Ανακοίνωσε Πτωχό, παρουσία Σαμαρά — Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε άλλη μια επίδειξη αλαζονείας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη», αφού «τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες», αλλά γιατί θέλει ανθρώπους με τους οποίους να συνεργάζονται καλά στην κυβέρνηση.

Στον «εκλεκτό» του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού για την περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, έδωσε και επίσημα σήμερα το χρίσμα της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια εκδήλωση στη Μεσσήνη, στην οποία παρέστη ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο» είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε τον κ. Πτωχό ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση».

Κατά την ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες «απασφάλισε» κατά του Αντ. Σαμαρά με βαριές καταγγελίες όπως ότι «η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης εδώ», αλλά και για τρομερές πιέσεις με οικονομικό υπόβαθρο σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά και ασφυκτικό έλεγχο, απ’ αυτό που αποκάλεσε «σύστημα Σαμαρά», ακόμα και για όποιον θέλει να είναι διοικητής νοσοκομείου…

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον απερχόμενο περιφερειάρχη ως ένα άνθρωπο «που αφιέρωσε τη ζωή του στην Πελοπόννησο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Είπε ακόμα ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους».

«Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός «έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε, «ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης».

Με αναφορές στην… «τοξικότητα» η πρώτη ομιλία του Δ. Πτωχού

Ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

«Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα» είπε.

Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».

 

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας για την προώθηση της διμερούς συνεργασίαςΣτο βήμα της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης (EUROKINISSI)

Τηλεφωνική συνομιλία με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Κατά την επικοινωνία τους συζήτησαν για την προώθηση διμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις διμερώς στο μέλλον και προγραμματισμό της Τριμερούς Συνάντησης με την Κύπρο σύντομα.

Όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον ομόλογό του για την αποστολή τεσσάρων πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την Ιορδανία προς την Ελλάδα, για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στη χώρα μας.