Αλ. Τσίπρας: «Μένουμε με την ελίτ» το σχέδιο Μητσοτάκη – ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν εξηγήσεις από το ΕΣΡ και θα τις έχουν στην Θεσμών και Διαφάνειας

«Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την πρόβλεψη της Κομισιόν για «ιστορική» ύφεση το 2020 με «πρωταθλήτρια» την Ελλάδα, αναφέρει:

Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις.

Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής.

Ωστόσο το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δεν οφείλεται στην ανικανότητα των Υπουργών του κ. Μητσοτάκη αλλά στη προσωπική του επιλογή. Διότι αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή, να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι Υπουργοί του αποκαλούν «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες».

Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας το χώρο των μικρών και των μεσαίων που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη.
Αντί Μένουμε όρθιοι, Μένουμε με την ελίτ…

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν εξηγήσεις από το ΕΣΡ και θα τις έχουν στην Θεσμών και Διαφάνειας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τις εξηγήσεις που εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες ψάχνει από το ΕΣΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να τις πάρει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Πριν από 20 και πλέον ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αλέξη Χαρίτση, είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με αφορμή την “μονομέρεια στην ενημέρωση και της έλλειψης πρόσβασης του αντιπολιτευτικού λόγου στα ΜΜΕ”.

Ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Κουμουνδούρου για ένα ζήτημα, αυτό της κάλυψης από τα Μέσα, που στην Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρούν μείζον. Εκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι, το σκηνικό στα media, κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε, αλλά απάντηση από το ΕΣΡ ουδέποτε έφθασε στα γραφεία του κόμματος (ή, έστω, στο e-mail).

Γι’ αυτό και μετά από ώριμη σκέψη στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να ζητήσουν την παρουσία μέλους του ΕΣΡ, κατά προτίμηση του προέδρου στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αυτή θα λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη το πρωί στις 10 και το παρών θα δώσει, όπως δημοσιοποίησε η ίδια η Βουλή, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν όλα τα ζητήματα τα οποία έθιγε και η επιστολή Χαρίτση στις 15 Απριλίου.

Εχει επίσης ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται με ιδιαίτερα έμπειρους κοινοβουλευτικούς στη συγκεκριμένη επιτροπή, “βαριά ονόματα” που θα λέγαμε σε μία πιο ποδοσφαιρική εκδοχή των πραγμάτων. Ξεχωρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ υπάρχουν ακόμη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Βαγγέλης Λάππας.

Ειδικά η παρουσία του Βούτση χαρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κύρος το οποίο το κόμμα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί δεόντως.

Ολα αυτά θα συμβούν μόλις μία μέρα μετά την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για 650 περιφερειακούς ραδιοσταθμούς που αποκλείστηκαν από την κρατική ενίσχυση των συνολικά 20εκ ευρώ.