα με πρόδηλο στόχο τον έλεγχο του κόμματος. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει. Κατά την άποψη μας θα δυσκολευτεί, καθώς τόσο ο Καραμανλής όσο κι ο Σαμαράς έχουν ισχυρά ερείσματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ”.

Υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου: Επικοινωνιακός τακτικισμός λόγω αδιεξόδων

Όπως και στα υπόλοιπα μείζονα ζητήματα, έτσι και για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επέλεξε την επικοινωνία.

Ασθμαίνοντας για να επισκιάσει το στραπάτσο με την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη σύνοδο για τη Λιβύη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τώρα αν νομίζει ότι ο κόσμος θα ξεχάσει την παταγώδη αποτυχία στο μεταναστευτικό και τον διεθνή διασυρμό της χώρας λόγω Λιβύης και θα ασχολείται με την επικοινωνιακή πομφόλυγα της πρώτης γυναίκας Προέδρου, πλανάται πλάνην οικτράν.

Θέμα χρόνου είναι να σκάσει κι αυτό το επικοινωνιακό πυροτέχνημα και να βρεθεί πάλι αντιμέτωπος με τα πολιτικά αδιέξοδα που δημιούργησε λόγω έλλειψης απτών λύσεων.

Μακάρι η κύρια Σακελλαροπούλου να μπορούσε να εξαφανίσει την φθορά μιας κυβέρνησης μόλις έξι μηνών. Μιας κυβέρνησης που υποτίθεται θα λύτρωνε την Ελλάδα από τους δυνάστες που τις κατασπάραξαν τα σωθικά.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κύριος Μητσοτάκης ότι οι ηγέτες γράφουν ιστορία με τις πολιτικές τους κι όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού.

Βέβαια, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φρονούμε ότι η πατρίδα δεν θα εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα με τις υπηρεσίες που θα της προσφέρει.

Με το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά να χτυπάει κόκκινο μάλλον ανασφαλής θα αισθάνεται με τη νέα Πρόεδρο η οποία δεν διαθέτει την παραμικρή πολιτική εμπειρία.

Είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα απαντήσει στην πρώτη πρόκληση από τον Ερντογάν.

Κακά τα ψέματα. Σε αυτή την κρίσιμη για την εθνική μας κυριαρχία στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται έναν πατριώτη πολιτικό για Πρόεδρο που με τον λόγο του θα απευθυνόταν στον Ερντογάν όπως του αρμόζει.

Κι όχι μια άπειρη πολιτικά δικαστικό που διακρίνεται για τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες.

Προφανώς ο κύριος Μητσοτάκης δεν σκέφτηκε τι μήνυμα στέλνει στο εξωτερικό της χώρας η επιλογή του, και νοιάστηκε μόνο πως θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας αλλού στο εσωτερικό.

Όπως και πως θα εγκλωβίσει τον Τσίπρα αναγκάζοντάς τον να ψηφίσει την Α. Σακελλαροπούλου επειδή είχε γίνει Πρόεδρος του ΣτΕ επί των ημερών του.

Παλαιοκομματικοί ελιγμοί δηλαδή και έτερον ουδέν.

Πάντως αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Όχι τόσο για το τι θα πράξει η αντιπολίτευση, αλλά η συμπολίτευση.

Διότι πίσω από τα περί ενότητας, υπερκομματισμού και προοδευτισμού που πρόταξε ο Μητσοτάκης για να ψηφιστεί η κ. Σακελλαροπούλου, κρύβεται το ξεκαθάρισμα της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη στιγμή που δεν παρέμεινε στον προεδρικό θώκο ο καραμανλικός Παυλόπουλος και δεν προτάθηκαν ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς, σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τους αποστρατεύσει έμμεσα με πρόδηλο στόχο τον έλεγχο του κόμματος.

Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει.

Κατά την άποψη μας θα δυσκολευτεί, καθώς τόσο ο Καραμανλής όσο κι ο Σαμαράς έχουν ισχυρά ερείσματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Άραγε ήταν σοφή η επιλογή του Κυριάκου;

Οι βουλευτές του θα κρίνουν, οι οποίοι δεν θα ψηφήσουν μόνο για την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για το μέλλον της κυβέρνησης.