Αντιδρούν οι ξενοδόχοι. “Τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία” – Η Daily Mail στέλνει τους Βρετανούς στα ελληνικά νησιά

 Αντιδρούν οι ξενοδόχοι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα – “Τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία”

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Τουρισμού ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναφορικά με το θέμα των γιατρών, των συνεδριακών εκδηλώσεων και τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της η ΠΟΞ, «τα μέλη μας είτε δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο ιατρό ή η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλο κόστος».

Σημειώνεται ότι «είναι άλλο ζήτημα, λόγω COVID-19, να τηρούν τα μέλη μας κάποια συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και άλλο να τους επιβάλλουμε βάρη που δεν τους αναλογούν. Δεν είναι έργο του ξενοδόχου και δεν πρέπει να είναι για πλείστους όσους λόγους, ο εντοπισμός, η εξέταση ή η περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από COVID -19.

Αυτό είναι έργο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που κρίνετε πως απαιτείται, σε περιπτώσεις ξενοδοχείων ορισμένης δυναμικότητας και άνω, συνεργασία με ιδιώτη ιατρό, η επιλογή του ιατρού ή του παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας θα πρέπει να γίνεται από σχετική λίστα που θα έχετε καταρτίσει και η σχετική δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου σας και όχι το ξενοδοχείο».

Σε ό,τι αφορά τις συνεδριακές εκδηλώσεις, η ΠΟΞ σημειώνει ότι «θα πρέπει να διευκρινιστεί ρητά πως επιτρέπεται κανονικά η πραγματοποίηση συνεδριακών εκδηλώσεων εντός αιθουσών ξενοδοχείων. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η πραγματοποίηση γάμων και λοιπών εκδηλώσεων, να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και να μην ορίζεται ρητά πως επιτρέπονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις που λόγω αντικειμένου, μορφής και πελατών είναι σαφώς πιο “ελεγχόμενες”».

Τέλος σχετικά με τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών η ΠΟΞ επισημαίνει: «Δεν έχει καμία λογική η απαγόρευση της λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, όταν οι αντίστοιχες εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές άλλων επιχειρήσεων μπορούν να λειτουργούν κανονικά, όταν οι επιχειρήσεις ιαματικών λουτρών ξεκινούν και αυτές τη λειτουργία τους. Όλοι γνωρίζουμε τις προβλέψεις και παρατηρούμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας – και δεν αναφερόμαστε στα παράνομα καταλύματα και τη βραχυχρόνια μίσθωση γιατί εκεί δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε διακρίνουμε πρόθεση να επιβληθούν. Το μόνο σχόλιο που θα περιοριστούμε να κάνουμε είναι πως τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία».

 

Η Daily Mail στέλνει τους Βρετανούς στα ελληνικά νησιά – Λίστα με 17 προορισμούς

 Η Daily Mail στέλνει τους Βρετανούς στα ελληνικά νησιά – Λίστα με 17 προορισμούς

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βρετανία για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, με βάση την οδηγία του ΠΟΥ θα αρχίζουν να αναστέλλονται σταδιακά από τις 4 Ιουλίου. Λίγο νωρίτερα και ειδικότερα την 1η Ιουλίου η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα και “απελευθερώνει” τις πτήσεις.

Με βάση όλα αυτά η Daily Mail απευθύνει προσκλητήριο στους Βρετανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα και δη τα ελληνικά νησιά.

Σπίτια βαμμένα με ασβέστη, αρχαίοι ναοί, γαλάζιες παραλίες, ψαράδες που μεταφέρουν από τα καΐκια τους στη στεριά τα ψάρια που έχουν μόλις πιάσει περιγράφει η εφημερίδα.

H Daily Mail προτρέπει τους αναγνώστες της να επισκεφθούν το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά. Αυτό, φυσικά, θα γίνει όταν απελευθερωθούν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα, προσθέτει το δημοσίευμα.

Tα 17 νησιά που προτείνει η βρετανική εφημερίδα:

 • Σαντορίνη

Η Σαντορίνη περικλείεται από απότομους βράχους που βυθίζονται στη θάλασσα, ενώ φωτεινά λευκά χωριά βρίσκονται προσκολλημένα στις καταγάλανες πλαγιές… Αυτές οι εικόνες είναι το όνειρο των Instagrammer. Οι δροσερές παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα είναι ό,τι πρέπει για τους ερωτευμένους.

 • Ύδρα

Κοντά στην Αθήνα βρίσκεται η Ύδρα που για πολλά χρόνια υπήρξε το στέκι των boem. Στο νησί δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα ενώ τα μπαρ και τα μαγαζιά στην πόλη της Ύδρας περικλείονται αμφιθεατρικά μέχρι το λιμάνι. «Εάν θέλετε λίγη γαλήνη και ηρεμία, μπορείτε να πάτε για πεζοπορία στο Όρος Έρος», γράφει η Daily Mail. Μάλιστα, το δημοσίευμα προσθέτει ότι στο νησί του Αργοσαρωνικού έζησε τη δεκαετία του 60 ο Leonard Cohen.

 • Μύκονος

Η Μύκονος είναι το νησί που μαγνητίζει τους celebrities εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας τονίζεται ότι ήταν ο αγαπημένος προορισμός της Τζάκι Κένεντι ενώ γίνεται αναφορά στο Nammos και το Super Paradise, όπου κάθε καλοκαίρι γίνονται ξέφρενα πάρτυ.

 • Ίος

Σαν εναλλακτικό προορισμό η βρετανική εφημερίδα προτείνει την Ίο. Κυρίως είναι ο προορισμός των ατόμων.

 • Κέρκυρα

Το ελληνικό σμαραγδένιο νησί είναι γεμάτο οικογενειακές ψυχαγωγίες: 57 παραλίες, ένα ενυδρείο, κάστρα, πεζοπορία με άλογα. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, υπάρχει το Aqualand, ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο. Μάλιστα, όπως τονίζει η Daily Mail στο νησί των Φαιάκων γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

 • Κως

Η Κως, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων, διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, καθώς και ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

 • Σίφνος

Το νησί της Σίφνου έχει συνδυάσει το όνομά του με τον διάσημο μάγειρα Νίκο Τσελεμεντέ. Φημίζεται για την κουζίνα της και κυρίως για τη ρεβυθάδα, τις γαρίδες, το αρνί και το κατσίκι. Μάλιστα όπως τονίζει η Daily Mail, συχνός επισκέπτης του νησιού είναι ο ηθοποιός Τομ Χανκς, ο οποίος πάντως κάθε καλοκαίρι περνά μεγάλο μέρος των διακοπών του στην Αντίπαρο, όπου διατηρεί σπίτι.

 • Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά φημίζεται για την κουζίνα της. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η κρεατόπιτα, τα μπουρμπουρέλια, αλλά και τα κρασιά του συνεταιρισμού Ρομπόλα. Επίσης, στην Κεφαλονιά γυρίστηκε το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι. Το νησί υπέστη σημαντικές ζημιές στον σεισμό του 1953. Επίσης, αξίζει κανείς να επισκεφθεί τις παραλίες του νησιού. Μάλιστα από τις πιο φημισμένες είναι η παραλία του Μύρτου ενώ επισκέψιμα είναι τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης.

 • Νάξος

Η Νάξος φημίζεται για τις παραλίες της. Ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, η Πορτάρα και η Πλάκα είναι από τα σημεία που γίνονται πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

 • Ζάκυνθος

Ο πόλος έλξης της Ζακύνθου είναι η φημισμένη παραλία στο Ναυάγιο ενώ ιδανικές επιλογές αποτελούν η Λίμνη Κεριού και ο Άγιος Νικόλαος.

 • Δήλος

Πρόκειται για το νησί που γεννήθηκαν οι θεοί Άρτεμις και Απόλλωνας. Προτείνεται για τους λάτρεις της Ιστορίας.

 • Ρόδος

Το νησί των Ιπποτών φημίζεται και αυτό για την Ιστορία του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

 • Σκιάθος

Η Σκιάθος είναι στους προτεινόμενους προορισμούς, καθώς πρόκειται για τον «παράδεισο των πεζοπόρων» μιας και διαθέτει 200 χλμ. διαδρομές μέσα σε πυκνές δασικές εκτάσεις και βραχώδεις κορυφές.

 • Αμοργός

Η Αμοργός συστήνεται για τους λάτρεις της πεζοπορίας μιας και έχει πολλά μονοπάτια. Μάλιστα, η Daily Mail αναφέρεται και στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, που βρίσκεται 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

 • Φολέγανδρος

Σύμφωνα με την Daily Mail, όσοι αναζητούν ηρεμία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές η Φολέγανδρος είναι ο κατάλληλος προορισμός. Μάλιστα προτείνεται η εκκλησία της Παναγίας όπου κάποιος μπορεί να δει το ηλιοβασίλεμα.

 • Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι το στολίδι των νησιών των Σποράδων και προσελκύει λίγους τουρίστες. Το νησί φημίζεται για την ησυχία τους, τις παραλίες του, αλλά και το μπουζούκι στις ταβέρνες.

 • Κρήτη

Τελευταίος προτεινόμενος προορισμός η Κρήτη. Το νησί συνδυάζει και βουνό και θάλασσα. Φημίζεται για τη διασκέδαση, τη ρακή, αλλά και την πολιτιστική της κληρονομιά. Μάλιστα γίνεται αναφορά και στον Ηρακλή που έσωσε το νησί από τον ταύρο.