Αλλάζει η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης. Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ — ΜMM: Πώς θα κινηθούν στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου

Ποιοι θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι – Τι αλλάζει

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, στους 9 μήνες επεκτείνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 το πιστοποιητικό νόσησης έπειτα από την σύσταση της Κομισιόν.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται πως πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρεται πως:

«Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».

 

ΜMM: Πώς θα κινηθούν στην απεργία της Τετάρτης 6 ΑπριλίουΜMM: Πώς θα κινηθούν στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου

Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις μετακινήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μεθαύριο (Τετάρτη 6 Απριλίου), μετά την συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι κλάδοι ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους, άλλοι με πλήρη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και άλλοι με στάσεις εργασίας.

Το συνδικάτο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ που καλύπτει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ), σταθερής τροχιάς, απεργεί για όλη την ημέρα και αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6 Απρίλη και διεκδικούμε:

Υπογραφή Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Ενίσχυση των Δημοσίων Συγκοινωνιών
Άμεσα μέτρα για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Άμεση κατάργηση των εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση που επιφέρει ο Νόμος Χατζηδάκη.

Αντιστεκόμαστε- Αντιδρούμε:

Για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των πολιτών.
Για να ανατραπεί η βάρβαρη και καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.

Η συμμετοχή όλων είναι η δύναμή μας. Συγκέντρωση Πλ. Κλαυθμώνος στις 11π.μ με προσυγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις 10:30 π.μ Αθηνάς 67».

Τα λεωφορεία – ΟΑΣΑ

Τα λεωφορεία θα συμμετέχουν απεργώντας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι «η απεργία στα πλοία θα ξεκινήσει από 00.01 πμ της Τετάρτης 6/4 και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας», ενώ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων πως:

«Οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον».

Η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6/4 και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι διεκδικεί:

«Επαναφορά της προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους
Λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων
Αυξήσεις στους μισθούς όχι στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια
Οι λαοί χρειάζονται ειρήνη-Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς».

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τόσο στα αεροπορικά δρομολόγια όσο και στον υπεραστικό σιδηρόδρομο (Trainose).