Αλάσκα: Πολύ μεγάλος σεισμός 8,2 ρίχτερ. Βίντεο που κόβει την ανάσα – Λίβανος: Καταστροφικές πυρκαγιές – Ένας πυροσβέστης νεκρός

Αλάσκα: Πολύ μεγάλος σεισμός 8,2 ρίχτερ - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Συναγερμό στις αρχές της Αλάσκα έχει προκαλέσει ο πολύ μεγάλος σεισμός των 8,2 ρίχτερ. Προειδοποίηση για τσουνάμι.

Πολύ μεγάλο σεισμό, μεγέθους 8,2 ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στην Αλάσκα το πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού βρίσκεται στα 29 μίλια (47 χιλιόμετρα) ενώ γνωστοποιήθηκε από τις αρχές και προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι αρχές της πολιτείας βρίσκοντα σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα προκύψουν.

Ο συναγερμός για το τσουνάμι

To επίκεντρο εντοπίστηκε στα 91 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Πέρβιλ.

Καταγράφηκαν επίσης και δύο μεγάλοι μετασεισμοί, μεγέθους 6,2 και 5,6 ρίχτερ αντίστοιχα.

Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Την ώρα του σεισμού

H προειδοποίηση για τσουνάμι ισχύει και για την Χαβάη ενώ παράλληλα αξιολογείται και από άλλες αρχές σε ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Hδη επιστήμονες καταγράφουν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα των νερών στην περιοχή, εικόνα που σχετίζεται με πιθανό τσουνάμι.

Οι αρχές συνεχίζουν να ειδοποιούν τον κόσμο να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Η περιοχή έχει δώσει πάντως και μεγαλύτερο σεισμό, 9,2 ρίχτερ τον Μάρτιο του 1964. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για το μεγαλύτερο σεισμό από το 1965 και μετά.

 

Λίβανος: Καταστροφικές πυρκαγιές – Ένας πυροσβέστης νεκρόςΕικόνα από την φωτιά

Στάχτη έγιναν μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους στο βόρειο Λίβανο όπου ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος.

Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν μετατρέψει σε στάχτη μεγάλες εκτάσεις των πευκοδασών του Λιβάνου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν πυροσβέστη και αναγκάζοντας κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έγινε σήμερα γνωστό από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και ο στρατός προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, τις οποίες αναζωπυρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, σε χωριά στην περιοχή Ακάρ, στο βόρειο τμήμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν έδωσε εντολή στους επικεφαλής του στρατού και της πολιτικής προστασίας να πάρουν βοήθεια από την Κύπρο, η οποία προηγούμενα χρόνια έχει στείλει ελικόπτερα στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτα.