Ανατροπή στο ΣΥΡΙΖΑ-Ριζοσπαστική πρόταση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Προσωρινή ανακωχή επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ εξ αιτίας των εθνικών θεμάτων. Το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει, που μπορεί να οδηγήσει  η  κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας  έχει κάνει τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ρίξουν λευκή πετσέτα και να σταματήσουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα θέματα του συνεδρίου έχουν παγώσει για την  ώρα, καθώς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θέλουν να στείλουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, συνεχίζονται οι συζητήσεις, καθώς το θέμα του γραμματέα, φαίνεται ότι απασχολεί αρκετά τα κομματικά μέλη και στελέχη. Η τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι αναφέρει, ότι  καλό θα ήταν να μην υπάρξει ένας Γραμματέας, αλλά τουλάχιστον 3 ή 4, οι οποίοι θα ασχολούνται με τους βασικούς τομείς του κόμματος.

Δηλαδή,  ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να έχει καθαρά προεδρικό χαρακτήρα με τον Αλέξη Τσίπρα να κυριαρχεί στην κορυφή του κόμματος και από κάτω να υπάρχουν ειδικοί γραμματείς, οι οποίοι θα ασχολούνται με τα επιμέρους θέματα.

Την πρόταση αυτή, λέγεται ότι κατέθεσε  ο Νίκος Παππάς, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει αναλυτική συζήτηση μέσα στα όργανα.

Με τον τρόπο αυτό είναι αλήθεια, θα απεγκλωβιστεί ο Αλέξης Τσίπρας από το δίλημμα του νέου Γραμματέα, καθώς αναλόγως την τάση που θα εκπροσωπεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει  να χαρακτηριστεί είτε αλαζόνας ( βάζοντας κάποιον από την προεδρική τάση)είτε ενδοτικός και υποχωρητικός, εάν είναι από τους κομματικούς.

Από την άλλη πάλι, η πλευρά των κομματικών εκφράζει ήδη τις αντιρρήσεις της σε αυτό το σχήμα, αφού από συλλογικό δημοκρατικό κόμμα θα πάρει χαρακτήρα ΠΑΣΟΚ  .