Αλ. Τσίπρας: Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις… – Η απάντηση Κυρανάκη σε Τσίπρα, Τσακαλώτο

Αλ. Τσίπρας: Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις...

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνών κόμμα σημειώνοντας πως «το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη Ν.Δ. φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας».

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί:

«Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων. Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία».

Και επισημαίνει:

  • Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.
  • Αν είσαι άνεργος φταις.
  • Αν είσαι μαθήτρια φταις.
  • Αν είσαι εργαζόμενη φταις.
  • Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει στο σχόλιο του: «Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού».

Ο Κυρανάκης, η ανεργία των νέων και ο Τσακαλώτος

Είχε προηγηθεί δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη για την ανεργία και, ειδικά, οι αναφορές του στους νέους που αναζητούν εργασία.

Εμφανιζόμενος σε πάνελ τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής (Mega), δήλωσε πως «είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουνε στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής ενίσχυσε το επιχείρημά του λέγοντας μεταξύ άλλων πως «…πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία».

► «Η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της Ν.Δ., θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η δεξιά πολυκατοικία έχει βρει και τον Καρλ Μαρξ της και τον Γράουτσο Μαρξ της.

Σήμερα ο κ. Κυρανάκης μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά. Χαίρομαι που ο ίδιος ήξερε να ψάχνει και τα κατάφερε.

Η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νό

► Ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις, απαντώντας στους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η απάντηση Κυρανάκη σε Τσίπρα, Τσακαλώτο

Η απάντηση Κυρανάκη σε Τσίπρα, Τσακαλώτο

Η πρωινή δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την ανεργία και του νέους που αναζητούν εργασία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν ήταν και οι Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος γεγονός που δεν άρεσε στο «γαλάζιο» στέλεχος που έσπευσε να απαντήσει προσπαθώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις.

«Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτει: «Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα. Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα. Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν».