Ανησυχία μετά την εξάπλωση του ιού σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη και σε οικισμό Ρομά στη Ξάνθη – Κουκάκι: Ιερέας κοινώνησε πιστούς…από την πίσω πόρτα

Έντονη είναι η ανησυχία που έχουν προκαλέσει τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη αλλά κι ενός 15 μηνών βρέφος που διαγνώσθηκε θετικό στον ιό σε έναν ακόμα οικισμό Ρομά, αυτή τη φορά στην Ξάνθη.

Η κυβέρνηση με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά έθεσε σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής, τον οίκο ευγηρίας, που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη, και στον οποίο παρουσιάστηκε κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα κρούσματα που βγήκαν θετικά στον κορονοϊό ανέρχονται σε 12. Λόγω του γεγονότος πως πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους, ανήκουν όλοι στις ευπαθείς ομάδες.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

 Αφωνία και για τους οικισμούς Ρομά

Έντονη είναι η αγωνία και η ανησυχία που που υπάρχει για εξάπλωση του ιού και σε οικισμούς Ρομά, αφού μετά τον οικισμό στην περιοχή Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, θετικό στον κορονοϊό  βρέθηκε ένα παιδί μόλις 15μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης το οποίο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το παιδί αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου της οικογένειας ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η εικόνα και το τυχόν επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στον οικισμό. Στην περιοχή είχε μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Σήμερα, Μ. Δευτέρα, αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού στον οικισμό «Ρομά» του Δροσερού Ξάνθης,

 

Κουκάκι: Ιερέας κοινώνησε πιστούς…από την πίσω πόρτα- Τι απαντά η Εκκλησία

Τελικά ο δαίμων της φωτογραφίας ξαναχτύπησε πιάνοντας δυστυχώς στα πράσα τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του ναού. Οι γείτονες και οι περαστικοί αντέδρασαν με οργή ζητώντας από τον ιερέα να διακόψει την παράνομη δραστηριότητά του αλλά απτόητος ο κληρικός απαντούσε «όχι είναι νόμιμο αυτό που κάνω».

Η διαδικασία της Αγίας Κοινωνίας συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων.

Τι απαντά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Το zougla.gr, το οποίο έφερε στο φως το θέμα, επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αυτό που απάντησαν ήταν ότι «οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος, ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τα τέλη της εβδομάδας που μας πέρασε, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα, τα οποία έθεταν το ζήτημα της ανυπακοής της εκκλησίας στις εντολές και στις οδηγίες του κράτους για την καταπολέμηση της πανδημίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Η Εκκλησία με εγκύκλιό της, άφηνε ορισμένα περιθώρια στους κατά τόπους ιερείς και ενορίες ενώ ανακοίνωνε πως από την Κυριακή των Βαΐων και μετά, οι εκκλησίες θα παρέμεναν ανοιχτές επί δίωρο μετά την ολοκλήρωση των Λειτουργιών. Η Πολιτεία αντέδρασε χλιαρά και μάλλον με αμηχανία σε αυτή την εγκύκλιο ενώ αργότερα, το απόγευμα της Πέμπτης που μας πέρασε οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό κατά τη διάρκεια των εορτών.

Κουκάκι: Ιερέας κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*