«Αναπνοές αλληλεγγύης»: Η πικετοφορία του ΣΥΡΙΖΑ στην αμερικανική πρεσβεία – ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε επισιτισμό-τουρισμό

Η πικετοφορία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με φόντο την εξέγερση του αμερικανικού λαού

Την πικετοφορία αλληλεγγύης στον λαό των ΗΠΑ διοργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α’ και Β’ Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα: «Αναπνοή αλληλεγγύης – Ζωή – Ελευθερία – Δικαιοσύνη».

Φωτογραφίες στο άλμπουμ: Συγκέντρωση πικετοφορίας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία:

 ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος, ουρανός, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες 4 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες 2 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους κλάδους του επισιτισμού-τουρισμού και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση των εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους κλάδους του επισιτισμού-τουρισμού και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι  στον επισιτισμό και τον τουρισμό  παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αόρατοι από την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά  μέτρα που εξαγγέλθηκαν δε λύνουν στο ελάχιστο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα, οδηγούν στη μη εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, στη μείωση αποδοχών που στις περιπτώσεις αναστολής σύμβασης φτάνει το 50%, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην ανεργία για τους εποχικά εργαζόμενους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές. Να στηρίξει τους  εργαζομένους στους ευαίσθητους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού, ακολουθώντας μέτρα όπως η  στήριξη της εργασίας  με 40% επιδότηση μισθού και 100% επιδότηση εισφορών  και το σύνολο των προτάσεων για τη στήριξη των εργαζομένων και των  τουριστικών επιχειρήσεων που περιγράφονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι πολιτικές διάλυσης της εργασίας και φτωχοποίησης των εργαζομένων δεν θα περάσουν. Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία θα δώσουν την απάντηση σε όσους επιθυμούν να κάνουν την κρίση της πανδημίας, ευκαιρία για επαναφορά στην “κανονικότητα” των μνημονιακών πολιτικών 2010-14.