Αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην Συρία – ΚΚΕ για βομβαριδμούς στην Συρία: Εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για προεδρία Μπάιντεν

Αεροπορική επιδρομή στην ανατολική Συρία, εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας), η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ «με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν», όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σηματοδοτώντας την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Συρία και γενικότερα στην Μέσα Ανατολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντικυβερνητική ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» αναφέρει ότι τουλάχιστον δεκαεπτά μαχητές που ανήκαν σε οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, «τα πλήγματα κατέστρεψαν τρία φορτηγά με πυρομαχικά (…). Υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τουλάχιστον 17 μαχητές σκοτώθηκαν σύμφωνα με έναν προκαταρκτικό απολογισμό, όλοι μέλη της Χασντ αλ Σάαμπι».

«Τα πλήγματα αυτά εγκρίθηκαν σε αντίδραση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και αυτού του συνασπισμού στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον του προσωπικού», ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Το Πεντάγωνο λέει ότι υπήρξε διαβούλευση εκ των προτέρων με τους συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με την επδρομή.

«Η επιχείρηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο πρόεδρος Μπάιντεν θα δράσει για να προστατεύσει το προσωπικό των ΗΠΑ και του συνασπισμού. Ταυτόχρονα, ενεργήσαμε με μετρημένο τρόπο, με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης συνολικά, τόσο στην ανατολική Συρία, όσο και στο Ιράκ», αναφέρει στην δήλωσή του ο Τζον Κέρμπι.

 

ΚΚΕ για νέους βομβαριδμούς στην Συρία: Εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν

Οι νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία «επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων» και «εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν» σημειώνει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της διακυβέρνησης Μπάιντεν σε συριακό έδαφος, που κόστισαν και σε ανθρώπινες ζωές.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων και των πολέμων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή στο φόντο των συνολικότερων ανταγωνισμών, ενώ εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του ελληνικού λαού απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, αλλά και απέναντι στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς».