Αλέξης Τσίπρας: Κόλαφος εναντίον Μητσοτάκη! «Πολιτική δειλία. Μίλησε σαν κομματάρχης της Δεξιάς σε επαρχιακό καφενείο»

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Να κοιτάει τον καθρέφτη του ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου»: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό τόσο για την απουσία του από τη Βουλή, και την άρνησή του να απαντήσει για το «κόψιμο» 25 χιλιάδων μαθητών από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, αλλά και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ενώπιον μάλιστα Ευρωπαίων αξιωματούχων, στην επέτειο των 40 χρόνων από την είσοδο της χώρας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην παρέμβασή του τόνισε πως ο απόντας πρωθυπουργός αρνείται επανειλημμένα να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που έχει ο ίδιος καταθέσει και να αναστείλει την εφαρμογή της ρύθμισης που κόβει την πρόσβαση στα ΑΕΙ σε 25 χιλιάδες μαθητές μέσω της «Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής». Παράλληλα, άσκησε σφοδρότατη κριτική στην τουλάχιστον άστοχη επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ, και μάλιστα ενώπιον ξένου ακροατηρίου, εμφανιζόμενος – όπως χαρακτηριστικά είπε – «σαν επαρχιακός κομματάρχης και όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

Παρακολουθήστε την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα:

«Πάρτε πίσω την αθλιότητα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «πάρει πίσω την αθλιότητα» με την ελάχιστη βάση εισαγωγής που αφήνει εκτός ΑΕΙ 25.000-30.000 μαθητές, όπως είπε, «στο βωμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ιδιοκτητών κολλεγίων».

Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στον Κυρ. Μητσοτάκη πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια και να μην απαντά, προσθέτοντας ότι το έδρανό του είναι άδειο επειδή δεν έχει απαντήσεις και ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του 100.000 μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και τις οικογένειες τους.

«Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης», σχολίασε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «μένος με τη νέα γενιά».

«Σαν κομματάρχης της δεξιάς σε καφενείο»

Ο ΑλέξηςΤσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του χθες στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ. Μίλησε για διχαστική και θρασύτατη τοποθέτησή του μπροστά στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, κατηγορώντας τον ότι μίλησε όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά ως κομματάρχης της δεξιάς σε καφενείο.

«Σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία που την οδήγησε η ΝΔ; Σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια; Σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατά σήμερα στην πανδημία; Σκοτεινό διάλειμμα τα 37 δισ. που βρήκε στα δημόσια ταμεία, το μαξιλάρι στο οποίο κοιμάται σήμερα ήσυχος;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «τόλμησε να μιλήσει εξ ονόματος των προοδευτικών δυνάμεων» και πως «οι “βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι γίναμε “φασίστες”». Τον κατηγόρησε, ακόμα, ότι μίλησε για δημαγωγία εκείνος που ντύθηκε Μακεδονομάχος αγκαζέ με τη Χρυσή Αυγή, που τώρα τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στα κρυφά, αφού, όπως είπε, δεν τολμά ούτε να αναφέρει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας όταν έρχεται εδώ ο πρωθυπουργός της.

«Όταν θα μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία να κοιτά τον καθρέφτη, θα βλέπει το πρόσωπό του», «δίπλα στο λήμμα δημαγωγός θα είναι η φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη», είπε και κατέληξε: «Ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου».