Αντεπίθεση με… “σκληρό ροκ” σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Πέτσας έχει μια θέση στο επόμενο Master Chef

Αντεπίθεση με… "σκληρό ροκ" σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θερινή …αντεπίθεση απέναντι στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαβολής που εκτιμά ότι δέχεται από την Νέα Δημοκρατία και τμήμα των ΜΜΕ, που είναι φιλικά διακείμενο προς την κυβέρνηση, αναμένεται να επιχειρήσει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ομιλία του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, στην Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αναμένεται απλά να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες για παρακράτος την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτοξεύονται από την Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως θα επιχειρήσει να ανααστρέψει εντελώς το πολιτικό κλίμα «μεταφέροντας το παιγνίδι στην περιοχή του αντιπάλου» σύμφωνα με την ποδοσφαιρική αργκό. Αυτά ενώ υπάρχει και η εκτίμηση ότι τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με την δικαστική διαμάχη του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με την εταιρία «CCC» έχουν ώς στόχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι -για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα – εμπλέκεται, από την Ν.Δ, το όνομα του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

“Γαλάζιο παραδικαστικό” και “λίστα Πέτσα”

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σε εντελώς διαφορετικό ύφος και τόνους από αυτή στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ήταν έως και επικριτικός για τις συμπεριφορές στελεχών του κόμματος. Αντίθετα οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «πληρώνει με το ίδιο νόμισμα» την Νέα Δημοκρατία. Η ομιλία του αναμένεται να βασιστεί στα πρόσφατα δημοσιεύματα για καταγραφές της ΕΥΠ που καταδεικνύουν – σύμφωνα με την Κουμουνδούρου- ότι το μόνο παραδικαστικό κύκλωμα που υπήρχε την περίοδο 2015-2019 αφορούσε σχέσεις λειτουργών της δικαιοσύνης με πολιτικά στελέχη της Ν.Δ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν αυτήν την συνθήκη ως εξής αναφέροντας ότι εμπλέκονται «ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ακόμη και μέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και Αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούμενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν με τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους». Επίσης κάνουν λόγο για ««τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχουν μιντιάρχες που τυγχάνει να είναι πολιτικοί και οικονομικοί χορηγοί της ΝΔ, μεταθέσεις αστυνομικών, εκβιασμοί επιχειρηματιών στους οποίους στέλνεται ως τιμωρία το ΣΔΟΕ και η Αστυνομία για να συνετιστούν». Επισημαίνουν παράλληλα ότι « ο εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται ως συνεργάτης πρώην υπουργού της ΝΔ και νυν βουλευτή, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη στον Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε έρευνα για τα ζητήματα αυτά παρότι δόθηκαν οι καταγραφές στην δικαιοσύνη το 2017 ενώ αναφέρεται και σε δηλώσεις που έκανε στην προανακριτική επιτροπή για το θέμα η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου.

Αναμένεται επίσης να αμφισβητηθεί ευθέως η γνησιότητα της λίστας των επιδοτούμενων ΜΜΕ από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» που δημοσιοποίησε χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει καταθέσει στην Βουλή ερώτηση με την οποία ζητά «την κατάθεση των εκδοθέντων τιμολογίων και των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ των μηνών Μαρτίου – Απριλίου – Μάιου και Ιουνίου του 2020 του συνόλου των εν λόγω Μέσων Ενημέρωσης που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω λίστα, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν διαφοροποίηση αρχικώς τιμολογηθέντων και τελικώς εισπραχθέντων ποσών». Αυτό γιατί εκτιμά πως η πίεση που δέχθηκε η κυβέρνηση για το θέμα την ανάγκασε να αλλάξει την λίστα που αρχικά είχε καταρτίσει η εταιρία που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την διανομή της διαφημιστικής δαπάνης.

Εκτός από τα παραπάνω, η επέτειος του 1 έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 θα δώσει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί και στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα της οικονομίας, κυρίως στην επερχόμενη οικονομική κρίση, όπως και τα σημάδια για καθεστώς εποπτείας που διαφαίνονται στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντεπίθεση με…
Από συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Διακρίνονται οι Νίκος Παππάς, Σπύρος Λάππας και Γιάννης Γκιόλας 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς έχει εισπράξει η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα όσα έχουν δει τελευταία το φώς της δημοσιότητας. Αν και στην σημερινή συνεδρίαση το πολωτικό κλίμα των ημερών και η έντονα επιθετική τακτική από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανόν να επισκιάσουν τις όποιες σκέψεις για άμεση συζήτηση υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα αυτά άλλωστε θα αναλυθούν ενδελεχώς και στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθούν ενόψει του συνεδρίου του που προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο.

 

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Πέτσας έχει μια θέση στο επόμενο Master Chef

Εύγλωττο το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στο twitter για την δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*