Αλ. Τσίπρας στο Περιστέρι: «Η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με διαφορά» — ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΠΕ: “Διακινεί fake news για σκάνδαλο Novartis”

Μιλώντας στην γεμάτη κόσμο κεντρική πλατεία του Περιστερίου, σε μια συγκέντρωση την οποία χαρακτήρισε «την πιο αληθινή, πιο αδιάψευστη σφυγμομέτρηση», ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά στις επόμενες εκλογές» – Δείτε το βίντεο της ομιλίας, που μεταδόθηκε από το left.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως η στήριξη του κόσμου είναι ο λόγος για τον οποίο δεν τολμά να προκηρύξει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, και για τον οποίο δε θα αντέξει για πολύ: «Γιατί βλέπω στα πρόσωπά σας τη σιγουριά. Βλέπω στα πρόσωπά σας το αύριο. Γιατί είμαστε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι. Γιατί η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει. Γιατί όποτε και να στηθούν οι κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά».

Ομιλία του Τσίπρα στο Περιστέρι

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από το Περιστέρι, τη λαϊκή γειτονιά που τόσο περιφρονητικά έχει προσβάλλει στο παρελθόν ο Μητσοτάκης, στέλνει δυνατό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην υπόσχεση που έδωσε το βράδυ των εκλογών του 2019, “όταν έκλεινε ένας κύκλος μιας συγκλονιστικής πορείας με ένα διόλου ευκαταφρόνητο σχεδόν 32% στην κάλπη”, ότι θα αντιστοιχηθεί ο εκλογικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτιαχτεί ένα μεγάλο, μαζικό και λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.

“Και να που σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάναμε την υπόσχεσή μας πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το 3ο Συνέδριό του και την εκλογική διαδικασία της 15ης του Μάη, δεν είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Έστω μεγαλύτερο. Είναι ένα άλλο κόμμα, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τα 110.000 νέα μέλη του κόμματος.

“Από εδώ και εμπρός, όμως, τόνισε, “εν έχουμε παλαιά και νέα μέλη, έχουμε μόνο μέλη – συνιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απ’ όποια πολιτική διαδρομή κι αν προέρχεται ο καθένας”.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αναπτύξει τις βασικές αιχμές της κριτικής του στην κυβέρνηση, προβάλλοντας παράλληλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη απάντηση στα άμεσα προβλήματα του κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, «Λαϊκή βραδινή» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τη συμμετοχή του Κώστα Καλδάρα.

Οι 7 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης

«Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Για αυτό και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να φύγει» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέθεσε τους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος των πρώτων ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη.

Ειδικότερα:

 • Κανένα νοικοκυριό δεν θα ξοδεύει τρεις μισθούς για ρεύμα και βενζίνη
 • Η χώρα θα αποκτήσει ξανά ισχυρή εργατική νομοθεσία, κανόνες και αρχές.
 • Επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
 • Νέο ΕΣΥ πλήρως στελεχωμένο
 • Επιστροφή αναδρομικών
 • Κανένας νέος δεν θα στερηθεί το δικαίωμα να σπουδάσει στην Ελλάδα
 • Δικαίωμα των νέων στη στέγη με στεγαστική πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε έγκλημα και ακραίο κυνισμό την εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά. «Δεν μας ενδιαφέρει η φθορά του Μητσοτάκη, αλλά η φθορά της κοινωνίας που καταρρέει. Οι εκλογές έγιναν εθνικά ανεύθυνη επιλογή όταν κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι δεν τον βολεύει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώνονται οικογένειες και νέοι για χάρη του Airbnb» και τόνισε ότι είναι «κοινωνική ανάγκη η νίκη μας για να φύγει η κυβέρνηση συνεργασίας του Μητσοτάκη με τα συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε στην Uber γιατί εμάς δεν μας κρατάει κανείς, δουλεύουμε μόνο για το λαό».

Μάχη κατά του καθεστώτος Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η «μεγάλη, καθοριστική, ζωτικής σημασίας μάχη, είναι η μάχη κατά του καθεστώτος που οικοδομεί η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη». Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τελευταίο δείγμα της αναξιοπιστίας και της επικίνδυνης επιπολαιότητάς του πρωθυπουργού «οι παλινωδίες του με τις πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος άνοιξε το θέμα. Ο ίδιος ανακοίνωνε κάθε τόσο υποψηφιότητες του κόμματός του. Ο ίδιος επέτρεπε διαρροές με ημερομηνίες και εκλογικές στρατηγικές. Και ύστερα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι εθνικά υπεύθυνη επιλογή.

Ήταν εθνικά υπεύθυνη όταν νόμιζε ότι τον βόλευε. Έγινε εθνικά ανεύθυνη όταν κατάλαβε ότι δεν τον βολεύει. Η αλήθεια είναι όμως μία. Και την καταλαβαίνουμε όλοι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει».

«Θα ξεριζώσουμε τα κλεφτόδεντρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το πάρτι αισχροκέρδειας και απευθείας αναθέσων 7 δισ. ευρώ αλλά δεν βρήκε για να:

 • Μειωθεί ο ΕΦΚ στη βενζίνη
 • Μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης
 • Γίνει μη επιστρεπτέα η προκαταβολή, χιλιάδες επαγγελματίες αναγκάζονται να επιστρέψουν
 • Για να πάρουν πίσω τα αναδρομικά τους οι συνταξιούχοι που τους εξαπάτησαν

«Τα κλεφτόδεντρα θα τα ξεριζώσουμε. Δεν είναι υπερβολή. Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα μεγάλα συμφέροντα. Μια κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι δεν έχει ούτε μνημόνια ούτε δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει πολλαπλασιάσει τις συνέπειες της κρίσης για τη μεγάλη πλειοψηφία αλλά και τα κέρδη για τη μικρή μειοψηφία. Δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τρία μεγάλα funds. Και βέβαια για τα εκατοντάδες γαλάζια golden boys που έχουν αλώσει το δημόσιο. Γι’ αυτούς και τα συμφέροντά τους ενδιαφέρεται μόνο η κυβέρνηση. Και κυβερνά με το ψέμα και με τη προπαγάνδα της ενημέρωσης 108. Γιατί αυτή είναι η θέση της χώρας στον κόσμο στην ελευθεροτυπία. Τελευταία στην Ευρώπη. Για αυτό και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να φύγει».

 

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΠΕ: “Διακινεί fake news για το σκάνδαλο Novartis”

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΠΕ: "Διακινεί fake news για το σκάνδαλο Novartis"

Το ΑΠΕ επιμένει ακόμη και σήμερα να διακινεί fake news για το σκάνδαλο Novartis παρά το γεγονός ότι το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου κατέρριψε το αφήγημα της σκευωρίας

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ότι «διακινεί fake news για το σκάνδαλο Novartis» δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται και κατά του πρωθυπουργού αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τογεγονός ότι το ΑΠΕ επιμένει ακόμη και σήμερα να διακινεί fake news για το σκάνδαλο Novartis, παρά το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που κατέρριψε το αφήγημα της σκευωρίας επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης, στον οποίο υπάγεται απευθείας το ΑΠΕ, αμφισβητεί ευθέως τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Το γεγονός ότι το ΑΠΕ επιμένει ακόμη και σήμερα να διακινεί fake news για το σκάνδαλο Novartis παρά το γεγονός ότι το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου κατέρριψε το αφήγημα της σκευωρίας επιβεβαιώνει τα εξής:

 • Ότι ο κ. Μητσοτάκης, στον οποίο υπάγεται απευθείας το ΑΠΕ, αμφισβητεί ευθέως τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
 • Ότι ο κ. Οικονόμου είπε συνειδητά ψέματα ότι δεν είχε σωστή πληροφόρηση για το βούλευμα όταν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναπαρήγαγε τα fake news για δήθεν παραπομπή για το σκάνδαλο Novartis.
 • Ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης των δικαστικών συντακτών με πολιτικά κίνητρα που κατήγγειλε η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου βρίσκεται το  ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.Ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται τυχαία στον πάτο της Ευρώπης και στη θέση 108 παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου.

Το ερώτημα δεν είναι για πόσο καιρό ακόμη θα ξεφτιλίζονται στην κυβέρνηση, όταν πλέον όλοι – ακόμη και οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο – το έχουν πάρει απόφαση ότι το παραμύθι της σκευωρίας κατέρρευσε με πάταγο.

Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμη θα προσβάλουν τους θεσμούς και το κράτος δικαίου και θα εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Την απάντηση θα τη δώσει ο Ελληνικός λαός στην κάλπη και θα είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και τους μηχανισμούς της προπαγάνδας του.».