Αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, πάρτε μέτρα για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τονίζει ότι προσπαθούν με τα λιγοστά μέσα που έχουν στη διάθεση τους, σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης και εντατικοποίησης να περιθάλψουν τους ασθενείς με κορονoϊό.

Τονίζουν προς την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμούν το χειροκρότημα , αλλά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και καλούν την κυβέρνηση να συναντηθεί μαζί τους έστω την ύστατη στιγμή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι ειδικευόμενοι, οι επιμελητές των νοσοκομείων, των Κ.Υ, των αγροτικών ιατρείων παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι εμείς, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης και εντατικοποίησης να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας.

Κύριοι της κυβέρνησης,

Δε θέλουμε να μας χειροκροτήσετε γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Για να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας που θα προσβληθούν από κορονοϊό και θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και για να περιθάλψουμε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία δε σχετίζονται με την επιδημία του κορονοϊού.

Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή, αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε.

Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή:

Να προσλάβετε άμεσα το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
Να εξασφαλίσετε στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
Για να μη χάσει τη ζωή του κανένας ασθενής ενώ θα μπορούσε να σωθεί.»