Ανακοίνωσε το νέο κόμμα του ο Κωνστ Μπογδάνος: “Αντικομουνιστικό, ευρωατλαντικό, της… — Ο Ανδρουλάκης έκανε πως δεν κατάλαβε τις αιχμές Τσίπρα, από…

Παρουσίασε ο Κων. Μπογδάνος τη νέα πολιτική κίνηση -Ποιοι ήταν παρόντες [ εικόνες] - ΤΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωσε το νέο κόμμα του ο Κωνστ Μπογδάνος: “Αντικομουνιστικό, ευρωατλαντικό, της «ελληνορωμαϊκής και ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης, ένα κόμμα αντιφασιστικό και αστικό»…”! (Δεν περιγράφουμε άλλο…)

Στην ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος «Εθνική Συμφωνία» (Ε.ΣΥ.) προχώρησε σήμερα το απόγευμα ο Κωνστατνίνος Μπογδάνος, παρουσιάζοντάς το με δήθεν αντισυστημικό περιτύλιγμα.

Μιλώντας για ένα κόμμα αντάρτικο και ταυτόχρονα αντικομμουνιστικό, έκανε λόγο για «κόμμα ευρωατλαντικό» μιας και όπως ο ίδιος δήλωσε «μεγαλώσαμε με Θάτσερ και με Ρέιγκαν και δεν θα προδώσουμε τα είδωλά μας» -θυμάται κανείς άραγε τις φωτογραφίες του με μπλουζάκι της ΕΣΣΔ- για ένα κόμμα της «ελληνορωμαϊκής και ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης, ένα κόμμα αντιφασιστικό και αστικό».

Καταλήγοντας, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να ξαναφορέσει το αντισυστημικό του κοστούμι ξεκαθαρίζοντας προς του λίγους, πολλούς κατά τον ίδιο, παριστάμενους ότι «όσοι έχουν περάσει από μεγάλα κόμμα να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε. Ότι τα Μέσα είναι μαζί σας σας, ότι σας παίζουν τα κανάλια και ότι τα συστήματα σας σπρώχνουν και σας ευνοούν».

Τέλος ο Κ. Μπογδάνος έβαλε ψηλά τον πήχη λέγοντας ότι στόχος του νέου κόμματος είναι η είσοδος στη Βουλή, στις εκλογές που ενδέχεται, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, να μην αργήσουν.

Σημειώνεται ότι μεταξύ όσων βρέθηκαν στην παρουσίαση του Ε.ΣΥ. ήταν ο Νίκος Καραχάλιος (έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά), ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος.

Μπογδάνος ΚαραχάλιοςΚρανιδιώτης Τζήμερος

 

Ο Ανδρουλάκης έκανε πως δεν κατάλαβε τις αιχμές Τσίπρα, από την πατρίδα του το Ηράκλειο Κρήτης, και επανέλαβε τα ίδια …Νίκος Ανδρουλάκης: Προς αναζήτηση άφθαρτων προσώπων για την ανανέωση του  ΚΙΝΑΛ | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Με την ίδια (χιλιοπιπιλισμένη…) καραμέλα περί “μονομάχων ενός αξιέξοδου δικομματισμού” απάντησε ο Ηρακλειώτης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις σαφέστατες αιχμες νωρίτερα από την πατρίδα του το Ηράκλειο Κρήτης που επισκέφθηκε σήμερα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και τη στάση του στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ και άλλων κομμάτων που, όπως είπε, «αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικές», μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κρήτη όπου και περιοδεύει, ενώ φωτογραφίζοντας το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε πως «αν δε ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τονίζοντας πως «η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δυο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ηράκλειο νωρίτερα σήμερα το πρωί. Εκεί ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μίλησε για σχέδιο έκτακτης ανάγκης που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει νωρίτερα αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό, σχολίασε μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
«Οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Σε συνδυασμό με τις εξίσου μεγάλες, πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία.
Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, την βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουνε βγάλει πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες.
Είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ.
Αυτό το σχέδιο όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα.
Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Για αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία.
Και για αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία.
Πρέπει να βάλουμε όμως ένα τέλος, ένα φραγμό σε αυτό τον κατήφορο και με μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».